Skip to main content

Tämä on automaattinen poissaolotervehdys. Liemessä-blogi lomailee tuttuun tapaansa heinäkuussa. Sitä ennen lupasin Facebookissa kääntää kirsikka BBQ ribsien ohjeen myös suomeksi. Ohje on julkaistu jo kertaalleen kesäprojektini eli englanninkielisen Foodsters United-blogin puolella. Lähinnä olen kyllä Instagrammaillut @liemessa viime aikoina ja keskittynyt hetkessä elämiseen. Kolmekuukautinen Herra Simpukka on jo ihan jättiläinen. Vauvan myötä sitä taas tajuaa miten aika luisuu sormien välistä ja joskus tuntuu hyvältä vain keskittyä nauttimaan hetkestä ilman jatkuvaa raportointia sosiaalisessa mediassa. Helteet, Suomenlinna ja unelmapiha eivät myöskään varsinaisesti motivoi istumaan sisällä tietokoneen ääressä. Someaikaa rokottavat myös iltalenkit. Kolmisen kertaa viikossa vedän Suomenlinnan saaria ristiin rastiin Herra Simpukan mentyä nukkumaan. Instagramissa voi  myös seurata miten sujuu raskauskiloista eroon pääseminen syömällä. Hyvin oon syöny.

Täällä Suomenlinnassa meillä on kerrankin grilli. Tai teknisesti ottaen meidän naapurilla Suomenlinnassa on grilli, jonka naapurusto on ominut yhteisölliseksi pallogrillikseen. Baby ribsit Kauppahallista, jumalainen marinadi tuoreista kirsikoista ja grilli. Grilli? Juuri sinä iltana kun meidän piti grillata niin grilli oli mystisesti hävinnyt pihapiiristä. Ribsien grillauksesta tulikin uunikeikka. Tässä vaiheessa pyytäisinkin yleisöltä jakoon teidän parhaat ribsien _grillaus_vinkit jatkoa ajatellen!

Kirsikka BBQ-soosin inspiraatio tuli BBQ-soosi-velholta eli Onko nälkä-blogista, josta tulee aina nälkä.

Kirsikka BBQ ribsit uunissa

1,5 kg ribsejä (3 lihapötkylää)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chili
1 rkl worcester kastiketta
1 dl punaviiniä
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl tuoreita kirsikoita
1 tl dijon sinappia
1,5-1 dl vettä
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

2 tl savusuolaa lihaa varten

Marinadin valmistus

Kuullota pannussa oliiviöljyssä silputtu sipuli, pienityt valkosipulinkynnet ja kuivattu chili. Lisää tuoreet kirsikat (kivet poistettu) ja punaviini. Lisää viiniä tarvittaessa. Useimmiten tarvitsen lisää viiniä 😉 Anna poreilla 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna poreilla puolisen tuntia ilman kantta. Lisää vettä tarvittaessa. Soseuta karkeasti sauvasekoittimella. Läästi mihin tahansa lihaan, juo loput viinit ja nauti!

Ribsien valmistus uunissa

Huuhtele liha vedellä ja pyyhi talouspaperilla kuivaksi. Hiero pintaan oliiviöljyä ja savusuolaa. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia tai mielellään yön yli. Valmista kirsikkamarinadi, resepti yllä. Laita lihat öljyllä voideltuun uunivuokaan, läästi joka puolelle 2/3 marinadista ja paista 160 asteessa noin 45 minuuttia. Käännä ribsit, lisää marinadia ja paista toiset 45 minuuttia. Lopuksi nosta lämpö 220 asteeseen ja paahda grillivastuksen alla saavuttaksesi autenttisen bbq-kärtsän. Nämä olivat kiistatta parhaat ribsit joita olen tehnyt. Ja ensimmäiset joita olen tehnyt 🙂

Grillattujen endiivien kitkeryyttä kannattaa taittaa hunajalla.

Kylkeen grillasin salaattia! Endiivit kestävät sen eli sipaisu öljyä ja hunajaa pintaan ja grilliin. Paistetaan molemmin puolin 3-5 minuuttia kunnes ne ovat hieman pehminneet.

Naapuriystävävyys ja yhteisöllisyys on ihan uutta minulle. Joskus tuntuu että tiedän enemmän naapurieni elämästä kuin Nirson päivän kulusta. Sillä välin kun miehet ovat töissä niin juonimme naapurin mamman kanssa pienen kesäretken perjantaille Lonnan-saarelle. Piknikeväät ja skumppa kainaloon ja ihmettelemään hipstereiden kluppailua. Ihana kesä!

Syy blogihiljaisuuteen. Taustalla The Pallogrilli.


Seuraavan päivän kevyt lounas. Melkein saatat kuulla äänen joka lähtee sormien nuolemisesta?

Lisää Suokkielämää @foodstersunited

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

Jätä kommentti