Skip to main content

YHTEISTYÖSSÄ BAILEYS

Kuukausi sitten herättelin baileysnystyröitänne Baileys tiramisulla. Tykästyin itsekin ideaan hyvistä luottojälkiruuista, joten jatketaan klassikkoputkessa. Suklaisen kostea mutakakku kermavaahtonokareella tai vaniljajäätelöllä on yksi parhaista kakuista mitä tiedän. Korvasin osan voista Baileys liköörillä, eikä tarvita kondiittorin tutkintoa tietääkseen että hyvinhän siinä käy. Baileys mutakakun pyöräyttää nopeasti illalliselle, juhliin, joulupöytään, hemmotteluun, viikonloppuun…Tähän voisi jatkaa loputonta listaa mihin kaikkiin tilaisuuksiin Baileys mutakakku sopii.

Baileys mutakakku

1,5 dl sokeria
1 dl Baileys likööriä
100 g voita
200 g taloussuklaata
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja

voita ja jauhoja vuoan jauhottamiseen

Sulata suklaa kattilassa ja voi mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Jos käytät leivinjauhoja, sekoita vehnäjauho ja leivinjauho. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita taikinaksi. Jauhota irtopohjainen kakkuvuoka sivelemällä reunoille voita ja jauhota vehnäjauhoilla. Vuoraa vuuan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 20 minuuttia. Oman kakun paistoaika lipsahti lähemmäs 25 minuuttia. Kakku oli kostea, mutta omaan makuun olisi saanut olla valuvampikin, eli hieman lyhyempää paistoaikaa peliin.

Huippuklassikko haussa!

Baileys on inspiroinut minua tarttumaan klassikoihin uudella kulmalla. Reseptipajani tehtailee tänä syksynä vielä kaksi Baileys reseptiä. Pohdinkin nyt mitkä vielä ovat ultimate klassikkojälkiruokia. Saa jeesata, eli kommenttilootaan saa ehdottaa huutoäänestyksenä omaa jälkkärisuosikkia, jossa on klassikon aineksia. Panna cotta huudettiin viime Baileys postauksen keskusteluissa, tuleeko muita? Jos suosikkisi vaikka päätyisi vielä lautaselleni ja blogiin 🙂

Baileys-fanien kannattaa rynnätä nspiroivaan Baileys Facebook-ryhmään, niin tulevat klassikkoreseptit eivät meni ohi suun!

Yhteistyössä Blogirinki ja Baileys

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

23 Kommenttia

Jätä kommentti