BAILEYS TIRAMISU


K-18 Yhteistyössä Baileys

Vietin viime viikonlopun sohvalla Baileys-pullo kainalossa ja makustelin mielessäni jälkiruokareseptejä. Jos kerron tästä raskaasta työtehtävästäni eläkeyhtiöille, päästääköhän ne mua koskaan eläkkeelle. Viime keväänä minttupuffettini kasvoi aikuiseksi Baileysillä. Tällä kertaa tartuin klassikkoon. Jos ravintolan listalla on tiramisu, tiedän mitä Nirso tilaa. Jos ei ole tiramisua saatavilla, niin suklaakakun. Tai vähintäänkin listan suklaisimman jälkiruuan. Päättelin että kaksi klassikkoa yhdistettynä täytyy olla herkullisempaa kuin osiensa summa, ja näin syntyi Baileys tiramisu. Alkuperäinen Nirson tiramisu resepti on löytö blogiarkistojen syövereistä. Muokkaamassani reseptissä Baileys kutkuttaa ja kikatuttaa kielenpäällä juuri sopivasti. Minille tein oman alkoholittoman tiramisun kostuttamalla keksit pelkällä maitokahvilla.


Maistelu on reseptikehityksen kriittisimpiä vaiheita ja vaatii äärimmäistä keskittymisrauhaa.

Baileys tiramisu kerrostettiin espressolla ja Baileysillä kostutetuista savoiard-kekseistä, mascarpone-juustosta ja keltuais-sokeri sekä valkuaisvaahdosta. Kaivoin pölyttyneen espressokeittimemme naftaliinista. Jatkuvien remonttisuojausten takia Rouva Rancilio on ollut koko syksyn pois käytöstä ja aamukahvit on suodatettu huomattavasti sopuisammalla Harion ihmelaitteella. Tiramisu kaipaa potkua vahvasta espressosta.


Rouva Ranchilio oli yhteistyöhaluinen –  tällä kertaa.


Tiramisussa taikinan tekeminen itse ei välttämättä maksa vaivaa. Savoiardi-keksit toimivat loistavasti.


Savoiardi-keksit dipataan vikkelästi Baileysiin ja espressoon.

Baileys tiramisu

6 hlö

pohja
1 pkt Savoiardi-keksejä
1,5 dl espresso kahvia
1,5 dl Baileys likööriä

täyte
0,5 dl sokeria
4 munan valkuaista
4 munan keltuaista
500 g mascarponejuustoa

pinnalle
sokeroimatonta reilun kaupan kaakaojauhetta tai suklaaraastetta

täytteen valmistus
Vaahdota sokeri ja kananmunan keltuaiset. Sekoita sokeri-keltuaisvaahtoon huoneenlämpöinen mascarpone. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot varovaisesti sekoitellen.

Oikeaoppisesti keltuaisia tulisi puolet valkuaisten määrästä, mutta muutaman kananmunankeltuaisen säilyttäminen jääkaapissa tarkoittaa omalla kohdallani aina lopulta roskiin heittämistä. Vältetään siis hävikkiä, mutta huomaathan että reseptin vaahto on hieman normaalia kellertävämpää kuin ehkä olet tiramisussa tottunut.

pohjan valmistus
Keitä sufee ja anna jäähtyä. Sekoita kahviin Baileys likööri. Dippaa savoiardi-keksit nopeasti molemmin puolin. Alkoholittomassa versiossa voit vaihtaa liköörin espressoon ja/tai maitoon.

tiramisun kokoaminen
Kokoa Baileys tiramisu yhteen isoon astiaan tai tehdä yksittäisiä annoksia. Hauska jälkkäri illanviettoon syntyy vaikka tunkemalla tiramisu yhteen jättimäiseen lasipurkkiin. Lado kerros kostutettuja keksejä astian pohjalle. Lätki päälle vaahtoa. Toista. Koristele kaakaojauheella tai raasta päälle jääkaappikylmää suklaata. Anna seistä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua. Voit valmistaa tiramisun myös edellisenä päivänä, mutta jätä koristelu viime tippaan.


Sulle, mulle, mulle…

Lisää Baileys makustelua löydät Baileys Suomen Facebook sivuilla. Baileysiä seuraamalla et myöskään missaa muita tulevan syksyn Baileys reseptejäni! 🙂


Yhteistyössä Baileys

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

26 kommenttia

 1. Nanna 01.10.2014

  Ooh ihanaa… Tiramisu ja minä ollaan kans melko tight couple.
  Taikinan teko ei tosiaan maksa vaivaa, koska aito ja alkuperäinen tosiaankin tehdään aina noista kekseistä. Vastustan fanaattisesti kaikkia kakkupohjahenkisiä tiramisuja. Saa kai ihminen jossain asioissa edes olla fanaattinen?

  Vastaa
 2. Maarit 01.10.2014

  Voi kääk mitä herkkua! 🙂

  Vastaa
 3. Tuplaespresso 01.10.2014

  Minkä merkkisiä savoiardikeksejä käytit? Olen huomannut niissä olevan aika isoja eroja. Joitain savoiardeja ei kertakaikkiaan voi dipata kahviin riittävän nopeasti etteikö niistä tule sillä samalla hetkellä pehmeää pullamössöä…

  Vastaa
 4. Eija 01.10.2014

  Oi, oi mikä jälkkäri, tuo vie varmasti kielen mennessään. Olen tosi perso noille makeille herkuille, mitkä sisältää Bailey'sia.☺

  Vastaa
 5. Sari 01.10.2014

  Ooii Baileys..ooii tiramisu <3

  Vastaa
 6. Jenni 01.10.2014

  Ooo, pakko kokeilla seuraavan kerran, kun saan aikaiseksi tehdä tiramisua! Tähän asti olen dippaillut keksejä amaretolla terästetyssä kahvissa, mutta tämä kyllä kuulostaa erittäin varteenotettavalta vaihtoehdolta.

  Vastaa
 7. Hanna 01.10.2014

  NAAAMMM. Mä oon siitä outo, etten tykkää tiramisusta. En ole luultavasti vaan siis saanut koskaan HYVÄÄ. En voi sietää niitä yyberkosteita kakku- tai keksiylläreitä sinänsä herkullisen mascarponemeiningin keskellä.
  Tätä voiskin testata, ainakin näyttää ja kuulostaa ihanalta.

  Vastaa
 8. Jenni 01.10.2014

  Todellakin saa olla tiramisufanaatikko. Tärkeistä asioista kysymys! Tiedät sis paremmin eli keksien kanssa resepti itseasiassa on juurikin alkuperäinen. Päättelin että keksit ovat automaattisesti “oikotie onneen”.

  Vastaa
 9. Jenni 01.10.2014

  😀 Spontaani reaktio!

  Vastaa
 10. Jenni 01.10.2014

  Keksit olivat K-supermarketista ja merkki italialainen Vicenzovo (beige-punainen paketti). Eivät menneet kovin nopeasti mössöksi. Yksi unohtui pidemmäksi ajaksi lillumaan, jolloin vasta mössööntyi. Mutta ei niitä kannata lillutellakaan, vaan nopeasti kastaa molemmin puolin. Vicenzovo vaikutti laadukkaalta, tosin olivat ainoa vaihtoehtokin hyllyssä.

  Vastaa
 11. Jenni 01.10.2014

  Kerro ihmeessä mitkä ovat suosikki Baileys-herkkusi! Jos saisin vaikka ideoita seuraaviin resepteihin 🙂

  Vastaa
 12. Jenni 01.10.2014

  <3 Hyvä kombo!

  Vastaa
 13. Jenni 01.10.2014

  Samoin, olen myös käyttänyt perinteisesti amarettoa. Baileysillä tulee kivaa vaihtelua jos innostut herkuttelemaan.

  Vastaa
 14. Jenni 01.10.2014

  Toi ON snadisti outoa. Tiramisu on Nirson benchmark ruoka jolla se tavallaan voi testata ravintolan tasoa. Ainakin Nirso voi siis kertoa että tiramisuissa todella on eroja. Ootko maistanut raakatiramisua jos et tykkää keksiylläreistä? Söin joskus raakatiramisua cafe Kokossa. En nyt tiedä oliko sillä mitään tekemistä tiramisun kanssa, mutta ihan hyvä jälkkärinä.

  Vastaa
 15. Eija 01.10.2014

  Pannacotta, johon laitoin hasselpähkinä-Baileysia oli kyllä syntisen hyvää…☺

  Vastaa
 16. Peggy 01.10.2014

  Ihan naurattaa! Kun avasin blogisi, näin jo lusikan nousevan kulhosta suuhuni. Kuulostaa todella ihanalta. Olen vain kerran elämässäni tehnyt tiramisua ja siitä on aikaa yli kymmenen vuotta! Heti kun Baileyspullo ilmestyy kaappiin, kokeilen reseptiäsi!

  Vastaa
 17. Apuaaaa, tuo eka kuva sai aikaiseksi aika akuutin annoskateuden ja hirveän baileyshimon 😀 tätä täytyy testata!

  Vastaa
 18. Jael 01.10.2014

  OI nami,Baileys on niiiin hyväääää!!! Tuli nyt kauhea himo!

  Vastaa
 19. Tuplaespresso 01.10.2014

  ok, kiitos 🙂

  Vastaa
 20. Anonyymi 02.10.2014

  Nam! Tätä pitää heti kokeilla!!
  P.s. älä heitä ylimääräisiä keltuaisia pois – ne voi aivan hyvin pakastaa tulevaa käyttöä varten. Ei tule hävikkiä. Samaa olen tehnyt myös ylimääräisten valkuaisten kanssa – ja olen miettinyt jopa, että niistä tuntuu tulevan parempaa marenkia kuin ei-pakastetuista… 🙂 Terv. TiV

  Vastaa
 21. Jenni 03.10.2014

  Ilmeisesti onnistuneen ruokakuvan merkki 🙂 Loppuvuoden juhlien aikaan saattaa ilmestyäkin!

  Vastaa
 22. Jenni 03.10.2014

  Vähän niinkuin annoskateutta ravintoloissa, mutta blogeissa. Hyvin sanottu – jää blogisanavarastoon 🙂

  Vastaa
 23. Jenni 03.10.2014

  Mietin samaa kun makustelin Baileysia. Harva alkomahoolipitoinen juoma on oikeasti vaan ihan sairaan hyvää 🙂

  Vastaa
 24. Jenni 03.10.2014

  Kiitos tästä!! Ei käynyt edes mielessä että kananmunaa voisi pakastaa! Näin teen jatkossa.

  Vastaa
 25. ssiiri 03.10.2014

  Taivaallinen herkku!

  Vastaa
 26. Anonyymi 27.11.2014

  Hei! Pakko kysyä mistä noin ihania lasimukeja saa?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *