Yhteistyössä Valio
Elämä on nykyään yhtä tykkäyksien kalastelua. Ylivoimaisesti eniten tykätään arkiruokapäivityksistäni. Kun ruutuun lävähtää jotain herkullista, tykätään. Peukkunappi menee pohjaan asti siinä vaiheessa kun herkullisuus on helppoa. Valio maustetut voit testiryhmässä kehitin useamman reseptin, joista haluan nyt jakaa matskua siitä helpommasta päästä. Sitruuna-valkosipuli pasta on kehitetty pre-vauva, eli loppupostausta kohden löydät vieläkin helpompia ja nopeampia kikkakolmosia jotka ovat vilahtaneet myös instagramissa @liemessa. Hyvät raaka-aineet, taikatemppu ja valmista pöytään!
Sitruuna-valkosipulipasta
4 hlö
350 g spagettia
½ dl hienoksi raastettua Valio Forte juustoa
½ sitruuna
50 g Valio valkosipulivoita
50 g / 2 rkl pinjansiemeniä
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
Keitä pasta ohjeen mukaan. Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla ja ota sivuun. Kuumenna pannulla Valio valkosipulivoi ja pyöräytä spagetit pannulla valkosipulivoissa. Purista joukkoon sitruunamehu ja ota pannu pois liedeltä. Kääntele joukkoon hienoksi raastettu juusto, pinjansiemenet ja hienonnettu tuore basilika. Viimeistele suolalla ja pippurilla.
Sitruuna-valkosipulipasta resepti löytyy myös Valion sivuilta!
Huutaakohan ne kohta ”Syömään!”
Suut muikeiksi muikuilla
Maustetut voit ovat löytäneet meidän keittiöön pysyvästi, joten vinkkaan vielä muutaman arkiruuan lisää. Minillä oli yövieraita. Yökyläilijä ei innostunut dinnerillä pöytään kannetuista lihapullista ja bataattiveneistä. Seuraavana päivänä ilmoitettiin että ”mä en sitten syö tänään mitään”. Hymyilin ja ilmoitin että tänään te lapset teettekin meille muikkuja lounaaksi. Nirso otti harteilleen muikkujen perkaamisen. Sattumalta Nirso oli kaivanut Valion sivuilta kätevän opastusvideon perkaamiseen ja reseptin nappasin Vatsasekaisin Kilinkolin blogista. Lapset saivat pyöräyttää muikut jauhoissa. Sillä välin kun paistoin muikut sitruunavoissa, lapsityövoima teki syväluotaavaa tutkimusta muikkujen silmillä ja suolilla. Tarvitseeko edes mainita että muikut hupenivat pieniin suihin sitä mukaa kun sain niitä nostettua pannulta? 🙂
Lasten tekemää ruokaa. Mitkä mahdollisuudet!
Kännykkäkuvan ottamiseen meni yhtä kauan kuin ruuan tekemiseen.
Kolmen minuutin uunilohi
Sitten on niitä päiviä kun ruuanlaitosta pitää suoriutua nopeammin kuin mikro ehtisi kilahtaa. Kolmen minuutin uunilohi sivellään kevyesti öljyllä, tehdään syvät viillot kalan pintaan, tungetaan Valio maustettu voi sitruuna köntsiä koloihin ja repäistään timjamipuskasta muutama oksa. Rouhaisu suolaa. 10-15 minuuttia 180 asteisessa uunissa. Ja sillähän välin ehtii laittaa ne tiskitkin, pyöräyttää koneellisen pyykkiä, syöttää vauvan…
Yhteistyössä Valio
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä.
Ai että miten herkullinen pasta-annos, täytyykin tehdä pikimmiten! kokeilin tuota sitruunavoita jo perunamuusissa ja toimi hyvin 🙂
Minäkin nyt innostuin tuosta pastasta! Ja instan kautta nähtynä tuo lohi kyllä innosti myös helppoudellaan. Miten voikaan olla noin helppoa?
Eilen olisin voinut laittaa sitruunavoita kalakeittoonkin, mutta loppui kesken..sopii kyllä aika moneenkin ruokaan!
Tuntuu höhlältä julkaista tuo uunilohi ”resepti”, mutta kyllä itsellekin tuollaiset itsestäänselvät ja todella helpot vinkit on arjessa tervetulleita. Ei aina tarvitse olla niin vaikeeta!
Nyt tiedän mitä meillä syödään tänään ja huomenna -Kiitos! Tänään pastaa ja huomenna lohta. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta ja helpolta. Juuri sellaiselta mitä arkena kaipaan.
Arkiruokajutut on ihan parhaita, kun omassa arjessa tuppaa aina urautumaan niihin samoihin hyväksi havaittuihin ruokiin. Parhaisiinkin kuitenkin kyllästyy, jos niitä syö joka toinen päivä, niin että uudet (ja varsinkin tietysti ne helpot) ideat on aina enemmän kuin tervetulleita. 🙂
Aivan mielettömän hyvää tuo sitruuna-valkosipulipasta! Arkiruokaa parhaimmillaan, helppoa, nopeaa ja herkullista. Kiitos Jenni! Tulen varmaan jossakin vaiheessa jakamaan reseptin myös omassa blogissani 🙂