Skip to main content


YHTEISTYÖSSÄ JUHLA MOKKA

Nirson sairaslomaa pidennettiin kahdella viikolla. Nirson lisäksi huolehdin flunssaa potevasta Herra Simpukasta – ei taas parempaa ajankohtaa olisi voinut tulla sairastelulle! Omaishoitaja tarvitsee silti lakisääteiseen kahvitaukonsa. Iipeekahvihan on saatava. Kylmähauteen sijaan nappasin jääkaapista kahvijääpaloja. Seuraava Juhla Mokka Hävikkihaaste-vinkkini tuleekin tässä: ylimääräisen jäähtyneen kahvin voi laittaa pakkaseen lavuaariin kaatamisen sijaan. Kahvi tulee käytettyä viimeiseen tilkkaan asti. Kahvijääpalat eivät laimenna kahvijuomaa. Helppo ja täyteläinen jääkahvi syntyy kondensoidusta maidosta, tuoreesta hieman jäähtyneestä kahvista ja kahvijääkuutioista. Kondensoitu maito toimii samalla makeuttajana.

Kahvijääpalat ja älköön jääkahvisi olko enää  koskaan vetistä

Jääkahvi

1 raikastava kupillinen jääkahvia

2 dl Juhla Mokka suodatinkahvia
0,5 dl kondensoitua maitoa
kahvijääpaloja
(ruokosokeria)

Keitä Juhla Mokka suodatinkahvi niin kuin olet tähänkin asti keittänyt. Laita kupin pohjalle kondensoitua maitoa ja kaada päälle kahvi. Viimeistele kahvijääpaloilla. Sekoita voimakkaasti pohjasta asti. Kondensoitu maito on makeaa, joten tarkista maku. Tarvittaessa lisää sokeria.


Juhla Mokka Tekijöiden kahvi ja Hävikkihaaste kannustavat vähentämään hävikkiä.

#Hävikkihaaste

Ilmeisen monen tilanne ruudun takana vaatii myös kahvia 🙂 Pari viikkoa sitten heitin Juhla Mokka Hävikkihaasteen Liemessä-blogin lukijoille. Joukossamme on todellisia tekijöitä ja ihmuisiä jotka ovat valmiita toimimaan #hävikkihaaste hengessä – miten hienoa! Sain myös paljon ideoita miten vähentää omaa ruokahävikkiä, kiitos siis kaikille! Aion testata yhden jakamistanne vinkeistä ja julkaista sen täällä blogissa pian 🙂 Kahvipalkinnot lähtevät seuraaville onnekkaille ja #hävikkihaaste-vinkeille: @katjaru hyödynsi käytetyt kahvinpurut istutuksiin, @ulkona pyöräytti parhaat päivänsä nähneen maidon rahkaksi ja @mminnal kuori jalat kahvinpuruilla.

Juhla Mokka Hävikkihaaste Hävikkihaasteeseen voit edelleen osallistua kertomalla omasta hävikkiteosta osoitteessa juhlamokkahaaste.fi tai jakamalla tarinasi Instagramissa #juhlamokka #hävikkihaaste. Paulig nostaa parhaimpia hävikkitekoja valokeilaan vuoden 2016 aikana kampanjasivulla ja Pauligin sosiaalisen median kanavissa.

Froodly Olethan jo ladannut Froodlyn? Froodly on suomalainen start-up ja mobiilisovellus, joka kannustaa ruokahävikin vähentämiseen. Lataa Froodly ja näet missä kaupassa on pian hävikiksi menevää ja alennuksessa olevaa ruokaa. Kuka tahansa voi napata kaupassa kuvan hävikkituotteesta ja lisätä sen sovellukseen.

Yhteistyössä Juhla Mokka

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • Jael sanoo:

    Tuollainen on mun hellejuoma,olen kerran postannutkin ,vaikka tein kuutiot ihan muusta kahvista (tais olla jopa murukahvista;D). Jääkahvi vaahtoutuukin kivasti kun käyttää noita kahvikuutioita.Ihanat kuvat:)

  • Jenni sanoo:

    Helteitä odotellessa! Kahvijuomia tulossa varmasti enemmänkin, taisin vähän innostua. Kiitos kuvakehuista! Kuvista tuli vähän erilaiset tällä kertaa. Halusin tallentaa kuviin juuri tämän kevättalven valon (tai vielä valottomuuden).

  • Tää on niin herkullisen näköistä, ihania ohjeita sinulla muutenkin..ihan pakko laittaa kokeiluun asap 🙂

Jätä kommentti