Skip to main content

pääsiäismenu alkupala
YHTEISTYÖSSÄ MAALAHDEN LIMPPU

Juhlahuolesi kaikki heitä! Kokosin helppoja alkupala ideoita pääsiäiseen ja itselleni rakkaimpia makupaletteja. Useamman ruokalajin pääsiäismenu tuo heti juhlan tuntua. Alkupala saa mielestäni olla raikas, etenkin jos edessä on vielä kokonainen lampaanviulu. Kaikissa resepteissä on käytetty juureen leivottua ikonista Maalahden limppua. Hapanmakea limppu on täydellinen makupari wasabilla maustetulle ja sitruunaiselle katkaraputahnalle, kipakalle avokado smörrebrödille ja täydellisen löysälle kananmunalle. Kaikissa alkupaloissa on hyödynnetty useita päällekkäisiä raaka-aineita, joten ne valmistuvat vaikka yhtäaikaa suhteellisen pienellä vaivalla. Maalahden limppu säilyy pitkään ja kuivahtaneet palat voi paahtaa tai taikoa uunissa valkosipulisiksi limpputikuiksi.

maalahden limppu reseptiYhdestä leivästä kolme eri alkupalaa.

Ideoita ja inspiraatiota juhlatarjoiluihin poimin juuri ilmestyneestä Suupaloja-kirjasta. Mikä pelastus! Kokit ja Potit Hanneleen esikoiskirjassa on selkeiden reseptien lisäksi parasta antia inspiroivat ruokuvat. Suupaloja onkin juhlienjärjestäjän must-hankinta ja uusi ruokaraamattu. Parhaimmillaan juhlatarjottavat toimivat niin ruokahalun kuin keskustelunherättäjinä. Hanneleen ympäri maailmaa poimitut reseptit ovat helposti toteutettavissa, ajankohtaisia, kekseliäitä ja ehdottomasti juhlien keskipisteitä!

Sitruunaista wasabismetanaa, avokadoa, chiliä, basilikaa ja Maalahden Limppua.

Avokado smörrebröd

2 kpl

2 viipaletta Maalahden Limppua
1 rkl smetanaa
nokare wasabitahnaa
1/2 avokado siivuina
ripaus chilihiutaleita
tuoreita basilikan lehtiä
ripaus sitruunan kuorta
suolaa
pippuria

Sekoita smetana, wasabitahna, raastettu sitruunan kuori, suola ja pippuri. Levitä tahna leivälle. Lado päälle avokadosiivut. Viimeistele pippurilla, basilikalla ja chilihiutaleilla.

Limpputikut

kananmunia
oliiviöljyä
Maalahden Limppua
valkosipulinkynsi

Viipaloi leivästä paksuhkoja leipäsiivuja. Leikkaa siivut tikuiksi. Halkaise valkosipulinkynsi ja sivele limpputikut kynnen leikkauspinnalla. Sudi limpputikut oliiviöljyllä.

Paista 225 asteessa 3-5 minuuttia kunnes leivät ovat paahtuneet.

Täydellisen löysä kananmuna

Laita kananmunat kylmään veteen kattilaan. Laita levy täydelle teholle. Täydellisen löysän kananmunan keittoaika on noin 4 minuuttia siitä kun vesi alkaa porisemaan. Nosta kananmunat vedestä ja anna kuivahtaa minuutti. Laita kananmunat kylmään valuvaan veteen kattilaan jäähtymään. Tarjoile sormisuolan ja limpputikkujen kera.

Skagen röra kuppileivät

10 siivua Maalahden Limppu viipaloitua

180 g kuorittuja katkarapuja
1/2 pieni punasipuli silputtuna
1 prk smetanaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl wasabitahnaa
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
1/2 sitruunan kuori raastettuna
suolaa
pippuria
voita

lisäksi
muffinssipelti

Sulata katkaravut. Oma pikakonstini on laittaa katkaravut siivilään ja laskea päälle kylmää vettä. Annetaan sulaa hetki ja puristellaan ylimääräinen vesi pois. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele muffinssipelti voilla. Voitele myös limput ja painele leivät varovasti muffinssivuokiin. Paista heti 8-10 minuuttia. Anna limppukuppien jäähtyä muffinssipellissä. Täytä kupit katkaraputäytteellä ja koristele tuoreella tillillä.

Maalahden limppu – viimeiseen muruun.

Yhteistyössä Maalahden Limppu

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • Maalahden limppu on ihanaa! Todella hyvännäköisiä suupaloja, täytyypä kokeilla pääsiäisenä kaveriporukalla. Hienoja kuvia myös 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! 🙂 Maalahden limppu on mun suuri heikkous. Parasta tuollaisen katkaraputahnan tai vaikka ihan graavilohen kanssa. Nam! Hyvää pääsiäistä koko poppoolle!

 • Hannele sanoo:

  K I I T O S, Jenni ihanista sanoistasi.
  Aurinkoa ja pääsiäistä!

 • Jenni sanoo:

  Samoin Hannele, ja kiitos itsellesi huikeasta kirjasta ja inspiraatiosta! <3

Jätä kommentti