Skip to main content


YHTEISTYÖSSÄ DANSKE BANK MOBILEPAY

Australiasta rantautunut villitys freak shake eli friikkipirtelö täyttää villeimmätkin jälkkärifantasiani. Tällä hetkellä lähin friikkipirtelökahvila sijaitsee tietääkseni Kööpenhaminassa, joten ei auttanut kuin perustaa oma kotifriikkipirtelöbaari. Friikkipirtelön tekemisessä ainoa sääntö on, että sääntöjä ei ole. Mieluummin överit kuin vajarit.

Tein Danske Bankin ja MobilePayn kanssa alla oleven friikkipirtelövideon, joka toivottavasti saa teidätkin friikahtamaan friikkipirtelöihin! Tee oma unelmiesi friikkipirtelö, julkaise siitä kuva tai video ja voit voittaa upeita palkintoja sinulle ja kolmelle ystävällesi #mobilepaychallenge kilpailussa. Valittavanasi on useampia palkintoja, joista yksi on suunnittelemani ruokamatka Helsinkiin. Alla ja mobilepay.fi löydät lisätietoja #mobilepaychallenge kilpailusta ja osallistumisohjeet.  Mutta nyt mina damer och herrar, friikkipirtelövideoni ensi-ilta. Freak out!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=at_cFvFo3_c?rel=0]

Friikkipirtelön tekemisessä vain mielikuvitus on rajana. Alla vielä oma friikkipirtelö resepti ja muutamia ideoita oman unelmiesi friikkipirtelön suunnitteluun.

Perinteiseen pirtelöpohjaan tarvitset vain jäätelöä ja lorauksen maitoa tai kasvispohjaista juomaa. Mukin reunoille ja pohjalle voi tursottaa makusiirappia ja kastikkeita. Sekaan vaikka hedelmiä ja marjoja. Päälle kasataan lempileivonnaisia, esimerkiksi donitseja tai piirakkapala, karkkeja, suklaata, suklaapatukoita, suolaisia naposteltavia, kermavaahtoa. Aikuisten friikkipirtelöön voi lorauttaa vaikka olutta, viskiä tai kermalikööriä. Tuleeko jotain muuta friikkiä vielä mieleen mitä laittaisit omaan friikkipirtelöösi?

Friikkipirtelö

0,5 l vaniljajäätelöä
loraus täysmaitoa
kermavaahtoa
suklaakastiketta
nonparelleja
suklaapaloja
mokkapaloja

muuta
mason jar muki
aluslautanen
pillejä

Surauta sauvasekoittimella jäätelö ja maito sileäksi. Läästri suklaakastiketta mukin sisäreunoille ja suuaukolle. Täytä muki vaniljapirtelöllä. Nosta mukin päälle mokkapala. Pursota päälle kermavaahtoa ja koristele karkeilla. Tökkää pilli läpi. Herkuttele!

Mokkapalat

3 munaa
3 dl sokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa
100 g sulatettua voita

kuorrute
300 g tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl sulatettua voita tai margariinia
n. 3/4 dl vahvaa kahvia

koristeluun
nonparelleja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään hyvin sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaprilla vuoratulle pellille tai uunivuokaan. Paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista sillä välin kuorrute. Sekoita siivilöyty tomusokeri, siivilöity kaakaojauhe, sulatettu voi ja kahvi. Lisää tarvittaessa kahvia tai tomusokeria. Kaada kuorrute lämpimän mokkapalapellillisen päälle ja levitä. Koristele heti nonparelleilla.

#mobilepaychallenge – voita ruokamatka Helsinkiin (arvo 800 €)

Kuvaa oma friikkipirtelösi ja osallistu MobilePay Challenge -kilpailuun jakamalla kuva tai video Instagramissa, Youtubessa tai Facebookissa ja tägäämällä se #mobilepaychallenge. Vain julkisella Facebook/Instagram/Youtubeprofiililla/postauksella voi osallistua. Raadin valitsema voittaja saa valita palkinnon itselleen ja kolmelle kaverilleen kuudesta vaihtoehdosta, palkinnon arvo on noin 800 €. Voittajan valinnassa painottuu hauskuus ja aitous. Kilpailu päättyy 4.9.2016. Tässä vielä nämä palkinnot joista valita, aikasta hyviä. Mutta tietty toi ruokamatka ois se paras! 🙂

  • Kuvausretki Julia Toivolan kanssa ja herkullinen lounas.
  • Beatbox-oppitunti Felix Zengerin kanssa studiolla ja herkullinen lounas.
  • Ruokamatka Helsinkiin Jenni Häyrisen kanssa sis. hotellimajoituksen ja ruokailun.
  • Ohjattu ajokerta BMX-pyörällä Helsingin Pyöräkrossiparkilla, valmentaja ja BMX-pyöräilijä Jukka Mäennenän opastuksella. Ajokerta sisältää pyörät, varusteet, ratamaksun ja ohjauksen.
  • Taitouintioppitunti ammattivalmentajan johdolla ja ruokailu.
  • Frisbeegolf-kierros Seppo Pajun kanssa Talissa ja ruokailu.
#mobilepaychallenge kilpailun säännöt ja lisätietoja MobilePayllä maksamisesta ja sovelluksen lataamisesta mobilepay.fi.

Yhteistyössä Danske Bank MobilePay

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

36 Kommenttia

Jätä kommentti