Skip to main content

YHTEISTYÖSSÄ MAGGI

MAGGI haastoi kertomaan ruokabloggaajan ruokaviikosta. Hmm, veikkaan että se on ihan samanlainen ruokapaniikkiviikko kuin kaikilla muillakin ruuhkavuosia elävillä. Ruokaviikkomme rakentuukin jokapäiväisen iltapäiväpaniikin varaan. Nirso raahautuu useimmiten toimistolta vasta iltamyöhään, joten arkiruokaruletti on käytännössä vastuullani. Teen tällä hetkellä lyhennettyä 6-tuntista työpäivää, joka on yrittäjälle kuin osa-aika työ. Työpäivän aikana yritän olla mahdollisimman tehokas. Toki joskus menee väkisinkin ilta- tai viikonlopputöiksi. Useimmiten lähden työhuoneelta kolmen jälkeen kohti tarhaa ja rullailemme Herra Simpukka potkupyörän päällä ruokaostoksille lähikauppaan. Nyt pitää olla nopea. Tyypillisesti lappaan koriin lihaa tai kalaa, hedelmiä, kasviksia, ruisleipää, juustoa, rahkaa ja maidot. Retuutan rappusilla väsyneenä retkottavan Herra Simpukan ja kauppakassit kolmanteen kerrokseen. Kun kaikki ruoka raahataan käsipelillä, käymme vähintään kerran päivässä ruokakaupassa. Tiedän, ruokakassipalvelu on sairaan hyvä idea – kun vaan sen tilauksen muistaisi laittaa vetämään joskus.

Luomujauhelihaa kuluu meillä pari paketillista lähes viikottain. Uusia ideoita kaivataan. Syynättyäni ainesosaluettolon tarkkaan, otin testiin MAGGI Mix Chili Con Carne mausteseoksen, joka sisältää kuivattuja kasviksia ja mausteita sekä auringonkukkaöljyä – ei muuta. Aromivahventeille olisin sanonut ei kiitos. MAGGI mausteseos testi alkoi hieman hilpeästi, kun tajusin ostaneeni kaikki reseptiin tarvittavat mausteet tuoreena: valkosipulia, sipulia, paprikaa ja chiliä. Mutta nehän ovat jo siinä pussissa! Siis mitä – nyt mä niinku vaan laitan ton jauhelihan tohon pannulle ruskistumaan ja heitän pussimausteet sekaan. *käskee aivojaan ja käsiään tottelemaan* Oli vaikea antaa itselleen lupa tehdä tämä asia helpoksi. Ja voisiko ruoka olla hyvää kun en ole sitä omin kätösin maustanut?

Chili con carne oli todella maukasta, mausteista ja yllättävän tulista. Ei tarvinnut lisätä mitään. Voin varmaan sitten heittää essun tiskiin ja katsella muita hommia 😀 Kokosin chili con carnen trendikkäästi kulhoon. Tänä syksynä kun ruoka kuin ruoka syödään kulhosta. Jos ruoka olisi lautasella niin sehän ei olisi yhtään sama asia. Chili con carnen seuraksi asettelin kulhoon kokojyväriisiä, pinaattia, punakaalia, avokadoa, limen viipaleen ja aikuisten annoksiin tuoretta chiliä. Lisänä voi tarjoilla tasapainoittavaa ranskankermaa.

Kulhoruoka Chili Con Carne

500 g luomu naudan jauhelihaa
1 ps MAGGI Mix Chili Con Carne mausteseosta
2 porkkanaa
2 punaista paprikaa
2 prk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1 prk mustapapuja
1 prk kidneypapuja
oliiviöljyä

Ruskista jauheliha tilkassa öljyä kattilassa tai padassa. Lisää MAGGI Mix Chili Con Carne mausteseos sekä pieneksi pilkotut porkkanat ja paprikat. Anna kypsyä 5 minuuttia välillä sekoitellen. Valuta pavuista liemi ja lisää pavut ja kokonaiset tomaatit. Anna hautua vähintään tunti. Keitä lisukkeeksi täysjyväriisiä ja sydän tykkää. Asettele nätisti kulhoon haluamasi lisukkeiden kanssa.

kaalilisuke

punakaalia
pari korkillista valkoviinietikkaa
hulaus oliiviöljyä
limen mehua
suola
pippuri

Suikaloi kaali ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki aineet ja anna tekeytyä vähintään 15 minuuttia jääkaapissa.

tarjoiluun esimerkiksi

täysjyväriisiä
avokadoa
limelohkoja
punaista tuoretta chiliä
kevätsipulia
ranskankermaa
tuoretta korianteria

MAGGI Mix tuoteperheestä löytyy lasagne, lihapulla, makkarakastike, perinteinen jauhelihakastike, spagettikastike ja uunilohi-ainekset, joista voi toki tuunata mitä tahansa.

Myös ah-niin-kadehdittavan-järjestelmällinen Suusta Suuhun Alisa kertoi ruokaviikostaan ja testasi oman arjen pelastajan uunimakkarapastan MAGGI Mix tuotteilla.

Yhteistyössä MAGGI Mix

Liemessä ehdolla @ The Blog Awards Finland 2016
Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

12 Kommenttia

 • SEHR LECKER,,,
  schon gespeichert,,,,,

  wünsche noch einen schönen TAG
  bis bald die BIRGIT aus TIROL

 • Nanna sanoo:

  Ei olekkaan yhtään sama asia! 😀

 • Jenni sanoo:

  Had to google translate it 🙂 Thank you, have a nice week!

 • Jenni sanoo:

  No ei tod. 😀 Mietin tässä just onko mitään ruokaa mitä ei voisi syödä kulhosta 🙂

 • No ei tosiaan ole sama asia 😀 haha! mahtava tää kulhoruoka ja säkin sait mut lämpenemään näille valmisseoksille, kuten Alisa kans. Kiva kun ruoanlaitto voi olla helppoa ilman että tarvii tinkiä itselle tärkeistä asioista.

  Ja siis, nauratti tuo kuvaus väsyneenä retkottavasti herra Simpukasta. Ai että, näin juuri tulevaisuuteen vaikka meillä ei rappusia olekaan 😀

 • Jenni sanoo:

  Taaperon hakeminen tarhasta ajoissa useimmiten auttaa koko kauppareissua ja kotiintuloa. Joskus mikään ei auta 🙂

  Onhan noi mausteseokset käteviä jos ja kun aikaa ei arkena ole. Silti olin epäileväinen maun suhteen mutta ei tullutkaan sanomista 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Eikös Maggi ole Nestlen omistama brändi jonka omistaa pahamaineinen Monsanto?
  Olisko tämän reseptin voinnut tehdä kokonaan tuota Maggi pussia? Puhtaampi valinta eettisesti.
  #keskustelua

 • Jenni sanoo:

  Olet oikeassa, MAGGI on Nestlen omistuksessa. Reseptin voi tottakai tehdä alusta asti itsekin! Kuullottaisin esimerkiksi sipulia, valkosipulia, chiliä ja paprikamaustetta öljyssä ennen jauhelihan lisäämistä.

 • tpi sanoo:

  Monsanton pahamaineisuus on 95% huuhaata, mutta todellakin aika käsittämätöntä että näin simppeliin ruokaan tarvitaan jotain maggipussia. Kuinka uusavuton pitää olla, että tarvitsee tuollaista? (Jostain makkarakastikepussista puhumattakaan)

 • Jenni sanoo:

  Tätä keskustelua taisimmekin käydä jo Liemessä Facebookin puolella 🙂 Mun mielestä on hyvä juttu että on helppoja ja nopeita vaihtoehtoja ilman lisäaineita tai aromivahventeita.

 • Mä oon tällä hetkellä ihan addiktoitunut chiliin, ei ole ruokaa mihin se ei sopisi!

 • Jenni sanoo:

  Jaan addiktion! En kaikista tulisinta ruokaa pysty vielä syömään, mutta Thaimaan matkalla opin tykkäämään kokoajan tulisemmasta. Ostin sieltä kaksi säkillistä chilihiutaleita. Lisään sitä usein omaan ruokaan. Tähän ei nyt välttämättä tarvittu – ellei halua oikein tulista 🙂

Jätä kommentti