päärynät uunissa
Inspiraatiotiistain satoa! Lettiomenapiirakkanysväyksen jälkeen minua inspiroi yksinkertaisuus ja helppous. Olen viime aikoina ajatellut häiritsevän häiriintyneen paljon uunipäärynöitä. Lopulta karamellisoitujen ja mausteisten uunipäärynöiden kiusaus kävi vastustamattomaksi. Vesi on herahtanut kielelle makustellessani ajatusta uunipäärynöistä vohveleiden seurana, milloin olen ajatellut niiden sopivan puuron seuraksi aamiaiselle tai välipalaksi rasvaisen turkkilaisen jogurtin syleilyssä. Mascarponevaahdon kanssa uunipäärynöistä saa huijattua ihan jälkkärinkin. Syyskuu on päärynäsesonkia, joten nyt on täydellinen hetki paahtaa päärynää. Uunipäärynöiden ja turkkilaisen jogurtin seuraksi pyöräytin samalla pähkinäkrokantin. Illalla lapset oikein tappelivat kumpi saa enemmän kaurapuuroa – uunipäärynällä maustettuna tietysti.

päärynät uunissa

uunipäärynät reseptiuunipäärynät karamellisoidut pähkinätuunipäärynä resepti

Inspired by: Floating kitchen

Uunipäärynät

4 annosta

4 päärynää
2 rkl vaahterasiirappia
ripaus kanelia

pähkinäkrokantti
suolattomia pistaasipähkinöitä
saksanpähkinöitä
2 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

tarjoiluun
turkkilaista jogurttia

Puolita päärynät pituussuunnassa ja poista teelusikalla kovertamalla siemenkota. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele päärynöille vaahterasiirappia. Mausta ripauksella kanelia ja kardemummaa. Paista 220 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kuori pistaasipähkinät. Murskaa pähkinät ronskisti veitsellä. Paahda pähkinöitä keskilämmöllä kuivalla pannulla muutama minuutti. Kaada päälle vaahterasiirappia, poista liedeltä ja sekoittele. Laita pähkinäkrokantti leivinpaperin päälle jäähtymään. Tarjoile ihanan täyteläisen ja rasvaisen turkkilaisen jogurtin kera.

päärynät uunissa resepti

 

Liemessä ehdolla @ The Blog Awards Finland 2016
Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea

Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

13 Kommenttia

Jätä kommentti