Skip to main content

Liemessä Tukholman edulliset ravintolat

PRESSIMATKA YHTEISTYÖSSÄ VISIT SWEDEN

Ruotsi-Suomi ruokamaaottelu on tiukkaa vääntöä. Helsinki houkuttelee yhä enemmän ruokamatkailijoita, mutta onhan siinä Tukholmassa ison maailman tuntua myös ravintolapuolella. Vietin pitkän viikonlopun Blog House Stockholmissa jakaen asunnon Hannan Soppa Hannan ja Suusta suuhun Alisan kanssa. Pressimatka oli kaikin puolin täydellinen: kämppikseni astuivat mieluummin sisään myslikauppaan kuin muotiliikkeisiin ja olimme saaneet vaikuttaa matkan ohjelmaan ja missä söisimme. Ja mehän söimme.

Haluan nostaa esille oman rahan paikkoja Tukholmassa; niitä ainakin itse kaipaan reissun päällä. Ruokamatka Tukholmaan onnistuu pienemmälläkin budjetilla. Ihan ensiksi unohtakaa Drottninggatan. Tukholman parhaat edulliset ravintolat löytyvät kun jaksaa hieman kaartaa sivuun pääostoskaduilta. Metrolla suhaa helposti ja nopeasti eri kaupunginosien välillä. Bonuksena bongaat samalla pakko-astua-sisään vintage liikkeitä, ihania sisustusputiikkeja ja tunnelmallisia kahviloita. Tässä Tukholman lompakkoystävälliset ravintolavinkit!

Flippin’ burgers

Jos länsinaapuria on uskominen, ei burgerikuume ota vieläkään laantuakseen. Gourmet burgereiden voittokulun etulinjassa on vaikuttanut tukholmalainen Flippin burgers. Flippin burgers ei ole selkeästi lähtenyt sittemmin juoksemaan trendien perässä kanssa vaan pysynyt uskollisena voittajareseptilleen: tehdään törkeen hyviä mättöburgereita. Kuukauden burgeri muistutti etäisesti McDonaldsin tuplajuustohampurilaista, mutta ohuita pihvejä oli kahden sijaan vaatimattomat neljä ja tietysti täyttä tavaraa. Neljän pihvin juustohampurilaista tasapainoitimme juustokuorrutetuilla ranuilla ja mansikka-juustokakkupirtelöllä. Flippin burgerin ruokafilosofia on käyttää vain parhaimpia raaka-aineita ja esimerkiksi kaikki liha ostetaan vastuullisilta ruotsalaisilta pientuottajilta. Me likey!

flippinburgers.se
instagram @flippinburgers

Meatballs for the people

Lapsiperheiden pakollinen pyhiinvaelluskohde Tukholmassa: ruotsalaiset lihapullat. Meatballs for the people meatballerian konsepti on yksinkertaisen nerokas: tarjoillaan ruåttalaisia lihapullia eri tavoin paketoituna. Konsepti toimii. Lihapullat vaihtelevat päivittäin. Lihapulla tasting-lautaselta saattaa löytyä esimerkiksi perinteisten luomujauhelihasta valmistettujen lihapullien lisäksi kalkkunapullat, hirvipullat ja kasvispyörykät. Annokset ovat reippaan kokoisia ja hinnat edulliset.

meatball.se
instagram @meatballsforthepeople


Lihapullatasting.

Flfl falafel bar

Lähi-itä meets Sofo. Tilaa jättimäisten kikhernesäkkien reunustamalta tiskiltä parhaimmat falafelit ikinä, kylkeen humukset ja tahinit. Illanistujaiset ystävien kanssa jatkuvat luonnollisesti ravintolan kitchillä baaritiskillä.

flfl.se

Ringen Teatern

Älä anna nuhjuisen kauppakeskusmiljöön hämätä vaan jatka matkaa luottavaisesti kohti Ringen kauppakeskuksen Teatern food courtia. Ylösnousevien penkkirivien reunustama food court tarjoilee Ruotsin parhaiden ravintoloiden katuruokakeittöitä. Älä poistu ainakaan testaamatta ruotsalaisen huippukokki Magnus Nillssonin ”nakkikiskan” eli Korvkioskin perunamuussilla ja nakilla täytettyä tonnbrödsrullenia ja Adam ja Albinin ramenkeittoa.

ringencentrum.se/teatern

Mormors dumblings

Se mitä Helsingistä vielä puuttuu, löytyy jo Tukholmasta. Erilaiset kiinalaiset dumblings ja dim sum ravintolat ovat nousussa. Mormors dumblings on autenttisimmasta päästä kitchillä ja hieman nuhjuisella sisustuksellaan. Yksinkertaisen näköisen dumblings annoksen ja chilikastikkeen maut syöpyivät mieleeni jo edellisellä Tukholman matkallani.

Mormors dumblings Facebook

Bubbling under / ensi kertaan:  thaimaalainen Mae Thai, crazy good bangalilainen katuruokaravintola Gossip Shanti ja kuuma Lilys burger.

Yhteistyössä Visit Sweden.

Liemessä ehdolla @ The Blog Awards Finland 2016
Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

13 Kommenttia

Jätä kommentti