Skip to main content

vesivärikakku kuorrutus

Vesivärikakku – astetta parempaa palaveripullaa! Alunperin leivontainnostukseen oli muitakin syitä kuin asiakastapaaminen. Marraskuun alkupuolella vietetään työhuoneen yhteisiä tupareita. Paras tapa saada mikä tahansa tila kuosiin on päättää päivä ja laittaa kutsut postiin. Neljän eri yrittäjän toimesta on tarkoitus kutsua parisen sataa vierasta. Olen tehnyt kutsuvieraslistaa ja itkenyt verta. Enkö voisi vain kutsua esimerkiksi kaikki! Työhuoneen kuosista en tiedä, mutta lähdimme ensin kuvaamaan tupareiden kutsukorttiin kuvia. Ideana oli tuoda kutsun kuviin jokaiselta yrittäjältä tuote. Päätin että kukkasin koristeltu vesivärikakku saisi edustaa minua 🙂

värivärikakku resepti

Hain kakkuun herkkyyttä ja harmoniaa. Runsaat kukkakoristelut olisivat pääosassa. En halunnut tehdä kakusta liian riemunkirjavaa, koska kutsukortin kuvaan tulisi muitakin esineitä. Vesivärikakku eli watercolor cake syntyy värjäämällä kuorrutetta. Joku leipomiseen vihkiytynyt voi varmaan kertoa kommenteissa myös siveltävistä kuorruteväreistä, joista olen nähnyt kuvia änternetin ihmeellisessä maailmassa. Kuorrutin siis kakun ensin kauttaaltaan normaalisti. Vaaleanpunainen sävy syntyi muutamalla tipalla punaista elintarvikeväriä. Valkoisen kuorrutteen päälle läästitään ja levitetään kuorrutetta haluamissaan väreissä. Taiteellinen vapaus on sallittua, tässä ei voi epäonnistua! Värjäämisessä voi lähteä niin riehakkaaksi kuin haluaa. Värivalinnoissa kannattaa toki huomioida että värit sopivat yhteen; esimerkiksi sininen ja vihreä saattavat sekoittuessaan muuttua rusehtavaksi.

vesivärikakku kuorruttaminen kakun kuorruttaminen

Täytekakun valmistamiseen ja kokoamiseen löydät vinkkejä mm. suklainen nakukakku ja IKEAkakku resepteistäni.

Vesivärikakku kuorrute

400 g huoneenlämpöistä voita
4 dl + 4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
400 g tuorejuustoa
Vatkaa voi, 4 dl tomusokeria, vaniljasokeria ja maito kuohkeaksi kreemiksi noin 5 minuuttia. Lisää tuorejuusto ja 4 dl tomusokeria. Sekoita.

Ota 1/3 kuorrutteesta sivuun ja värjää haluamillasi väreillä. Kuorruta kakku pursottamalla valkoista kuorrutetta kakun väleihin ja sivuille. Tasoita kulmapalettiveitsellä tai isolla veitsellä. Saat tasaisemman tuloksen kun lisäät kuorrutetta ohuesti kahteen kertaan. Jos mahdollista, laita kakku välissä hetkeksi pakkaseen ja jatka kuorruttamista. Lopuksi pursota kakkuun värjätyllä kuorrutteella esimerkiksi poikkiraitoja. Aloita varovaisella määrällä. Paaaljon helpompi lisätä kuin ottaa pois! Levitä pursotettu kuorrute kulmapalettiveitsellä tai isolla veitsellä.

vesivärikakku ohje  Vasemmalta oikealle: Himmee, Liemessä, Arktis ja Lepokorpi.

 #makingof tuparikutsu

Liemessä ehdolla @ The Blog Awards Finland 2016
Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

14 Kommenttia

Jätä kommentti