VESIVÄRIKAKKU

vesivärikakku kuorrutus

Vesivärikakku – astetta parempaa palaveripullaa! Alunperin leivontainnostukseen oli muitakin syitä kuin asiakastapaaminen. Marraskuun alkupuolella vietetään työhuoneen yhteisiä tupareita. Paras tapa saada mikä tahansa tila kuosiin on päättää päivä ja laittaa kutsut postiin. Neljän eri yrittäjän toimesta on tarkoitus kutsua parisen sataa vierasta. Olen tehnyt kutsuvieraslistaa ja itkenyt verta. Enkö voisi vain kutsua esimerkiksi kaikki! Työhuoneen kuosista en tiedä, mutta lähdimme ensin kuvaamaan tupareiden kutsukorttiin kuvia. Ideana oli tuoda kutsun kuviin jokaiselta yrittäjältä tuote. Päätin että kukkasin koristeltu vesivärikakku saisi edustaa minua 🙂

värivärikakku resepti

Hain kakkuun herkkyyttä ja harmoniaa. Runsaat kukkakoristelut olisivat pääosassa. En halunnut tehdä kakusta liian riemunkirjavaa, koska kutsukortin kuvaan tulisi muitakin esineitä. Vesivärikakku eli watercolor cake syntyy värjäämällä kuorrutetta. Joku leipomiseen vihkiytynyt voi varmaan kertoa kommenteissa myös siveltävistä kuorruteväreistä, joista olen nähnyt kuvia änternetin ihmeellisessä maailmassa. Kuorrutin siis kakun ensin kauttaaltaan normaalisti. Vaaleanpunainen sävy syntyi muutamalla tipalla punaista elintarvikeväriä. Valkoisen kuorrutteen päälle läästitään ja levitetään kuorrutetta haluamissaan väreissä. Taiteellinen vapaus on sallittua, tässä ei voi epäonnistua! Värjäämisessä voi lähteä niin riehakkaaksi kuin haluaa. Värivalinnoissa kannattaa toki huomioida että värit sopivat yhteen; esimerkiksi sininen ja vihreä saattavat sekoittuessaan muuttua rusehtavaksi.

vesivärikakku kuorruttaminen kakun kuorruttaminen

Täytekakun valmistamiseen ja kokoamiseen löydät vinkkejä mm. suklainen nakukakku ja IKEAkakku resepteistäni.

Vesivärikakku kuorrute

400 g huoneenlämpöistä voita
4 dl + 4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
400 g tuorejuustoa
Vatkaa voi, 4 dl tomusokeria, vaniljasokeria ja maito kuohkeaksi kreemiksi noin 5 minuuttia. Lisää tuorejuusto ja 4 dl tomusokeria. Sekoita.

Ota 1/3 kuorrutteesta sivuun ja värjää haluamillasi väreillä. Kuorruta kakku pursottamalla valkoista kuorrutetta kakun väleihin ja sivuille. Tasoita kulmapalettiveitsellä tai isolla veitsellä. Saat tasaisemman tuloksen kun lisäät kuorrutetta ohuesti kahteen kertaan. Jos mahdollista, laita kakku välissä hetkeksi pakkaseen ja jatka kuorruttamista. Lopuksi pursota kakkuun värjätyllä kuorrutteella esimerkiksi poikkiraitoja. Aloita varovaisella määrällä. Paaaljon helpompi lisätä kuin ottaa pois! Levitä pursotettu kuorrute kulmapalettiveitsellä tai isolla veitsellä.

vesivärikakku ohje  Vasemmalta oikealle: Himmee, Liemessä, Arktis ja Lepokorpi.

 #makingof tuparikutsu

Liemessä ehdolla @ The Blog Awards Finland 2016
Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

14 kommenttia

 1. Herkkuhovi 15.09.2016

  Aivan ihana vesivärikakku ja aidot kukat. <3

  Vastaa
 2. Jenni 15.09.2016

  Kiitos! <3 Kukkia ei kannata syödä, niistä ei ihan tiedä 🙂 Oletko muuten jossain nähnyt sellaisia "kukkaputkia" jotka voi laittaa kakun sisään ja niihin työntää kukat niin eivät joudu kosketuksiin toistensa kanssa?

  Vastaa
 3. Sari 15.09.2016

  Niin upean herkkä!

  Vastaa
 4. Jenni 15.09.2016

  Kiitos! Totesinkin että enää puuttuu uunituore hääpari 😀

  Vastaa
 5. Herkkuhovi 16.09.2016

  En ole nähnyt mutta aivan kuin olisin joskus kuullut puhuttavan sellaisista jossain leivontaryhmässä.. Jotkut käyttää ainakin muovikelmueristettä, mutta putket voisi olla ehkä paremmat ja jämptimmät.
  Itsellä on EHKÄ tiedossa aitoja kukkia sisältävän kakun teko, joten tämä asia tulee viimeistään silloin selvitettyä. (Onneksi morsian vielä pähkäilee.. 😀 )

  Vastaa
 6. Hannele 18.09.2016

  Juuri tällaisin saatesanoin ohjeistetuista kakunkoristeluista pidän: et voi epäonnistua 🙂

  Kukat (ja marjat) toimii aina! Ei silti, sinä saat kukat asettumaan siten, että niiden ei kuuluisi olla mitenkään muutoin.

  Vastaa
 7. Peggy 18.09.2016

  Mielettömän kaunis vesivärikakku! Olen itsekin tykästynyt aitoihin kukkiin koristeina, ne tuovat spessua extraa ulkonäköön.

  Vastaa
 8. Oih, kuinka herkkää ja romantista!

  Vastaa
 9. Jenni 19.09.2016

  (kakku)Taide on siistä mahtavaa että kaikki on sallittua ja ei voi epäonnistua. Se on sitten eri asia jos joku ei ymmärrä upeaa taideteosta 😉

  Kyllä – marjat toimii myös aina!

  Vastaa
 10. Jenni 19.09.2016

  Kiitos <3 Ja kuinka helpolla loppuen lopuksi!

  Vastaa
 11. Jenni 19.09.2016

  Löysin herkän ja romanttisen puoleni 😀

  Vastaa
 12. minni 19.09.2016

  Ihan uskomattoman kaunis kakku! Eihän tuota raaski syödä!

  Vastaa
 13. Veera R. 24.09.2016

  Niin kaunis kakku! <3

  Vastaa
 14. Jenni 25.09.2016

  Kiitos! <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *