PAISTINPANNU LIEMESSÄ

Liemessä Fiskars Hard Face paistinpannu

YHTEISTYÖSSÄ FISKARS JA ASENNEMEDIA

Fiskarsin pannu liemessä! Fiskarsin Hard Face Haaste on saavuttanut Liemessä-keittiön. Yksi ja sama Hard Face paistinpannu kiertää Pohjoismaita bloggaajien testissä. Miten pannu selvisi matkasta halki Suomen Helsingin? Oliko paistinpannusta mitään jäljellä WTD.fi:n Natan jäljiltä? Miten pannu kesti käsittelyssäni? Kaikki tämä selviää seuraavissa kappaleissa.

Saan käteeni räjähtäneen pahvilaatikon. Kaivan paistinpannun esiin ja pyörittelen kädessäni. Priimalta näyttää – vielä. Käyn pannun kimppuun hullun kiilto silmissä. Fiskars lupaa, että pannu kestää tavallista korkeampaa lämpötilaa, metalliset ruoanlaittovälineet, astiankonepesun, ruoka ei tartu pohjaan ja pannu puhdistuu helposti. Vau, pitelen ehkä käsissäni maailman 8. ihmettä.

Reseptiä pohtiessa kansallistunne ja nostalgia nostivat päätään.  Pohjoismaisen haasteen ollessa kyseessä halusin testata pannua suomalaisella reseptillä. Muistan kuinka pienenä söimme sanomalehden päältä isäni veljen itse kalastamia ja paistamia muikkuja. Onko jotain suomalaisempaa kuin täysjyväruisjauhoissa pyöritellyt pannulla voissa paistetut muikut? Muikkuperinnettä on siirretty eteenpäin ja Mini pistelee nykyään menemään kourallisen muikkuja pyrstöineen päivineen. Muikuista halutaan rapsakoita, joten paistolämpötila tulee olla korkea. Annoin pannulle lisähaastetta paistamalla kylkeen palsternakkasipsejä.

Sihinää, ähinää, hinkkausta, rasvaa, käryä, paistetun muikun tuoksu ympäri työhuonetta (sori työhuonekaverit). Voi ja öljy paloivat ruskeaksi möhnäksi pannuun, mutta en saanut mitään tarttumaan kiinni pintaan. Muikkujen ja palsternakkojen kärtsäämisen jälkeen pannu unohtui vielä tiskialtaaseen pariksi tunniksi. Kaikki lika ja rasva lähtivät tiskiharjalla kerran pyöräyttämällä. Parasta koko Hard Face sarjassa on mielestäni juurikin tarttumaton pinnoite, jota en onnistunut taltuttamaan. Hard Face paistinpannu 1 – Liemessä 0! Nyt paistinpannun on aika karistaa Suomen pölyt kahvastaan ja suunnata Ruotsiin. Paistinpannun matkaa ja bloggaajien testituloksia neljässä eri maassa voi seurata Fiskars Hard Face kampanjasivuilla.

Paistetut muikut

perattuja muikkuja
täysjyväruisjauhoja
suolaa
pippuria
voita paistamiseen

Kuivaa peratut muikut talouspaperilla. Pyöräytä täysjyväruisjauhoissa. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää iso nokare voita. Kun voi on ruskistunut, laita muikut pannulle. Paista muutama minuutti ja käännä. Paista muutama minuutti tai kunnes muikut ovat kypsiä ja rapsakoita.

Palsternakkasipsit

palsternakkaa
voita
rypsiöljyä
suolaa

Siivuta palsternakka hyvin ohuiksi siivuiksi terävällä kokkiveitsellä tai mandoliinilla. Kuumenna öljy ja nokare voita pannulla. Lämpötila saa olla korkea. Paista palsternakkasiivuja pannulla välillä käännellen noin 5-10 minuuttia. Levitä palsternakkasipsit talouspaperin päälle hetkeksi kuivumaan. Tarjoile sitruunamajoneesin kera.

sitruunamajoneesi

majoneesi
1 dl rypsiöljyä
1 kananmunan keltuainen
1 tl dijon-sinappia
1 tl hunajaa
1 tl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus pippuria

1 rkl sitruunamehua
raastettua luomusitruunankuorta

Sekoita keltuainen, sinappi, hunaja, valkoviinietikka, suola ja pippuri. Sekoita joko sähkövatkaimella, yleiskoneella tai sauvasekoittimella. Yleiskoneella valmistettaessa reseptin määrät kannattaa tuplata. Lisää öljyä ensin varovaisesti tipoittain koko ajan samalla sekoittaen. Lisää loput öljystä hiljalleen erissä. Lisää lopuksi majoneesiin sitruunamehua ja raastettua sitruunankuorta. Itsetehdyn majoneesin sijaan voi käyttää myös valmismajoneesia.


Yhteistyössä Fiskars ja Asennemedia.

Liemessä ehdolla @ The Blog Awards Finland 2016
Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

17 kommenttia

 1. Ihanat kuvat Jenni! <3

  Vastaa
 2. Jenni 16.09.2016

  Kiitos Anne – toivottavasti pääsette vielä joskus tänne työhuoneelle asti vierailulle! <3

  Vastaa
 3. Annemi 17.09.2016

  Sä olet mun mielessä viikoittain, meillä on ollut vaan kauheasti epäonnea nyt alkusyksystä ja joka viikko menee suunnitelmat uusiksi, MUTTA mä olen kovasti tulossa beben kanssa kylään <3

  Vastaa
 4. Upeita kuvia ja palsternakkasipsit täytyy ottaa testiin heti kera dipin!

  Vastaa
 5. Sari 18.09.2016

  Ohhoh, olen vaikuttunut! Kuulostaa kyllä maailman 8:a ihmeeltä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan miten pannulle oikein kävi.

  Vastaa
 6. Merituuli 18.09.2016

  Upeat kuvat kyllä! Palsternakka on todella hyvää, myös sipsinä ja muikut nyt tietysti. Kiva yhdistelmä.

  Vastaa
 7. Hanna 19.09.2016

  Ihana postaus, kauniit kuvat ja niin klassikko resepti twistattuna palsternakkasipseillä. Kyllä sä vaan osaat <3

  Vastaa
 8. Jenni 19.09.2016

  Älä nyt työhuonevierailua ainakaan stressaa! Tsemppiä arkeen, älä huoli 🙂

  Vastaa
 9. Jenni 19.09.2016

  Kiitos! Niistä tulee ihania sipsejä! Palsternakkojen kuoretkin kannattaa aina säästää, sipasta kevyesti öljyä ja paahtaa uunissa.

  Vastaa
 10. Jenni 19.09.2016

  Samoin, odotan mielenkiinnolla! 10 vuoden päästä on luvassa postaus, jossa kerron mitä nykyiselle omalle vastaavalle Hard Face pannulleni on käynyt 😉

  Vastaa
 11. Jenni 19.09.2016

  Klassista ja toimivaa 🙂

  Vastaa
 12. Jenni 19.09.2016

  Kiitti! Koskas aloitetaan se ruokahaaste? 🙂 Hyvä aihe voisi olla “klassikot” 🙂 Noh, hierotaan somestrategiaa viinin äärellä marraskuussa 😀

  Vastaa
 13. Herkkuhovi 19.09.2016

  Tuollanen pannu olisi kyllä tarpeen tässäkin huushollissa! Ja upeat kuvat, aina tulee jotenkin hyvälle tuulelle toisen osaamisesta.
  Palsternakkasipsit ja dippi jäi nyt kyllä mieleen eikä pois taida lähtä ennenkuin niitä teen. 🙂

  Vastaa
 14. Helinä 19.09.2016

  Meillä olisi uusi pannun hankinta edessä kun tiputin edellisen koiran juomakupin päälle. Lujaa tekoa oli sekin. Juomakuppi, ei pannu, valitettavasti. Posliininen kuppi ei edes särkynyt, mutta Fiskarsin pannu meni ihan mutkille. 😀

  Vastaa
 15. Juulia Vaimomatskuu 20.09.2016

  Jos tämä pannu tosiaan täyttää nämä ihmeen kriteerit, se pääsee kyllä asap ostoslistalle! Olen totaalisen turhautunut kämäpaistinpannuihin. Valurautaa ja terästäkin kotoa löytyy, mutta pinnoitettu pannu on kuitenkin ollut musta kätevin arkikokkailuissa (tai sitten en vain osaa ottaa käyttöön valurautaa ja terästä arkena). Jään mielenkiinnolla siis minäkin odottelemaan haasteen loppua 🙂

  Vastaa
 16. Jenni 25.09.2016

  No voi ei mikä onnettomuus! 😀 Onneksi ei käynyt kuinkaan, koiran kupille 😉

  Vastaa
 17. Jenni 25.09.2016

  Meillä on molemmat käytössä. Valurauta on haastavampi ja etenkin haaste pitää kunnossa niin ettei ruoka tartu. TäArkikäytössä pinnoitettu on vaan niin paljon helpompi. Tänään käristin Fiskarsilla pekoneita. Hyvin toimi tuollaiseen kärtsäykseenkin!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *