Skip to main content

jäätelötötterö jäätelökakku

YHTEISTYÖSSÄ PINGVIINI JÄÄTELÖ

Töttöröö! Jäätelötötterö jäätelökakku! Sain Pingviini jäätelöiltä haasteen tehdä lastenkutsuille sopivaa tarjoilua Polka uutuusmausta. Nakuttaessa Pinterestiin lontoonkielellä melted ice cream cone cake löytyy lähinnä perinteisiä täytekakkuja. Päälle on läntätty jäätelötötterön näköinen sokerimassakoriste. Päätin tehdä jäätelötötterö jäätelökakun kokonaan jäätelöstä. Olisiko se englanniksi sitten melted ice cream cone ice cream cake? Pyysin jäätelöprojektia varten kymmenen pakettia piparmintun makuista Polka jäätelöä, joilla pääsisin alkuun. Kuvauksissa kun tarvikkeita saattaa kulua yllättävän paljon *kröhöm*. Pehmitetty ja vatkattu Polka jäätelömassa painetaan irtopohja kakkuvuokaan ja pakastetaan yön yli. Jäätelökakku koristellaan suklaakastikkeella ja juuri ennen tarjoilua kumotulla Polka jäätelötötteröllä. Jäätelökakulla pääsee syntymäpäivien kakkurumbasta luvattoman helpolla!

Polka jäätelö
Suklaalla ja polka-karkkimurulla koristeltuja jäätelötötteröitä

jäätelötötterö jäätelökakku
jäätelökakku lastenkutsut

Jäätelötötterö jäätelökakku

4 pakettia Pingviini Polka -jäätelöä (tai riippuen kakkuvuoan koosta)
200 g tummaa taloussuklaata
polka karkkeja
jäätelötötteröitä (ostin jäätelökioskilta)

Laita jäätelöpaketit jääkaappiin pehmeemään noin 10 minuutiksi. Paloittele jäätelöt ja vatkaa yleiskoneella tai käsivatkaimella tasaiseksi massaksi. Saatat joutua tekemään tämän parissa erässä koneesi tilavuudesta ja hevosvoimista riippuen. Täytä irtopohjavuoka jäätelöllä jäätelöä pohjaan painaen, jotta jäätelökakusta tulee tiivis. Tasoita päältä ja anna pakastua yön yli.

Paloittele suklaa kippoon. Mikrota noin 20-30 sekuntia kerrallaan miedolla lämmöllä ja sekoittele välissä kunnes suklaa on sulaa. Anna jäähtyä.

Seuraavana päivänä anna jäätelökakun seistä sulamassa 5 minuuttia. Jos kakku ei irtoa heti kuten omassa tapauksessani, voit varovaisesti kaataa lämmintä vettä vuoan ulkopuolelle kohtaan josta vuoan pitäisi aueta. Tasoita kakun pintaa tarvittaessa veitsellä tai kulmapalettiveitsellä. Tasoitus on helpompaa kuumalla vedellä lämmitetyllä ja kuivatulla veitsellä.

Valuta suklaata lusikalla kakun reunoille ja levitä suklaata reippaasti kakun päälle lusikalla tasoittaen. Laita kakku takaisin pakkaseen. Koristele jäätelötötterö upottamalla se suklaaseen ja ripottele päälle polkakarkkimuruja. Murustin karkit laittamalla ne muovipussin sisään ja hakkaamalla kaulimella murskaksi. What ever makes you tick! Aseta Polka jäätelötötterö kakun päälle ylösalaisin juuri ennen tarjoilua.

Jäätelökakku lastenjuhlat
Jäätelökakku blogi

Jäätelökakku ohje

Jäätelökakkua kuvatessa taisin samalla tehdä ruokakuvaksen uuden maailmanennätysajan. Hieman yllättäen jäätelökakku eikä tötterö lähteneetkään kovinkaan nopeasti sulamaan vaan sain pelastettua kakun. Vaippaikäisestä toisensa tunteneet ja Minin paras kaveri Mr. J juhlisti syntymäpäiviään muutama viikko takaperin. Pojasta on tullut meille kaikille tärkeä ja harmitti niin paljon kun sairaskierteen takia missasimme syntymäpäiväpippalot. Kuvauksien jälkeen piilotin jäätelötötterö jäätelökakun työhuoneen pakastimeen ja tarkoituksena on pian yllättää ”kolmas lapsemme” myöhästyneellä ja herkullisella onnentoivotuksella 🙂

Lisää jäätelökakku ideoita löytyy Pingviinin reseptisivuilta ja kurkkaapa samalla Suusta Suuhun-blogista jokaisen pienen tytön unelmajäätelökakku!

Yhteistyössä Pingviini jäätelö

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

15 Kommenttia

 • Iina M. sanoo:

  Oi, polka on yks mun suosikkijädemauista! Pakko maistaa tuota. <3

 • Jenni sanoo:

  Jäätelö <3 piparminttu! 🙂

 • Herkkuhovi sanoo:

  Oijoi, polka ja jäätelö samassa -nam mikä yhdistelmä!

 • Merituuli sanoo:

  Mainio kakku! Noita tötteröitä saa ihan kaupoistakin. Me on pidetty joskus synttärit joissa tehtiin tötteröjätskejä ja viime kesänä vieraat sai tehdä unelmiensa jätskiannoksia. Niin helppoa ja hyvää!

 • Jenni sanoo:

  Jäätelöpohja on vaniljaa, jonka seassa on piparminttukastiketta. Kivan freesi, tykkään!

 • Jenni sanoo:

  Hauska idea tuollainen ”jäätelöbuffet”. Ja ennenkaikkea helppo emännälle 🙂 Olen huomannut että lapset syövät juhlissa enemmänkin suolaisia tarjottavia ja sitten jäätelöä, muffinsseja, keksejä ja toki niitä karkkeja. Perinteiset kakut eivät tee niin kauppaansa. Tälläinen jäätelökakku saattaisi kylläkin olla hitti 🙂

 • Kermaruusu sanoo:

  Polkajätskiä oli joskus kauan aikaa sitten myynnissä, tykkäsin kovasti. Nyt tullut uudelleen myyntiin -> äkkiä jätskialtaalle hakemaan tätä. 😛

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Ihana kakku. Tuo on jotenkin tosi houkuttelevan näköinen.
  Minä en ole osannut ajatella, että jäätelön voisi vatkata ja pakastaa uudelleen. Niin tiukkaan on iskostunut komento, ettei kerran sulanutta saa enää pakastaa. Vaikka ei se tuossa kai varsinaisesti sula?

 • Tää on ihana! <3

  -Heidi

 • Jenni sanoo:

  Mulla on mennyt koko polkajäätelö aikaisemmin ohi! Tässä on jotain hauskaa ja retroakin, kiva että saatiin takaisin!

 • Jenni sanoo:

  Ei se varsinaisesti sula. Pehmitin jäätelöä jääkaapissa vain sen verran että sen sai koneella vatkattua. Eli tuskin sulaa sen enempää kuin vaikka matkalla kaupasta kotiin 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Heidi <3

 • Upean näköinen kakku! Ja paljon onnea ansaitusti voitokkaalle blogille 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Meillä toivottiin tätä heti synttäreille!Mietin voisiko tähän tehdä jonkin sortin pohjan vaikka kekseistä?Riittääkö että murustelee pohjalle vai pitäisikö tehdä joku nopsaan paistettu että pysyy kasassa?

 • Jenni sanoo:

  No mä mietin samaa, mutta vasta sen jälkeen kun kakku oli jo pakkasessa, heh! Tekisin pohjan esim murustamalla suklaakeksejä ja joukkoon voisulaa. Ihania synttäreitä! 🙂

Jätä kommentti