Skip to main content

Kun kerron olevani ammatiltani ruokabloggaaja, epäuskoisen hölmistyneen ilmeen lisäksi saan yleensä aina saman kysymyksen: mitä ruokabloggaaja tekee? Hyvä kysymys. Itsestään selvän ruokablogin kirjoittamisen lisäksi työviikkooni kuuluu paljon muutakin. Bloggaaminen on laajentunut eri kanaviin; kuvaan ja raportoin syömiseni snapchatiin, uusimpana Instagram stooriin, päivitän Liemessä Facebookin, Twitterin ja Instagram kuvafeedin. Työpäivien aikana kahlaan läpi sähköpostit, laadin tarjouksia, raportoin asiakkaille, laskutan (yrittäjän lempipuuha), maksan laskuja, hoidan kirjanpitoa ja juoksevia asioita, suunnittelen reseptejä ja postauksia, teen kuvausjärjestelyjä, valmistan ruokia, stailaan, kuvaan, käsittelen kuvia ja lopulta, päivitän blogia.

Yleensä päällä on lisäksi ainakin yksi tai kaksi laajempaa kokonaisuutta, kuten tällä hetkellä ikuisuushaave eli blogin muuttaminen WordPressiin (iik!). Pinnan alla väreilee muitakin projekteja, jotka eivät aina päädy blogiin asti. Tuotan myös ruokasisältöjä eli kuvia ja reseptiikkaa yrityksille. Sain luvan paljastaa yhden tämän hetken mielenkiintoisimmista ja hauskimmista projekteista. Kuvaamme Veikkaukselle ja Lotolle #lauantaireseptit videosarjaa. Kaikki #lauantaireseptit ovat käsialaani. Voitte nähdä minut käsimallina videoilla – my 45 seconds of fame! Ensimmäinen viime perjantaina julkaistu video on nyt katsottavissa Loton Facebook sivuilla. Joka perjantai julkaistaan siis uusi #lauantaireseptit video, joten kannattaa käydä tykkäämässä sivuista!

Ensimmäisen videon kanssa lähdettiin rohkeasti liikkeelle ruotsalaisen grillirullan eli tunnbrödsrullen kanssa. Suomalaisille jokseenkin vielä tuntematon ruotsalainen snägäriruoka sisältää kuitenkin tuttuja lauantaiaineksia kuten makkaraa ja perunamuussia. Ruåttalaiset ovat menneet sekoittamaan makkaraan ja muussiin katkarapukastiketta – yllättävä yhdistelmä joka toimii. Rieskan sisään rullasin lisäksi paistettua sipulia ja lehtipersiljaa. Koko resepti löytyy Loton videopostauksesta.

Mitä teillä syödään lauantaisin? Sama kysymys esitettiin Loton Facebookissa ja vastaukset olivat ehkä yllättävän perinteisiä. Suunnittelen juuri loppuvuoden lauantaireseptejä. Vinkkaa oma suosikkilauantaireseptisi ja ehkä se päätyy videolle asti ja suomalaisten ruokapöytiin! 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

20 Kommenttia

 • Sari sanoo:

  Mikä kiva idea, lauantairuoat. Jos tässä nyt kehtaan vinkata, niin mulla on tulossa ihan juuri kirja sivuten aihetta. Eli viikonlopun mättöruoat. Mun suosikki on ehkä pyttipannut tai sitten fish chipsit.

 • Jenni sanoo:

  Todellakin kehtaa! Todella hyvä kirjaidea, nams! Ja onnea, olet niiiin tuottelias että kateeksi käy. Spydäri ja fish & chips laitettu korvan taakse 😉

 • Minna sanoo:

  Mä haluaisin syödä lauantaisin itsetehtyjä ravioleja. Osaan tehdä aika hyvää pastaa, mutta en saa mun ravioileista siistin näköisiä, houkuttelevan pulleita tyynyjä.
  PS. Kun mä vaihdoin bloggerilta wordpressiin, niin sepäs ei sujunutkaan ihan mutkattomasti. Toivottavasti sulla oli kotona henkistä ja teknistä tukea.

 • Tuo ruokabloggaajan työpäivien sisältö on niin tuttua 🙂 Itse kyllä kerron työstäni, että olen leivonta-alan yrittäjä. Näin ollen on helpompi lähteä avaamaan mitä kaikkea teen. En ehkä ole se perinteisin leivonta-alan yrittäjä, mutta kuitenkin… Muistan, että lapsuudessani oli tapana mennä aina lauantaisin ulos syömään eli ravintolaan. Lähes joka lauantai suuntasimme Helsingin keskustan ravintoloihin. Se taisi olla myös äidin vapaapäivä keittiöstä. Omassa perheessä emme ole tuota aivan samalla tapaa jatkaneet. Meidän lauantain ruoka sattaa olla TexMexiä, Pizzaa, aasialaista – lasten toiveiden mukaan.

 • Aila sanoo:

  Kävin tän reseptin katsomassa jo aiemmin, kiinnostava. Meillä nakit ja muut menee kylmänä suoraan pakkauksesta, pakko tunnustaa ;). Pitää kokeilla tätä!

 • Hauska projekti!

  Tuo Blogger-WP-projekti tuskin tulee olemaan kovin hauska, uskallan epäillä, mutta sama homma on täälläkin mielessä 🙂

 • Herkkuhovi sanoo:

  Erikoinen yhdistelmä mutta uskon että toimii! Muksuna meillä oli usein saunan jälkeen lauantaisin makkaraa tai pitsaa, mutta nykyään ei lauantaina ole erikoisruokapäivää. Se on perjantaina ja sapuskat on yleensä lasten päätettävissä, eli, tortillaa tai pitsaa. 🙂

 • Vau, hieno projekti ja mikä herkkupala, grillirulla.

  Olen muuten miettinyt aivan samaa asiaa. Lapsi aloitti päiväkodin (muutama päivä viikossa), jotta saan työt paremmin tehtyä. Kun ammattiani ja työpaikkaa kysyttiin, en tiennyt edes miten vastata! Hassua, vaikka töitä on todellisuudessa nykyään lukematon määrä tunteja päivässä!

 • Jenni sanoo:

  Olen tehnyt ravioleja. Ei nekään kyllä tainneet kovin pulleita olla… Oletko kokeillut pelmeneitä? Niistä tulee pulleita 😀

  http://liemessa.blogspot.fi/2015/10/pelmenit-liemessa.html

  Kotona henkinen ja tekninen tuki ei nyt ehdi auttaa, joten ulkoistin homman suosiolla. Toivottavasti tästä selvitään hengissä!

 • Jenni sanoo:

  Leivonta-alan yrittäjä kuulostaa kyllä ihan sopivalta sulle, etenkin kun teet niin laajasti töitä alalla. Musta tuntuisi oudolta sanoa olevani ruoka-alan yrittäjä – tai siitä tulee helposti mielikuva että tarjoan esimerkiksi catering-palveluita, mitä yritän välttää kaikin keinoin 😀 Jos mä saan ruoan edes noille kahdelle muksulle pöytään niin sillä hyvä 😉

 • Jenni sanoo:

  Lapsana rakastin napostella kylmiä nakkeja, joten ymmärrän hyvin 😀 Kannattaa kokeilla!

 • Jenni sanoo:

  No ei tod tule olemaan kovin hauska, mutta toivon että lopputulos on sen arvoinen. Etenkin järkevä reseptiarkisto olisi kiva! Voin sitten jakaa sulle kokemukset ja kauhutarinat kun on valmista…

 • Jenni sanoo:

  Mä muistan että lapsuudessa saunan jälkeen loimutettiin lohta takassa tai sitten grillattiin nakkeja 🙂 Tortillat ja pizzat ovat myös meidän perheen ikisuosikit!

 • Jenni sanoo:

  Nyt sun pitää vain Peggy päättää itse sun oma titteli. Eikö ole mahtavaa kun voi itse päättää! 🙂

 • Mari sanoo:

  Tää on hyvä: kuvaan ja raportoin syömiseni 🙂

 • Minttu sanoo:

  Onpa hauska aihe – lauantairuoat. Minulle niistä tulee mieleen Englannin valioliiga ja liha-perunalaatikko 🙂 Ja tsemppiä blogipohjan muutokseen. Haarukkavatkaimessa alkaa kohta olla oma versio WP:stä valmis!

 • Tervetuloa WordPressiläiseksi, en malta odottaa mitä kivaa se tuo tänne tullessaan (siis oikeasti kivaa, ei niitä siirtohaasteita 😀 ) 🙂

  Ja siis.. kaikkea ne ruotsalaiset keksiikin! heh!

 • Jenni sanoo:

  Se on totta 😀

 • Jenni sanoo:

  Mulla tulee liha-perunalaatikosta mieleen kouluruoka 😀 Kiitos tsempistä! Kävin kurkkimassa blogiasi, hyvältä näyttää!

 • Jenni sanoo:

  Projekti on vasta aluillaan, vähän hirvittää! Mutta katsotaan kuinka muijan ja blogin käy!

Jätä kommentti