Skip to main content

29d3e-kukkaworkshop-3

Halusin vaan huikata, että poikkeuksellisesti en unohtanut blogin syntymäpäiviä – tänä vuonna! Liemessä-blogi täytti eilen 10 vuotta, mutta tietokoneeni ei lähtenyt käyntiin koko päivänä. Vippadippadui! Vuosikymmenen jälkeen ollaan siis edelleen tukevasti liemessä, mutta ollaan tässä etiäkin päin menty. 10-vuotis synttäreiden kunniaksi jaan Liemessä-blogin tarinan tähän päivään asti ja haluan myös kiittää teitä lakuarvonnan muodossa 🙂

Aloittaessani blogin 10 vuotta sitten, herrain vuonna 2006, ei blogeista vielä edes puhuttu. Olin muuttanut entisen poikaystäväni (kuka muistaa vieä Jonin!) kanssa kaksioon, josta löytyi ihkaoikea keittiö. Ruoanlaitosta muodostui treenaavan ja ravintoarvoista kiinnostuneen poikaystäväni kanssa yhteinen harrastus. Olisikohan ollut ihan paperilehdestä (kuka muistaa vielä paperilehdet!) bongattua, että internetistä löytyy jonkinsortin sähköinen muistivihko johon voisin ikuistaa kehittämäni reseptit. Alkuun kirjasin reseptit itselleni muistiin ja jos nyt vaikka äiti sattuisi kysymään. Siihen asti olin askarrellut omat ja Hesarin ruokatorstaista huolellisesti leikatut reseptit pieneen muistivihkooni. Epäjärjestelmällinen sieluni iloitsi kovin uudesta tietotekniikasta! Reseptikuvat näppäsin kätevästi pokkarilla tiskipöydän loisteputkivalossa. Kuvankäsittely selkeästi kiehtoi minua jo heti bloggaamisen aloitettuani – kurkkaa vaikka tämä kebab-pizzerioiden ruokalistoiltakin tuttu upeasti syvätty fajitas.

610d7-kukka-workshop-2

Pian huomasin että en ole yksin. Internetin verhon takaa paljastui muita ruoanlaitosta kiinnostuneita bloggaajia, esimerkiksi nykyäänkin vaikuttava HellapoliisiPastanjauhantaa ja moni muu. Kuten esikuvani, myös minä laitoin heti kävijälaskurin blogiini. Muistan kuinka mittarin lukema näytti 100. Mitä ihmettä! Ketä nämä ihmiset ovat, mitä he täällä tekevät ja miten ihmeessä he ovat löytäneet blogiini!? Hiljalleen ruokabloggaamisen ympärille alkoi muodostua ruokayhteisö bloggaajien ja lukijoiden kesken. Tänään tuo samainen, joskin aika epävirallinen, laskuri tulee rikkomaan kahden miljoonan kävijän rajan. Aika mieletöntä, johan tässä silmät vetistyy.

Koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi tusinanomi. Erinäisten hanttihommien ja sekavien vuosien jälkeen sain vihdoin tehdä koulutustani vastaavaa työtä toimistopäällikkönä papereita pyöritellen. Pähkinänkuoressa vuonna 2009 jäin Ministä äitiyslomalle, täytin kolmekymmentä, sekosin ja irtisanouduin. Olin kipuillut pitkään vaativan työn, bloggaamisen ja uuden harrastukseni, – valokuvaamisen –  sekä vauva-arjen yhdistämisen kanssa. Lopulta oli tehtävä valintoja ja kuuntelin sydäntäni. Jäin käytännössä tyhjän päälle. Elin myös harhaluulossa, että bloggaajaidolini Kinuskikissa teki blogiaan täysipäiväisesti. Asian oikea laita selvisi vasta myöhemmin. Onneksi, sillä en tiedä olisinko uskaltanut hypätä jos olisin tiennyt Kinuskikissan olevan vielä tukevasti päivätöissä. Olin aloittanut säästämisen heti opiskeluiden päätyttyä siirtämällä muutaman satasen kuussa sivuun. En säästänyt mihinkään erityiseen, mutta nyt tarkoitus selvisi. Olin säästänyt jäädäkseni yrittäjäksi. Säästöjen lisäksi elin noin 700 €:n kuukausittaisella starttirahalla, jota minulle myönnettiinkin lopulta puolentoista vuoden ajan.

b47f1-kukka-workshop-1

Alkoi arki yrittäjänä. Alunperin jäin ensisijaisesti valokuvaajaksi ja suurin osa tuloistani tulikin perinteisistä valokuvaajan keikoista. Kuvasin henkilöjuttuja ja useamman kansikuvan City-lehteen, juoksin kesälauantait kuvaamassa häitä, järjestin mainoskuvauksia ja tuotin reseptisisältöjä elintarvikealan yrityksille. Päätin, että haluan edelleen kehittyä ruokakuvaajana ja bloggaajana. Ahmin silmilläni ruokakuvia, googlasin tietoa ruokakuvauksesta ja tuijotin YouTube-videoita kuvankäsittelystä. Pienellä harjoittelulla, eli ehkä noin 100 000 ruokakuvaa myöhemmin, pääsin kuvaajaksi Viini-lehteen ja Glorian Ruoka ja Viiniin, joihin molempiin tuotin kuvien lisäksi juttuja ja reseptiikkaa. Blogi eli omaa elämäänsä koko ajan rinnalla ja pystyin tottakai panostamaan myös bloggaamiseen ja ruokakuviini huomattavasti enemmän. Järjestin työhuoneellani monen bloggaajan kovasti kaipaamia ruokakuvauskursseja, joita vieläkin lämmöllä muistelen.

c33d9-kukkaworkshop-1

Aloin saada enenevissä määrin yhteydenottoja blogiyhteistyöstä kiinnostuneilta yrityksiltä. Tässä vaiheessa yhteydenotoilla tarkoitan lähinnä viestintätoimistojen lähettämiä massasähköposteja, joissa kolmea yrityksen tuotteilla tuotettua reseptiä vastaan blogissani saattaisin voittaa leffaliput. Tuotenäytteet olivat myös kova sana. Samaan aikaan ymmärsin, että lehtimaailma ei ollut se mihin kannattaisi panostaa. Pienenevät palkkiot, kilpailun lisääntyminen ja isojen mediatalojen kuvaajasopimusten ehtojen tiekentuminen pakottivat katsomaan laatikon ulkopuolelle. Panostaisin bloggaamiseen. Lisäksi huomasin, että moni kaltaiseni itsenäinen bloggaaja oli kiinnostunut yritysyhteistyöstä, mutta yritykset ja bloggaajat eivät kohdanneet. Haaveilin mielessäni, että jonkun pitäisi perustaa yritys, joka voisi edustaa itsenäisiä bloggaajia yhdessä rintamassa, neuvotella molempia osapuolia tyydyttäviä yhteistyömalleja ja palvella yrityksiä tekemään parempaa ja tuloksellisempaa bloggaajayhteistyötä. Kesälomamatkalla 2012 tajusin, että minä olen se joku ja aamuyöstä naputin yön pimeydessä viestiä bloggaajakollegoilleni ja laitoin paperit vetämään Kaupparekisteriin. Siinä vaiheessa kun Nirso ja lapset vasta heräilivät, olin perustanut uuden yrityksen, juossut Kööpenhaminen tekojärven ympäri ja ryystin aamukahviani jännittyneenä mutta innoissani. Blogirinki Media oli perustettu.

fe663-kukkaworkshop-2

Alkoi rankka ajanjakso ja bloggaamisen tahti hiljentyi. Päätin laittaa kaikki munat yhteen koriin ja panostaa Blogirinkiin täysillä. Käytännössä se tarkoitti, että en ottanut enää uusia kuvauskeikkoja ja toimeksiantoja vastaan. Ensimmäiset yhdeksän kuukautta meni palkatta. Yrittäjänä en ollut myöskään oikeutettu minkäänlaisiin avustuksiin. Vaikka karsimme kotipuolessa kaikki mahdolliset menot, perheemme säästöt olisivat pian mennyttä. Voi sanoa, että viimehetkillä kelkka kääntyi ja Blogirinki nousi kukoistukseensa. Neljän vuoden ajan bloggasin vasemmalla kädellä, mutta sain sentään ilta- ja viikonloppupuhteina kirjoitettua Katukeittiö-keittokirjan. Vuosi sitten myin osuuteni Blogiringistä panostaakseni perhe-elämään ja bloggaamiseen itsenäisenä yrittäjänä. Kaleva Median ostettua Blogiringin en voinut jäädä sivustakatsojaksi suurten muutosten edessä ja jäin lopullisesti pois myös Liemessä-blogin osalta. Bloggaajayhteisön kaipuu oli kuitenkin kova ja viime kesänä Liemessä-blogi löysikin uuden kodin Asennemedian siipien alta. Päätös on ollut oikea ja uskon, että positiivinen vire näkyy täällä blogissakin.

04f20-kukkaworkshop-4

Kymmenen vuotta on pitkä aika millä tahansa mittarilla – ja varsinkin bloggaamisessa. Ala on mennyt huimia harppauksia eteenpäin, bloggaaminen on muuttunut monikanavaiseksi ja jatkuvasta muutoksesta on tullut normi. Muutos pitää liikkeessä ja todentotta en jaksaisi raapustaa tätä blogia kymmentä vuotta jos mikään ei muuttuisi. Pyrin kehittämään myös itseäni jatkuvasti niin ruoanlaitossa, valokuvauksessa, kirjoittamisessa, bloggaamisessa ja monikanavaisessa vaikuttamisessa. Olen pystynyt luomaan bloggaamisesta itselleni ammatin ja koen olevani erittäin onnekas että voin tehdä työtä intohimojeni parissa. Myöskin The Blog Awards Finland ruokakategorian voitto kieltämättä kruunasi kymmenen vuoden pakertamisen.

3f964-kukkaworkshop-9

Tänä syksynä olen inspiroitunut ja motivoitunut bloggaamisesta aivan uudella tasolla – siihen on vaikuttanut niin bloggaajayhteisön tuki, uusi inspiroiva työhuonekin kuin pinnan alla valmistuva uusi blogin ulkoasu. Perheen syksyn sairastelukierre ja tilttaileva tietokone ovat taas ”mukavasti” jarruttaneet ja tasapainottaneet menoa. Monen asian summana työn ja perhe-elämän yhdistäminen on ollut tänä syksynä puristuksissa. Tähän toivon helpotusta vuodelle 2017. Pää on pilvissä ja tavoitteet korkealla bloggaamisen suhteen, mutta toisaalta haluan nauttia mahdollisimman paljon lasteni seurasta nyt kun he ovat vielä hetken pieniä. Toivon, että voin tehdä työtä intohimojeni parissa seuraavankin vuosikymmenen – oli se missä muodossa tahansa ja jakaa rakkauden ruokaan sinun, teidän kaikkien, kanssa. Siinähän haastetta kerrakseen taas ensi vuodelle ja vuosiksi eteenpäin! Ruokafilosofiani on myös muuttunut aika paljon kymmenessä vuodessa – mutta se onkin jo toinen tarina.

Haluan kiittää sydämeni pohjasta bloggaajakollegoita ja teitä lukijoita, jotka olette taapertaneet Liemessä-blogin matkassa joko alusta asti, tupsahtaneet mukaan matkan varrella tai satunnaisesti eksyt tänne blogini pariin. Paras motivaattori bloggaamiseen on vuorovaikutus teidän kanssa, joten ilahdun jokaisesta kommentista 🙂 Pienenä tärppinä arvon kaikkien kommentoineiden kesken Lakrids by Johan Bulow lakujoulukalenterin (saatu blogin kautta). Tästä on vaikea luopua, joten toivottavasti ymmärrätte että näin paljon minä teistä välitän 😀 Kommentointiaikaa on su 27.11 asti. Muistathan tarvittaessa jättää sähköpostisi. Kiitos!

Psst. Kaikki kuvat ovat viime viikonlopun kukkaworkshopista, jossa opettajana toimi kukkastylisti ja floristi Hanna Piippo ja valokuvaaja / Gretchen Gretchen -blogin Kreetta Järvenpää. Jos tällä kurssilla ei inspiroidu, niin ei sitten missään! Kukkaworkshopista kiinnostuneiden kannattaa ottaa instagramissa seurantaan @piippohanna. Uskoisin että blogissa on luvassa lisää kukkien ja ruoan yhdistämistä 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

167 Kommenttia

 • moonangel sanoo:

  Onnea blogille, paljon olet töitä tehnyt! 🙂
  moonangel_(att)hotmail.com

 • Jenni. Mun idoli ja esikuva nro.1 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Paljon Onnea 10-vuotiaalle :). Loistava blogi!
  [email protected]

 • chef Tapsa sanoo:

  Onnittelut loistavan blogin ensimmäisen 10-vuotispäivän johdosta!

 • Onnea 10-vuotiaalle !

 • Mallaspulla sanoo:

  Olipa niin mielenkiintoista lukea taas huikeasta kymmenen vuoden ajanjaksosta ja siitä, miten paljon olet sen aikana saanut tehtyä. Nostan kuvitteellisen hattuni korkealle! 🙂 Aika monta vuotta olen seurannut blogiasi ja se oli yksi suurimmista esikuvista, kun kaksi vuotta sitten uskalsin viimein perustaa omani. Upeat ruokakuvasi inspiroivat kerta toisensa jälkeen enkä taida uskaltaa enää vinkua ruokakuvauskurssisi mahdollisen uuden tulemisen perään 😀 Ja kyllä: lakukalenteri olisi ihana – suklaisia en ole koskaan ymmärtänyt.

 • Anonyymi sanoo:

  Tähän blogiin palaan usein, onnittelut täydestä kympistä (kahdesta ;)) terkuin blogiton Reija,[email protected]

 • Virpi sanoo:

  Hurjan nopeasti menee aika! Aika alkuajoista saakka on täällä mukana tullut roikuttua 🙂

  Mulla ei ole vielä joulukalenteria, joten ehdottomasti pitää osallistua arvontaan!

 • Merituuli sanoo:

  Onnea kymmenenvuotiaalle! Juu, muistan Jonin vaikken häntä koskaan ehtinyt nähdäkään. Mutta sut ja Nirson olen kyllä nähnyt vastaliimant…rakastuneina. Blogin ja elämän muutos kymmenessä vuodessa on kyllä huima!

 • Paljon onnea 10 vuotiaalle <3 Ihana Jenni ja ihana Liemessä!

 • Upeeta työtä Jenni :)! On ollut suuri ilo seurata blogiasi, ja tietämättäni olen monet vuodet valmistanutkin juuri sun reseptejä. Mulla nimittäin on edelleenkin käytössä tuo vanha kunnon leikekirja, johon hesarin lisäksi olen printannut netistä mielenkiintoisia reseptejä ja nyt huomaan, että niistä on hyvin moni sun 🙂 Ja ne on myös tehty. Mä vielä ootan sitä päivää, kun osaan ottaa ja käsitellä kuvat yhtä tunnelmallisiksi kun sun <3

 • Paljon onnea 10 vuotiaalle, monen monta vuotta olen blogia lukenut ja katukeittiö kirja on ihan PARAS!!!

 • Chiliblogi sanoo:

  Laitatko usein tulista ruokaa?

 • Jenni sanoo:

  Huh ja kiitos onnitteluista! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Mika. Jaksat aina tsempata, olet sydämellinen ihminen. Kiitos kaunis sinulle!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos iloisesta onnittelustasi! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Ai kauhee. Missäköhän sitä ollaan 10 vuoden päästä..? Toivottavasti ruoan parissa 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Tiina <3

 • Jenni sanoo:

  Voi olla että odotuksesi palkitaan vielä jossain muodossa ensi vuonna 😉 Kiitos kun olet ollut mukana keskusteluissa ja monessa menossa mukana 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiva saada sinut vierailulle, kiitos! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Sinä olet kyllä ollut ihan alusta asti aktiivisesti mukana ruokakeskusteluissa ja blogimaailmassa – arvostan suuresti, kiitos <3 Toivotan onnea arvontaan!

 • Jenni sanoo:

  Haha, olihan se aikamoista se nuori rakkaus 😀 Vähän on siitä rauhoittunut. Te olette kyllä musta vieläkin aina liimaantuneita 😉

  Suurin muutos on kyllä kaiken tämän keskellä ollut lapset – niiden kanssa nyt ei ainakaan tajunnut yhtään mihin sitä päänsä pisti!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Sari! <3 <3 <3

 • Jenni sanoo:

  Höps, sulla on hyvä ja mielenkiintoinen oma tyyli. Moni ajattelee sinusta varmasti ihan just näin, että kumpa itse osaisi! Kiitos onnitteluista <3

 • Jenni sanoo:

  Mahtavaa kuulla että kirja on ollut mieluinen ja kiitos kun olet tullut ahkerasti virtuaalikylään 🙂 <3

 • Jenni sanoo:

  Tulinen on aika suhteellinen käsite. En laita usein todella tulista, koska meillä lapset syö samaa ruokaa kuin aikuiset. Olen huomannut että yksi pieni chili ruoassa on vielä ok, mutta enemmän käy tosiaan lapsille liian tuliseksi. Nykyään lisään Bangkokista tuotua chilirouhetta omaan annokseeni jos tuntuu siltä 🙂

 • katasalo sanoo:

  Onnea 10-vuotiaalle �� Olen muutaman vuoden ajan seurannut blogiasi ja aina löytänyt jotain ihanaa ja herkullista ruokaa laiettavaksi pöytään.
  Lakukalenteri joulukuuksi olisi kyllä namskis.

 • HTMT sanoo:

  Onnea blogille! 🙂 Monet kerrat on kyllä inspiroinut. Ja tuo joulukalenteri inspiroi myös!! Uh!
  [email protected]

 • Asta sanoo:

  Onnea ��

 • Anonyymi sanoo:

  Onneksi olkoon! Monta inspiraatiota oon blogistasi ja kirjastasi saanut, kiitos! 🙂 [email protected]

 • Iina-Sofia sanoo:

  Aivan ihana on blogisi ja tyylisi kuvata! <3
  [email protected]

 • julie sanoo:

  Paljon onnea kauniille ja inspiroivalle blogillesi! 🙂

 • Valtavasti onnea. Täältä on löytynyt mahottomasti kaikkia ihania ruokaohjeita ? tullut myös bongailtua esim hesarista ohojeita.

 • Anonyymi sanoo:

  Paljon onnea Jenni ja Blogi! Minäkin muistan Jonin :-). Luin ensimmäisen kerran blogistasi jommasta kummasta iltapäivälehdestä, jossa suositeltiin sinua ja Pastanjauhajia. Mikähän oli vuosi. Keittokirjasi minulta myös löytyy, totta kai. Ihan lemppari samoin kuin blogisi.

  Anna Lontoosta

 • Liemessä on ihan ekoja ruokablogeja joita aloin lukea samoihin aikoihin kun aloittelin ekoissa oikeissa töissä, kauheen hassua että siitäkin on kohta 10 vuotta!

 • Tuulia sanoo:

  Niin kauniita kuvia ja mukava kun kerroit tarinasi!

 • Anonyymi sanoo:

  Paljon onnea blogille! Tämän kanssa on ollut kiva muuttaa omaan kotiin ja opetella kokkaamaan, inspiroitua ruuasta ja nyt vaihdossa kaivata suomalaista ruokaa! Toivottavasti yhteinen matka jatkuu. T.Anna
  [email protected]

 • Anonyymi sanoo:

  Paljon onnea 10-vuotiaalle! Kiitos inspiroivista kirjoituksista!

  [email protected]

 • Anonyymi sanoo:

  Aloin seurata blogiasi helmikuussa 2007, enpä tiennytkään, että olen ollut melkein alusta asti mukana! Kiitokset monista hyvistä resepteistä vuosien varrelta ja onnea 10-vuotiaalle blogilapselle! 🙂
  -AnnaH-
  (aleinon ät utu fi)

 • Anonyymi sanoo:

  Upeasti kympit kaatuu – onnea blogille ja sinulle.
  Tuuria minulle, joulukalenterin arvontaan.

  sarinarhi (at) hotmail.com

 • heinir sanoo:

  Mielettömän inspiroiva ja eteenpäin kohden omia unelmia kannustava tarina! Kiitos!

 • Anne sanoo:

  Tiukkoja vuosia ja kovia ponnisteluja, siitä on tuloksena uuteen kukoistukseen noussut Liemessä-blogi 🙂 Onnea kymmenestä vaiherikkaasta vuodesta!

 • Liisa sanoo:

  Hieno kirjoitus! Onnea täyden kympin johdosta.
  maijamuija3 (at) gmail.com

 • ainohaa sanoo:

  Huh huh mikä aikamatka! 10 vuotta inspiraatiota ja elämän iloa, kiitos kiitos kiitos ❤️

  [email protected]

 • Sini sanoo:

  Valtavasti onnea, kymmenen vuotta on älyttömän pitkä aika! Melko pitkään olen roikkunut mukana, ehkä jostain vuodesta 2010 tai 2011.. Vaikka laiska kommentoija olenkin. Ja hahaa, mikä fajitas-kuva! Välillä kyllä naurattaa omatkin vanhat kuvat, miten sitä on viitsinytkin ylipäänsä julkaista niitä 😉

 • mylifeasvine sanoo:

  Onnea. Olet kyllä inspiroinut monet kestit.
  [email protected]

 • eLiina sanoo:

  Onnea ja kiitos myös! 10 vuotta laadukasta bloggailua! 🙂

  xevex82(at)gmail.com

 • Irkkune sanoo:

  Onnea 10-vuotiaalle! Aloin varmaan kolme vuotta sitten seuraamaan sinua instassa ja tänne blogin puolelleen tulen aina kurkkimaan, kun instassa on ihana kuva(eli usein) 😉 jotenkin hassua, että ennen luin paljon ”järjestelmällisemmin” blogeja, nykyään lähes aina menen blogiin kiinnostavan insta-tai facejutun kautta..;-) t. Irkku

 • Anonyymi sanoo:

  True lakufani onnittelee! 😉

  [email protected]

 • *Mirva* sanoo:

  Onnea 10-vuotiaalle!Ihana blogi 🙂
  hakkinen.mirva[a]gmail. com

 • Mallaspulla sanoo:

  Uuh, jään jännityksellä odottamaan! Kiitos kauniista sanoistasi 🙂

 • maiasod sanoo:

  Tosi kiinnostavaa luettavaa Jenni! Onneksi olkoon ja toivottavasti seuraavatkin vuodet tuovat mukanaan yhtä paljon onnistumisia! Olet huikea!

 • Jenni sanoo:

  Mahtava kuulla että reseptit ovat olleet hyvissä käsissä ja käytössä 🙂 Kiitos kun käyt moikkaamassa ja onnea arvontaan!

 • Jenni sanoo:

  No hei, LAKUJOULUKALENTERI! Missä ne oli kun minä olin nuori!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Asta! Halusitkohan osallistua arvontaan? Jätäthän siinä tapauksessa sähköpostisi 🙂

 • Jenni sanoo:

  Jee, kiitos, ihan parasta kuulla! <3

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Valokuvaus on kyllä ruoanlaiton lisäksi itselleni bloggaamisen suola – joskus menee jopa sen verran överiksi että se ruokakuvaus tuntuu olevan se pääasia 😀 Noh, mutta kiva jos pidät!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Julie, kiva kuulla! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Hesarin ruokatorstai oli ainakin 2006 THE ruokamedia. Nykyään ei tule niin käytettyä Hesarin ohjeita, johtuu ehkä juuri tarjonnan lisääntymisestä ja pirstaloitumisesta. Hienoa että resepteistä on ollut hyötyä ja iloa!

 • Nti Papu sanoo:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 • Jenni sanoo:

  Apua, siitä on sitten todella kauan! Mä muistan tämän maininnan jotenkin hämärästi ja tietysti olen ollut ikionnellinen ja ylpeä että blogini on mainittu samassa lauseessa Pastanjauhajien kanssa 🙂

 • Nti Papu sanoo:

  Huikea kymmenen vuoden ajanjakso ja kivasti kirjotettu tämäkin stoori! Onnea ja iso ja kilisevä skool!
  Nti Papu / Herneetkin rokkaa.

 • Ilona K. sanoo:

  Isot onnittelut menestyksekkäästä blogista ja sen pyöreistä vuosiluvuista!! Ei ainoastaan vain reseptit ole mahtavia, vaan myös kaikki muu sisältö. Kirjoitipa vaikka ylikypsistä banaaneista, saat senkin kuulostamaan hauskalta ja mielenkiintoiselta. Lisäksi jaksan aina ihastella upeita kuvia ja fanitan etenkin snap- ja instagram-videoitasi. Olet tosi lahjakas! <3 Kiitos tästä blogista- se jaksaa ilahduttaa!

 • Anonyymi sanoo:

  Onnea kauniille blogille!
  Tuo kalenteri olisi kyllä unelma! 🙂

  [email protected]

 • Onnea Jenni! Mielenkiintöistä lukea koko tarinasi tiivistettynä ja tutustua sinun ensimmäisiin postauksiin 😉
  En valitettavasti seurannut vuonna 2006, mutta se johtu siihen, etten silloin edes osannut lukea suomea 😀

 • Minna sanoo:

  Onnea! Enää ei tuu blogeja luettua, paitsi sinun. Ja mä niin tarvitsen tuon joulukalenterin������ Tosi positiivinen saa olla kun en koskaan voita mitään…
  [email protected]

 • Anonyymi sanoo:

  Onnea täydestä kympistä! Ii-hana palkintokin tässä! 🙂 [email protected]

 • marjo66 sanoo:

  Onnea 10-vuotiaalle ja kiitos tiivistelmästä. Paljon siinä oli tuttuakin, joka oli jo painunut melkein unholaan.
  [email protected]

 • Mordec sanoo:

  Vautsi vau ja upeaa!
  Oli mielenkiintoista lukea yhteenveto viimeisestä kymmenestä vuodesta. Varsinkaan, kun en ole alusta asti ollut mukana.
  Olen liemessä yhtälailla sekä Facebookin että instagramin puolella. Ihanaa, että olet olemassa.

  Hauskaa jatkoa blogille sekä mukavaa loppu vuotta sinulle ja perheellesi!

  Anu

 • Hieno blogi,Onnea! Osallistun arvontaan!
  [email protected]

 • Katja sanoo:

  Olipa hauska lukea blogin tarina. Keep up the good work! 🙂

 • Valtavasti onnea ikinuori 10-v! Ja mikä hengästyttävä tarina mielenkiintoisine juonenkäänteineen, hatunnoston arvoista! Olet ihmisenä vielä niin down to earth ja sydämellinen, joten arvostus nousee vielä potensiin lukemattomiin! Ei ole kyllä helppoa tulla ja olla alalla, jonne tulee viikoittain entistä taidokkaampia. On vaan löydettävä oma ääni, persoonallinen tyyli ja koukuttavuus – kiitos että olet ollut esikuvana niin monelle meistä! Blogistasi tulee aina niin hyvä mieli ja sitä on ilo lukea ja kuvia ihailla: )

 • Paljon onnea 10-vuotiaalle. Kiitos tarinasta, sitä oli viihdyttävä lukea.

 • Nanna sanoo:

  Onnea Rakas Jenni! Oothan jo antanut anteeksi sen mitä sanoin paskoista kuvista?

  (LOL as in both meanings)

  <3 Oot mahtava ja rohkea! <3

 • Jenni sanoo:

  Ajan kulun huomaa lapsista ja siitä kauan on lukenut blogia 🙂 Niin se aika lentää, kiitos kun olet ollut mukana <3

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Olen välillä avannut tarinaani, mutta musta oli kiva nyt tehdä tälläinen tiivistys juhlavuoden kunniaksi. Kiva kun jaksoit lukea! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Jes, mahtava kuulla että olet alkanut kokkaamaan! Itse söin opiskeluaikoina miten sattuu, mutta onneksi tajusin jossain kohtaa miten paljon hyvä ruoka voi tuoda elämään: iloa, yhdessäoloa, nautintoja ja hyvinvointia. Ulkomailla oleskelun jälkeen sitä arvostaa enemmän myös niitä asioita mitkä meillä on Suomessa hyvin ja perinteinen suomalainen ruoka maistuu taas kummasti 🙂

 • Jee, hyvä Jenni! Ja onnea kymmenestä hienosta vuodesta!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Essi! *itkee tässä välissä näitä kaikkia teidän ihania kommentteja*

 • Jenni sanoo:

  Oi että, en ole tosiaan kuin muutaman kuukauden ehtinyt raapustella ilman sinua! 🙂 Kiitos sinulle!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Sormet ristissä, onnea arvontaan!

 • Jenni sanoo:

  Kannustan aina ihmisiä tavoittelemaan omia unelmiaan, oli ne sitten pieniä tai isoja 🙂 Kiitos lämmittävästä kommentistasi <3

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Anne! Niin vaiherikas, että kyllä näistä vuosista yhden romaanin kirjoittaisi…

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Esiteini pikkuhiljaa! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Aino! Tämä blogi on kyllä aina ollut sellainen turvasatamani ja ilon paikka, vaikka vettä olisi tullut niskaan muussa elämässä 🙂

 • Jenni sanoo:

  ”Konmaritin” juuri @liemessa instatilin ja poistin joku 500 vanhaa kuvaa. Ensimmäiset olivat vuodelta 2012. Muutamia vanhimpia jätin nostalgiasyistä ja ”parhaimmat” eli kauheimmat tallensin puhelimeen. Jos jossain vaiheessa julkaisisi ”kauheimmat instakuvani” tyyppisen postauksen 🙂 Kiitos Sini kun olet ollut mukana, kauan sinäkin! <3

 • Jenni sanoo:

  Mukava kuulla, kiitos Jenny! <3

 • Jenni sanoo:

  Takuuvarmaa Liemessä-laatua, heh 🙂 Kiitos Eliina sinulle!

 • Jenni sanoo:

  Näin se muailma muuttuu! Itselleni myös instagram on tärkeä paikka kaikin puolin. Rakastan visuaalisuutta ja kivoja kuvia, joten ihmekös jos siellä instassa itsekin tykkää pyöriä. Ja parasta tietty jos sitä kautta löytyy uusia tuttavuuksia ja inspiraatiota. Kiitos sinulle ja törmätään instassa! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Jaa, yritetäänkö täällä vaikuttaa arvontatulokseen? 😀 Toivottavasti onni suosii, menisi oikeaan osoitteeseen!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos ihanasta kommentista Mirva 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiva kun jaksoit lukea, olisin voinut kirjoittaa romaanin aiheesta 🙂 Ja jäihän tuolta puuttumaan paljon huippuhetkiä kuten ruokamatkat, etenkin muiden bloggaajien kanssa, kaikenlaiset isot ja pienet kohtaamiset uusien ihmisten kanssa, lista on loputon. Paljon tämä matka on antanut, vaikka välissä on ottanutkin. Kiitos kivasta kommentista!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos, cin cin! Sinullakin alkaa olla jo kunnioitettava taival takana, onneksi olkoon siis siitä!

 • Anonyymi sanoo:

  Olipa mielenkiintoista lukea taustojakin. Onnittelut vuosista ja kiitos kauniista ja selkeästä blogista.
  Voi jos voittaisin kalenterin niin ei tarvitsisi salaa napsia miehen isänpäivälahjalakritseja…
  humppalulla (at) gmail.com

 • Ida sanoo:

  Onnea, kiva lukea näitä juttuja 🙂
  [email protected]

 • Anne sanoo:

  On nautinto seurata blogiasi … en tiennyt että olet ollut Liemessä niin kauan. Upeita kuvia ja reseptejä huumorilla höystettyinä…ihana ote elämään. Vasta aloittanut bloggaamisen itse … lakukalenteri voisi edesauttaa pärjämään teknisten ongelmien kanssa (ja nehän ei lopu minulta). Terveisin Anne Maalaisbistrosta. [email protected]

 • Tiina Varjus sanoo:

  Onnea 10 vuotiaalle ja onnea ennenkaikkea sinulle ja saavutuksistasi. Tulkoon näitä rutkasti lisää 🙂

  Blogiasi on aina ilo lukea ja varsinkin kun tietää miten mahtava ja huumorintajuinen on henkilö blogin takana. On ollut ilo tutustua sinuun <3 Ai niin, vähemmän tilttailevia koneita toivottelen myös. 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Niin muistan Sun ihan alkuajat! <3 Olet inspiraatio - on helppo tehdä pitkäjänteisesti duunia, kun nauttii siitä, mitä tekee! Kiitos! :-*

  [email protected]

 • Jolli sanoo:

  Onneksi on ig kun blogiin ei aina ehdi. Oot supernainen!

 • Anonyymi sanoo:

  Onnea 10-vuotiaalle! Kiitos inspiraatiota herättävästä, kauniista blogista:)
  -Anna ([email protected]

 • Onnittelut 10-vuotiaalle – oma blogini (eri genreä edustava: https://blingershimmer.blogspot.fi/) täytti juuri sunnuntaina 2-v 😀

  Oli muuten hauska lueskella tuo kertomus blogisi historiasta, itse nimittäin vasta syksyllä olen blogisi löytänyt 🙂

  [email protected]

 • Rombo sanoo:

  Onnittelut 10-vuotiaalle! Huisin pitkä aika muuten! 😀

  rombox(at)hotmail.fi

 • Fanny sanoo:

  Onnea 10-vuotiaalle!

 • Pippa sanoo:

  Tarinasi on hyvä osoitus idearikkaudesta ja rohkeudesta kokeilla siipiään. Onnea tuleviin vuosiin!
  blackbridge16 (at) gmail.com

 • Tua Takkinen sanoo:

  Isot onnittelut!

 • Jenni sanoo:

  Pääsitpä ilahduttamaan tällä kommentillasi! <3 Jäin kuitenkin miettimään olenko joskus puhunut ylikypsistä banaaneista? 😀 Selkeästi tilausta on! Ihanaa talven jatkoa sulle Ilona!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Toivotaan arpaonnea!

 • Jenni sanoo:

  Uskomatonta miten sujuvaa suomenkielesi on, jos 10 vuotta sitten et olisi pystynyt lukea. Hieno saavutus! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Jes, kiva kun jaksat vielä tänne kurvailla 🙂 ja hei, voittaahan lotossakin joku melkein joka viikonloppu 😉 Onnea arvontaan!

 • Jenni sanoo:

  Hän kiittää! Palkinto on ehkä paras joulukalenteri ikinä!

 • Jenni sanoo:

  Ja paljon jäi kertomatta..mutta pääpiirteittäin näin 🙂 Kiitos onnitteluista!

 • Jenni sanoo:

  Ihana viesti, kiitos Anu! Samoin parasta loppuvuotta sinulle!

 • Jenni sanoo:

  Lykkyä tykö arvontaan ja kiitos onnitteluista! 🙂

 • Jenna sanoo:

  Onnittelut 10 vuotiaalle 🙂 Ja kiitos todella inspiroivasta tekstistä! Antoi uskallusta omaankin yrittäjyyteen, kun tuntuu, etteivät asiat etene juurikaan haluamaani suuntaan ja riskejä ei tarpeeksi uskalla ottaa 😀 Mutta niinhän se on, että elämä on aaltoilevaa liikettä. Ihanaa joulunodotusta <3

 • Jenni sanoo:

  Parhaani yritän, kiitos Katja! 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Olen seurannut blogia jo monta vuotta ja hyllystä löytyy myös Katukeittiö -kirja 🙂
  [email protected]

 • maikuli sanoo:

  Olen satunnaisesti seuraillut blogiasi. Paljon onnea 10v! Tarina oli hieno ja taival rohkea! Lakufani tunnustan myös olevani. [email protected]

 • Anonyymi sanoo:

  Mielenkiintoinen tarina. Paljon onnea 10-vuotiaalle, hieno taival jo tähän saakka. 🙂
  Maisa ([email protected])

 • Terhi sanoo:

  Lämpimät onnittelut 10-vuotiaalle! Hienoja juttuja, joita on ilo lukea! Kiitos! 🙂
  Terhi ([email protected]

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Heli-Hannele, miten ihanasti sanottu. BYÄÄÄ <3 Aina löytyy ihmisiä jotka ovat jossain taidokkaampia kuin itse, heiltä toivon oppivani. Bloggaaminen on myös todella kokonaisvaltaista ja pitää hallita monta osa-aluetta ainakin jollain tasolla. Tärkeimpänä tietysti löytää se oma intohimo ja oma tapa niinkuin mainitsitkin.

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Kiva kun luit!

 • Jenni sanoo:

  Never!!! 😀 Kiitos rakas Nanna <3

 • Jenni sanoo:

  Kiitos itsellesi aina niin inspiroivista postauksistasi!

 • Jenni sanoo:

  O-ou! Toivotaan arpaonnea sinulle ja miehellesi 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos <3

 • Jenni sanoo:

  Kiitos, tämä blogi on sellainen hyvänmielen paikka ja ihanaa että se on sitä sinullekin <3 Tekniikka on kyllä pakollinen paha 🙂 Tsemppiä!

 • Jenni sanoo:

  Musta saattaa saada humoristin kuvan jos ensikohtaaminen tapahtuu paskan palvelun illallisella. Ymmärrän 😀 Samoin, kiitos kun tulit elämääni <3

 • Jenni sanoo:

  Niin totta! Tietty tämä kaamosaika on aina vaikea kun pitäisi pimeässä VALOkuvata, mutta 10 vuoden kokemuksella tiedän että ”jo” kevättalvella helpottaa. Ihanaa että muistat alkuajat, kiitos kun olet <3

 • Jenni sanoo:

  IG on mun lemppari! Kiitos ja kiva kun ehdit piipahtamaan <3

 • Jenni sanoo:

  Kiitos kauniista kommentista <3

 • Jenni sanoo:

  2 vuotta on jo kelpo ikä! Uskon että siinä ajassa erotellaan sinnikkäimmät 🙂 Ja selviää kirjoittaako itseään todella kiinnostavista asioista. Onnea 2-vuotiaalle!

 • Jenni sanoo:

  Ihan älytöntä 😀 Kiitos!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Fanny <3

 • Jenni sanoo:

  Ripauksella optimismia ja hulluutta 😀 Kiitos <3

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Tua <3

 • Anonyymi sanoo:

  Onnittelut 10-vuotisesta taipaleesta, sekä inspiroivasta tarinasta sen takana!

  [email protected]

 • Kata sanoo:

  Olipa ihana lukea sun (työ)historiastasi, toi ihan uutta perspektiiviä sun teksteihin kun vähän tietää taustaa enemmän! Kun itsekkin uskaltaisi olla yhtä rohkea ja uskaltaa tehdä asioita mitä oikeasti haluaisi…toisaalta niin se vaan menee että asiat aina järjestyy, sen mäkin olen todennut vuosien saatossa (vaikken ei niitä vuosia itse ole ehtinyt kerryttää 23 enempää heh). Mukavaa joulunodotusta sinne kaikille 🙂 t.Kata

 • Jenni sanoo:

  Mä olen toiminut riskien kanssa näin: mietin mikä on pahinta mitä voi tapahtua jos kaikki menee pieleen. Omalla kohdallani se olisi tarkoittanut että olen ”epäonnistunut”, perheen säästöt ovat huvenneet ja olisin joutunut taas hakemaan työpaikkaa vaikka kaupan kassalta jos ei muuta. Hyväksyin tämän worst case skenaarion. Sen jälkeen keskityin tekemiseen, en pelkäämiseen. Asetin aikarajan koska tarkastelen tilannetta uudelleen (eli kun ne säästöt on käytetty). Sovin miehenkin kanssa että sitä ennen ei saa kuumottaa ja stressata, koska se ei auta. Anyway, katsoin portfoliosi, kauniita ruokakuvia! Onko sulla ig tiliä?

 • Anonyymi sanoo:

  Mielenkiintoinen juttu työhistoriastasi. Eksyin vahingossa tälle sivulle, tämän jälkeen osaan tulla tänne muutenkin.

 • Jenna sanoo:

  Kiitos paljon 🙂 Todella hyvä vinkki, taidan tehdä nyt rauhan itseni kanssa ja keskittyä vain olennaiseen, kun se on ollut hiukan hukassa. Mun IG:n taisitkin löytää 🙂 Ja pitihän mun osallistua myös tohon makoisaan arvontaan, eli sähköposti jäi edellisessä viestissä pois
  jennaepietikainen (at) gmail.com

 • Outi Rinne sanoo:

  Onnea Jenni ja upea Blogi! Hienoa, uraauurtavaa työtä.

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Oannea!Onnea! Blogisi on ihan mahtava ja panostuksesi näkyy. Olenkin tainnut seurata sitä (ainakin melkein) alusta saakka, kun olen itsekin jossain muodossa blogannut jo 9v ajan…
  Kalenterillekin olisi käyttöä. Pojat saivat jo omansa, äidiltä puuttuu 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Onnea blogillesi! Parasta blogissasi on katukeittiö osio ja katukeittiö kirjakin on aivan loistava.

  [email protected]

 • Anonyymi sanoo:

  Onnea blogille! Tämä oli tosi hyvä postaus. Ja vautsi mikä kalenteri.

  [email protected]

 • anna s. sanoo:

  Paljon onnea upeasta blogista 🙂
  [email protected]

 • Sunday sanoo:

  Onnea ja kaikkea hyvää jatkoonkin. 🙂 Ihana on lueskella blogiasi.

  sannamaria at gmail.com

 • Sunday sanoo:

  Voi pöhky, kun kirjoitin väärin osoitteeni. 🙂 Se on sannamaria77 at gmail.com

 • Mervi sanoo:

  Wow onnea synttärisankarille! Nuo Johan Bülowit on niiiiin ihania, että tuon kalenterin saaminen olisi huima joulun odotuksen kaveri!

  kettuetraparperi ät gmail.com

 • Onnea blogille! Huippua työtä Jenni!

 • Hilda Hissu sanoo:

  Paljon onnea! Nam nam, täällä olis yksi halukas 😛
  [email protected]

 • Kreetta sanoo:

  Moi!

  Onnea 10 vee! On hienoa, että oot jaksanut ja blogillesi pitkä elinkaari! Kiitos, kun kävin kukka workshopissa työhuoneellani. Mun sekainen työhuoneen nurkkaus nauratti 🙂 upea asetelma myös!

 • Siinatar sanoo:

  Onnittelut 10-vuotiaalle! Mukaan kivaan arvontaan!
  [email protected]

 • minni sanoo:

  Onnittelut kymmenvuotiaalle! Aika mahtava tarina ja paljon rohkeutta!

 • Sirkku sanoo:

  Vau, kymmenen vuotta! Onnea!

 • Paljon onnea 10-vuotiaalle! Mahtava tarina – tätä oli tosi kiva lukea!

 • Kermaruusu sanoo:

  Onnea pyöreiden vuosien blogille, kymmenvuotiaalle! Ihanaa blogiasi olen pitkään seurannut ja edelleen jatkan seuraamista. <3

 • Onnea Jenni! Paljon on mahtunut vuosiin, vau! Kun aloin blogata, en tiennyt mikä on blogi, enkä ollut koskaan lukenut blogeja. Olit ensimmäisiä blogituttavuuksia elämässäni. The Jenni 🙂

 • Onnittelut ja kiitokset myös sinulle osastasi, jonka olet tehnyt bloggaajien kanssa ja asioiden edistämiseksi <3 Samoja aikoja ollaan bloggaajina oltu, kun minulla tuo täysi kymppi tuli tosiaan tuossa lokakuun lopulla täyteen. Blogijuhlat on vielä juhlimatta, mutta josko sitä lähiaikoina kerkeäisi hieman juhlistamaan. Viime viikot on menneet matkaillessa töitä ja huvia 🙂 Blogin joulukalenteri ei yhtään hiljennä tahtia - varsinkaan blogissa. Uutta inspiraatiota saa aina, kun ottaa asian omiin käsiin ja miettii omaa kulkusuuntaa! Tsemppiä kaikkeen tulevaan!

 • Valtavasti onnea 10-vuotiaalle <3 sekä blogille että tekijälle! Olette ihania. Löysin jo vuosia sitten blogistasi sellaisia reseptejä, jotka kulkevat edelleenkin elämässäni mukana, täysin muuttumattomina. Mietin joskus, että pitäisikö tärkeimmät kirjoittaa ylös, jos joskus kävisi niin, että päättäisit poistaa jonkun niistä :)
  Nimim. Punajuuri-suklaakakusta tälläkin hetkellä haaveileva
  (Ps. Meillä ollaan edelleen siinä helkkarin vatsataudissa, Kiialla 6 päivä menossa!!)

 • Huikea tarina, eikä loppua näy. Paljon paljon onnitteluja 🙂

 • Ninni sanoo:

  Paljon onnea 10-vuotiaalle! Tulkoon paljon hienoja vuosia tiellenne!

 • hurjasti onnea ja menestystä tulevaan!

 • Onnea Jenni ja Liemessä! olette tämänkin pienen bloggaajan esikuva ja inspiraatio, teet niin hyvällä meiningillä ja fiiliksellä ruokaa. Täältä saa aina hyvän mielen ja paljon inspistä omiin juttuihin 🙂 kippis seuraaville 10 vuodelle!

 • Paljon onnea Jenni! Olet tehnyt mielettömän duunin sekä oman urasi, että koko blogiskenen suhteen. Oot huippu!

 • Merituuli sanoo:

  No eipä tiennyt ei 😀

 • Aila sanoo:

  Onnea vielä tätäkin kautta! Ihanaa, kun saa tehdä sitä, mihin on palo! Monta hyvää oppia ja vinkkiä olen sinulta saanut, kiitos niistä.
  Ja voih, salainen haaveeni olisi oppia kukkien sidontaa 🙂

 • Onnea 10 vuotiaasta blogista! Kun tuosta tuli ensimmäiset Face viestit vastaan, ihmettelin että joko on jo 10 vuotta mennyt! Nopsasti ne vuodet vierii. Omakin blogi kohta perässä päin samoissa vuosissa.

Jätä kommentti