Skip to main content

YHTEISTYÖSSÄ CROWMOOR JA ASENNEMEDIA

Rentoudun ruoan parissa. Arkipaniikit ovat asia erikseen, mutta ruoanlaitto ajan kanssa on mielestäni parasta laatuaikaa. Nautin kun voin suunnitella arjesta poikkevia reseptejä ja makustella uusia makumaailmoja – muutakin kuin makaronilaatikko viiskytkolmepistenolla. Viimeisimpänä vietin laatuaikaa georgialaisen keittiön ja siiderin parissa. Kuulin oikeastaan ensimmäisen kerran georgialaisesta keittiöstä vasta nyt Ville Haapasalon avattua Purpur-ravintolan. Yksi tunnetuimmista georgilaisista ruokalajeista on hatsapuri eli juustoleipä. Leipätaikinan leivoin siideriin ja vehnäjauhoja taitoin ohrajauhoilla. Hatsapuri täytetään vahvan makuisella juustolla, fetalla ja päälle rikotaan kananmuna. Ruokaisan hatsapurin voi syödä sellaisenaan pizzan tapaan, brunssipöydässä tai vaikka kurpitsakeiton kanssa palanpainikkeeksi.
Uutuussiideri Crowmoor Hazy & Sour on omaan ja aikuiseen makuun: kuiva, runsaan omenainen ja osa käytetystä omenamehusta on suodattamatonta, mistä johtuen siiderin värikin on samea. Täydellinen ruokajuoma vaikka tälle rustiikkiselle hatsapurille! Lorautin samaista siideriä myös taikinapohjaan syventämään makua.

Hatsapuri

2 kpl

taikina
2 dl Crowmoor Hazy & Sour omenasiideriä
1 tl sokeria
11g kuivahiivaa
2rkl oliiviöljyä
2 dl vehnäjauhoja
2,5 dl ohrajauhoja

täyte
100g fetajuustoa
200 g vahvaa juustoa raasteena esim. Cheddar
2 rkl kermaa
1 rkl oliiviöljyä
hyppysellinen muskottipähkinää

2 kananmunaa

tarjoiluun 
lehtipersiljaa

Lämmitä siideri kädenlämpöiseksi. Sekoita siiderin joukkoon hiiva ja sokeri. Sekoita ja anna olla muutama minuutti. Lisää joukkoon oliviöljy ja jauhot. Vaivaa taikina käsin tai monitoimikoneella. Anna taikinan kohota liinan alla 30 minuuttia.

Jaa taikina kahtia ja kaulitse jauhojen avulla suorakulmioiksi. Rullaa reunat molemmin puolin ja sulje päistä.

Valmista täyte sekoittamalla raastettu juusto, murustettu feta, kerma, oliiviöljy ja muskottipähkinä. Levitä täyte leipien päälle. Paista 230 asteessa noin 15 minuuttia. Tee lusikalla keskelle tilaa ja riko hatsapurien päälle kananmuna ja jatka paistamista 5 minuuttia.

Crowmoor Instagramissa @crowmoorcider – Laatusiiderien ystäville!

Yhteistyössä Crowmoor ja Asennemedia

Liemessä-blogi noudattaa Valviran ohjeistusta alkoholimainonnasta, ja alkoholia koskeva kommentointi poistetaan. Muuten sana on vapaa ja ilahdun jokaisesta kommentista! 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

35 Kommenttia

Jätä kommentti