Skip to main content

Seurustelumme 10-vuotis päivä lähestyy. Pian kymmenen vuotta sitten nuolimme jäätelöä toisiamme Kaivopuiston jäätelökioskin jonossa. Takanamme olevat ihmiset kehottivat hankkimaan huoneen. Vuosikymmenessä päät sekoittava hormonimyrsky on laantunut ja pikkuhiljaa olemme Nirson kanssa oppineet tuntemaan toisemme pintaa syvemmältä. Kun on yhteiset lapset ja asuntolaina, tulee väkisin paljastaneeksi toiselle sisimmät tuntonsa ja heikoimmat hetkensä. Olen tavattoman ylpeä miehestäni joka on seissyt vierelläni kaikki nämä vuodet. Läheskään aina se ei ole tuntunut itsestään selvältä. Olemme joutuneet tekemään töitä suhteen eteen hartiavoimin.

Ruoka on yksi asia mikä meitä on aina liimannut yhteen. Olemme molemmat nautiskelijoita. Eri asiat tuovat ihmisille nautintoa ja mielihyvää. Jollekin se on uusi auto, toiselle muotivaatteet ja kolmannelle 50 tuumainen taulutelevisio. Meillä ei ole ollut telkkaria koko yhdessäolomme aikana, autoa meille ei tule, vaatteita ostamme vain tarpeeseen ja asumme ahtaasti kaupunkikuutiossamme.  Miten juuri minulle kävikin tälläinen tsägä, että olen onnistunut löytämään ihmisen, jonka kanssa intohimomme kohtaavat. Osittain. Edelleenkään en keskustele luentevasti uusimman tiedelehden artikkeleista ja polveni kipeytyivät boulderoinnista. Mutta yhteistuumin laitamme energiamme ja rahamme ruokaan, ravintoloihin, elämyksiin ja matkustamiseen.

Olen viime aikoina miettinyt paljon kuolemaa. Älä pelästy, kaikki on hyvin. Mutta fakta on, että kukaan meistä ei tiedä koska lähtö tulee ja haluan ottaa tästä elämästä kaiken irti. Vaikka ravintolaelämykset eivät ole things-to-do-before-I-die listani yläpäässä niin TOP10:ssä kuitenkin. Kärkisijat ovat luonnollisesti varattu minulle tärkeille ihmisille. TOP 10-listaltani löytyy mm. ruokamatka pohjois-Italiaan ja ravintolaillallinen yhdessä maailman parhaista ravintoloista. Olemme jo pitkään haaveilleet Kööpenhaminan Nomasta ja päätimme panostaa 10-vuotis päiväämme all-in. Olimme jo varaamassa pöytää. Kauhukseni juuri nyt kun olin onnistunut hiljentämään järjen ääneni ja henkisesti ja taloudellisesti valmis kerran-elämässä-tyyppiseen illalliseen, niin Noma muuttaa keväällä Meksikoon. Meksikoon ei lennetä yhdeksi illaksi.  Yht’äkkiä elämässämme oli maailman parhaan ravintolan mentävä aukko. Kriisistä huolimatta saimme järjestettyä yhdeksi illaksi lapsenvahdit ja buukattua edulliset lennot Norwegianilla Kööpenhaminaan. Heti varausjärjestelmien avauduttua buukkaamme 10-vuotis juhlapöydän huomattavasti edullisemmasta ja rennommasta, mutta lupaavasta Relae-ravintolasta. Mieluummin romanttista kuin liian formaalia.

 

Ravintola Bröd – enemmän ja kaikkea muuta kuin leipää

 

Parisuhdetta pitäisi hoitaa pikkasen useammin kuin kerran kymmenessa vuodessa. Lisäksi Helsingissä riittää uusia huippuravintoloita useamman käden sormille niin ettei ruokabloggaaja perässä pysy. Joku aika sitten vietimme romanttisen illallisen ravintola Brödissä. Nirson edellinen kokemus oli jättänyt toivomisen varaa, mutta päätimme antaa Brödille uuden mahdollisuuden. Bröd on kuulemma tehnyt 180 asteen täyskäännöksen uuden keittiömestarin johdolla ja ruokalistaa on viilattu fine diningista bistrompaan suuntaan. Rouhea on ehkä liioittelua, ruoka oli edelleen hienostunutta. Päästyäsi hotellin aulan läpi takaosassa avautuu viihtyisä ravintola. Palvelu pelasi ja otimme alkuun kuohuvaa. Pöytään kiikutettu leipäkori perus vaalealla leivällä oli illan ainoa pettymys. Kun ravintolan nimi on Bröd, sitä lataa aikamoiset odotukset siihen leipäkoriin. Jätimme palautetta ja leipäkoria kuulemma kehitettiin jo paremmaksi joten toivottavasti tilanne on jo korjaantunut. Loppuilta olikin kiitettävää tykitystä: alkuun illan kaunein annos eli tartar hiillostetusta nieriästä ja jokiravunpyrstöjä, pääruoksi haudutettua possun poskea ja paistettua siikaa. Huikean överi jälkiruokatarjotin oli makea silaus illalle ja viimeisteli vatsan täpötäyteen. Bröd tarjoilee Bulevardilla myös aamupalaa, lounasta ja alkuillan siestamenun.

Ravintola Bröd

Bulevardi 26, Helsinki
bröd.fi
Bröd Facebook sivut

 

Illallisen tarjosi ravintola Bröd

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

8 Kommenttia

 • Merituuli sanoo:

  Relae on ihana, olimme siellä aikoinaan 10v hääpäivämatkalla. Juomasuositukset olivat aivan huippuja ruuan kanssa nautittuna! Samalla kadulla on ihana Terroiristen viinitupa, jos haluaa poiketa lasillinen ennen. http://sillasipuli.blogspot.fi/2013/03/koopenhamina-rel-ja-terroiristen.html

  • Jenni sanoo:

   Muistan lukeneeni teidän Relae postauksen! Se on kiinnostanut jo pidempään, mutta ei olla lasten kanssa uskaltauduttu sinne. Kiitos viinitupa vinkistä, loistavaa! Lähdetään aikaisin aamulla, joten meillä on koko päivä Kööpenhaminassa. Seuraavana päivänä iltapäivästä takaisin. Tehominiparisuhdeloma 🙂

 • Hmm, mitäköhän olisi omalla bucket listilläni… Italiassa olin jo viime syksynä (ensi syksynä uudestaan, Italia on IHANA!), mutta ehkäpä joku Michelin-ravintolakokemus voisi olla sellainen. Tai ruokamatka Espanjaan?

  • Jenni sanoo:

   Onko sulla muuten Italia vinkkejä blogissa? Linkkaa ihmeessä tähän! Tänä vuonna Italian matka ei tule toteutumaan, mutta ensi vuonna voisi jo olla mahdollista. Ehkä.

   Espanjassa riittää nähtävää ja syötävää, ihana ruokakohde sekin! Barcelonan ja Bilbaon seudut ovat vähän tuttuja, Madrid kiinnostaisi!

   • Tietysti blogissa on vinkkejä: http://nautiskellen.fi/2016/09/italian-piemonte/

    Syyskuussa tiedossa uusi matka samoille seuduille, tällä kertaa ehdimme tosin olla viikon paikan päällä, joten ehdimme rauhassa tutustua alueeseen enemmän. Lennot ja huvilamajoitus tuli muuten aika kohtuuhintaiseksi, reilun 500€ viikossa per henkilö 😉

    Espanja siis ehdottomasti haavelistalle ja kohteita tutkimaan!

 • inspirations sanoo:

  Jenni, pakko käydä taas jättämässä kommenttia pitkästä aikaa; sulla on tosiaankin sana (kuvan lisäksi) hallussa. Näitä sun kirjoituksia on aina niin hauska lukea, niin inspiroivia ja hyvällä huumorilla ja realistisuudella höystettyjä!! Tää on todellakin niin paljon enemmän kuin ruokablogi, aina täällä tulee hyvälle tuulelle. Sun pitäisi tehdä kirja, jossa myös teksillä on paljon tilaa!!

  • Jenni sanoo:

   NO VOI KIITOS! <3 Tälläinen palaute kyllä saa vastavuoroisesti hyvälle tuulelle 🙂 Olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla joskus pidempien tekstien kirjoittamista. Lyhyen tekstin jäsentely on helpompaa ja tulee vielä suht luonnostaan. Kompastuskiveni on kielioppi, mutta yritän olla välittämättä siitä liikaa 😀 Toinen kompastuskivi on tietysti aika, jota kirjoittaminen vaatii ja paljon. Kiva kun käyt lukemassa ja ihanaa kevättä sinulle! 🙂

 • Saara sanoo:

  No voihan Noma! Menikin muuttamaan tällaisen merkkipäivän alta pois :(.. Ja yhdyn ylläolevaan, osaaat todellakin kirjoittamisen taidon :).

Jätä kommentti