SUKLAAPUURO

Suklaapuuroa – onnenpäivä!

Kiistatta syödyin ruoka perheessämme on tavallinen veteen ja maitoon keitetty kaurapuuro. Kaurapuuroa aamulla. Kaurapuuroa illalla. Kaurapuuroa arkena. Kaurapuuroa viikonloppuna. Joka helekutin päivä kaurapuuroa. Ja ei siinä mitään, kaurapuuro on terveellistä, edullista ja hyvää. Iltapuurolla saa myös kätevästi nuijanukutettua lapset syöttämällä ne tukkoon. Arkiaamumme ovat kaukana smoothiebowleista tai Pinterest-puuroista, mutta viikonloppuna yllätin lapset kauramaitoon keitetyllä suklaapuurolla. Onnenpäivä!

Täältä lisää ilahduttavia aamupalareseptejä!

 

Suklaapuuro

1 osa vettä
4 osaa suklaa-kauramaitoa
2 osaa kaurahiutaleita
hyppysellinen suolaa

tarjoiluun
mantelilastuja
kuivattuja aprikooseja
seesaminsiemeniä

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet, sekoita ja lisää hiljalleen kauramaitoa. Anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää hyppysellinen suolaa. Tarjoile esimerkiksi mantelilastujen, pähkinöiden, siemenien, kuivattujen hedelmien, marjojen tai hedelmien kera.

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
IG @liemessa
Facebook.com/liemessa

 

9 kommenttia

 1. Laura 23.02.2017

  Täälläkin syödään puuroa kaikissa muodoissa, kaikilla hiutaleilla ja lisukkeilla. Pitää laittaa tämä kokeiluun 🙂

  Vastaa
  • Jenni 23.02.2017

   Tiedän että treenaat, joten jos haluaa jättää sokerin pois niin suklaa-kauramaidon tilalle vaan sokeriton vaihtoehto, esim tavallinen maito ja tummaa aitoa kaakaojauhetta. Ja makeutusta voi lisätä oman mielen mukaan hunajasta, taateleista, banaanista tai mistä haluaakin 🙂

   Vastaa
 2. Hannele 23.02.2017

  Ihanaa! Tuo on kirjatähteni Prinsessa Pikkiriikin lempiruokaa, vaikka en ole itse tainnut koskaan edes maistaa herkkua. Pitääpä kokeilla :).

  Vastaa
  • Jenni 23.02.2017

   Jokaisen tulisi syödä edes kerran elämässä suklaapuuroa 🙂

   Vastaa
 3. Mintturai 26.02.2017

  5v esikoinen bongasi tän postauksen ja alkoi kysellä mitä kuvassa on ja kerrottuani kysyi josko tätä meilläkin voitais tehdä. Liedellä parhaillaan tulossa ja kohta maistellaan. 🙂

  Vastaa
  • Jenni 27.02.2017

   Oi ihana! <3 Toivottavasti maistui? 🙂

   Vastaa
 4. minni / kokeileva keittiöni 26.02.2017

  Suklaapuuroa kaurahiutaleista! Tää oli ihan uutta…

  Vastaa
  • Jenni 27.02.2017

   Sun suusta se on paljon sanottu se! Siis että joku on sulle ihan uutta 🙂 Ja nyt kun mainitsit, niin ehkä onkin. Jotenkin en edes ajatellut että siinä olisi mitään kovin ihmeellistä vaikka en kyllä itsekään ole aikaisemmin suklaakaurapuuroa tehnyt saati maistanut…

   Vastaa
 5. Mä syön myös kaurapuuroa melkein joka aamu. Se on vaan niin parasta, ja halpaa, ja tuunattavissa loputtomiin. Olen keitellyt kaurapuuroa usein suklaasoijamaitoon, mutta pitääpä testata vielä tällainen tuplakauraversio 🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *