Skip to main content

Suklaapuuroa – onnenpäivä!

Kiistatta syödyin ruoka perheessämme on tavallinen veteen ja maitoon keitetty kaurapuuro. Kaurapuuroa aamulla. Kaurapuuroa illalla. Kaurapuuroa arkena. Kaurapuuroa viikonloppuna. Joka helekutin päivä kaurapuuroa. Ja ei siinä mitään, kaurapuuro on terveellistä, edullista ja hyvää. Iltapuurolla saa myös kätevästi nuijanukutettua lapset syöttämällä ne tukkoon. Arkiaamumme ovat kaukana smoothiebowleista tai Pinterest-puuroista, mutta viikonloppuna yllätin lapset kauramaitoon keitetyllä suklaapuurolla. Onnenpäivä!

Täältä lisää ilahduttavia aamupalareseptejä!

 

Suklaapuuro

1 osa vettä
4 osaa suklaa-kauramaitoa
2 osaa kaurahiutaleita
hyppysellinen suolaa

tarjoiluun
mantelilastuja
kuivattuja aprikooseja
seesaminsiemeniä

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet, sekoita ja lisää hiljalleen kauramaitoa. Anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää hyppysellinen suolaa. Tarjoile esimerkiksi mantelilastujen, pähkinöiden, siemenien, kuivattujen hedelmien, marjojen tai hedelmien kera.

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
IG @liemessa
Facebook.com/liemessa

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

9 Kommenttia

 • Laura sanoo:

  Täälläkin syödään puuroa kaikissa muodoissa, kaikilla hiutaleilla ja lisukkeilla. Pitää laittaa tämä kokeiluun 🙂

  • Jenni sanoo:

   Tiedän että treenaat, joten jos haluaa jättää sokerin pois niin suklaa-kauramaidon tilalle vaan sokeriton vaihtoehto, esim tavallinen maito ja tummaa aitoa kaakaojauhetta. Ja makeutusta voi lisätä oman mielen mukaan hunajasta, taateleista, banaanista tai mistä haluaakin 🙂

 • Hannele sanoo:

  Ihanaa! Tuo on kirjatähteni Prinsessa Pikkiriikin lempiruokaa, vaikka en ole itse tainnut koskaan edes maistaa herkkua. Pitääpä kokeilla :).

 • Mintturai sanoo:

  5v esikoinen bongasi tän postauksen ja alkoi kysellä mitä kuvassa on ja kerrottuani kysyi josko tätä meilläkin voitais tehdä. Liedellä parhaillaan tulossa ja kohta maistellaan. 🙂

 • minni / kokeileva keittiöni sanoo:

  Suklaapuuroa kaurahiutaleista! Tää oli ihan uutta…

  • Jenni sanoo:

   Sun suusta se on paljon sanottu se! Siis että joku on sulle ihan uutta 🙂 Ja nyt kun mainitsit, niin ehkä onkin. Jotenkin en edes ajatellut että siinä olisi mitään kovin ihmeellistä vaikka en kyllä itsekään ole aikaisemmin suklaakaurapuuroa tehnyt saati maistanut…

 • Mä syön myös kaurapuuroa melkein joka aamu. Se on vaan niin parasta, ja halpaa, ja tuunattavissa loputtomiin. Olen keitellyt kaurapuuroa usein suklaasoijamaitoon, mutta pitääpä testata vielä tällainen tuplakauraversio 🙂

Jätä kommentti