Skip to main content

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, GOGREEN JA ASENNEMEDIA

Vegebrunssi ja värikäs vegekulho ovat paras kuviteltavissa oleva tapa tutustuttaa teidät elämäni naiseen Saaraan. Viimeistä murua myöten-blogia kirjoittava Saara nappasi vuoden vaihteessa pestin huippuassarinani.  Meillä on vielä kuherruskuukausi käynnissä, mutta jo nyt olen oppinut että Saara on huippu tyyppi. Enempää en olisi uskaltanut toivoa, mutta kaiken kukkuraksi Saara on ahkera, visuaalisesti lahjakas, intohimoinen ruokaharrastaja, idearikas, inspiroiva ja aina valmis uusiin haasteisiin. Toivon, että vastaavasti voin antaa Saaralle eväitä yrittäjyyteen ja ahaa-elämyksiä miten omasta intohimosta voi luoda itselleen halutessaan vaikka ammatin. Tällä hetkellä Saara vielä opiskelee lääkiksessä – sen mitä ruokaharrastukseltaan ehtii.

Vaikka ruokavaliomme poikkeavat,  jaamme rennon ja sallivan suhtautumisen ruokaan. Saara välttää kategorisointia, mutta suostuu kutsumaan itseään ”himavegaaniksi”. Himavegaani valitsee vegaanisen vaihtoehdon aina kun mahdollista, mutta ei koe huonoa omaa tuntoa jos se ei aina onnistu tai sallii itselleen viikonloppuna palan herkuttelujuustoa. Saaran viimeisin työtehtävä oli tulla työhuoneelleni syömään yhdessä brunssia. Nuorena se on vitsa väännettävä mistä tässä ruokabloggaamisessa on oikein pohjimmiltaan kysymys. Tietenkin syömisestä! 🙂 Suunnittelimme Gogreen tuotteilla pienen vegebrunssin, josta uskoin Saaran pitävän. Vegaani- ja kasvisruoka painotteista Saaran blogia lukiessaan ei voi välttyä värikkäiltä ja maailman makuja yhdisteleviltä kulhoruoilta. Saara onkin tehnyt niin elämästäni kuin ruokavaliostani värikkäämpää ja vihreämpää! Vegekulhon pohjan peittää syvän sininen mustikkakvinoa. Päälle asetellaan harissa-maustettua miedosti tulista kikherne-bataattipaistosta, chili sin carnea extra maissilla ja kasviksia kuten avokadoa ja porkkanaa. Kulhon voi viimeistellä korianterilla ja chia siemenillä. Värikkäät kasvistahnat ovat nyt pop. Leipää läästitään kirkkaan keltaiseen valkopapu-valkosipuli tahnaan tai punaiseen punajuurihummukseen.

Vegebrunssi kulho

Mustikkakvinoa
Harissa kikherne-bataattipaistos
Chili sin carne
Valkopapu-valkosipuli tahna
Punajuurihummus
Avokadoa
Porkkanaa
Tuoretta korianteria
Gogreen chia siemeniä
Leipää

Mustikkakvinoa

1 dl Gogreen kvinoaa
1/2 ps pakastemustikoita
1/2 sitruunan mehu

Keitä mustikat ja siivilöi mehu talteen. Huuhtele ja keitä kvinoa suolatussa vedessä ja korvaa keitinvedestä 1/4 osa mustikkamehulla. Lisää lopuksi joukkoon sitruunamehu.

Chili sin carne

1 prk Gogreen chili sin carne
1 prk Gogreen maissi
ripaus savupaprikamaustetta
ripaus kanelia
ripaus suolaa

Lämmitä chili sin carne ja maissi pannulla. Mausta ja anna hautua hetki.

Punajuurihummus

2 isoa punajuurta
1 rkl oliiviöljyä
1 tlk Gogreen kikherneitä
3 paahdettua valkosipulinkynttä
4 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl vettä
suolaa
mustapippuria

Paahda öljyllä valellut punajuuret ja kokonainen valkosipuli uunissa kypsäksi, 220 astetta noin 30 minuuttia. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi.

Valkopapu-valkosipulitahna

1 kokonainen paahdettu valkosipuli
0,5 dl oliiviöljyä
2 tlk (a 285 g) Gogreen valkopapuja
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hienonnettua persiljaa
hyppysellinen sahramia
suolaa
mustapippuria

Paahda öljyllä valeltu kokonainen valkosipuli uunissa kypsäksi, 220 astetta noin 30 minuuttia. Kuori valkosipulin kynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi.

Harissa kikherne-bataattipaistos

1 tlk Gogreen kikherneitä
1 bataatti
1 tl harissatahnaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Kuori ja kuutioi bataatti. Yhdistä kaikki aineet. Levitä marinoidut kikherneet ja bataattikuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes bataatit ovat pehminneet.


Kaupallinen yhteistyö, Gogreen ja Asennemedia

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day –  nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Nanna sanoo:

    Ihana jakaa asioita samahenkisen ihmisen kanssa! Bloggaajan työ on välillä aika yksinäistä puurtamista!…ainkin jos huippuassarius rajoittuu siihen, että tunnin maanittelun jälkeen saa aviopulison pitelemään kädessään pitaleipää kuvausta varten. 5 sekkaa. 🙂

  • Jenni sanoo:

    Heeh! Ruokabloggaajan assarointi ei ole varsinaisesti Nirsonkaan kutsumusammatti 😀 Lapset saan välillä rekryttyä herkkupalkkiolla. Jotenkin niin vaivatonta kun toinen on aidon kiinnostunut samoista asioista. Parasta!

Jätä kommentti