Skip to main content
chilipasta resepti

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ VALIO JA ASENNEMEDIA

Chilipasta pelastaa kiirepäivän! Kaikilla pitäisi olla vähintään yksi nopea luottoresepti työpäivän jälkeisiin äärimmäisiin ruoanlaitto-olosuhteisiin. Luottoresepti, joka muistuisi mieleen kun ryntää jo nälkäisenä ruokakauppaan ja  jota voi varioida sen mukaan mitä on jäänyt jääkaapin pohjalle pyörimään. Luottoreseptini on ollut jo pitkään voituorepasta: joo-o niitä täytettyjä valmiita tuorepastatortellineja, köntti voita, valkosipulia, kermaa ja pippuria. Jos ehtii oikein hifistellä niin heitän mausteeksi kourallisen murskattuja kuivattuja sieniä. Vaihtelun vuoksi kehitin voituorepastan rinnalle toisenkin oikeasti helpon ja nopean sapuskatan eli chilipastan. Chilipastan kastikepohjaan tulee yksinkertaisuudessaan chiliä, valkosipulia, tomaattipyrettä ja oreganoa. Samalla testasin Valio Ruokarahka uutuustuotetta ruoanlaitossa, jota siis pyöräytin tomaattisen ja tulisen chilipastan sekaan kerman sijaan.

chilipasta resepti

Koostumukselta ruokarahka muistuttaa smetanaa, mutta maku on raikkaampi ja rahkamaisen hapokas. Ruokarahka kesti hyvin kuumentamisen vaikka annoin soosin poreilla pannulla hyvän aikaa. Tavallinen rahka ei kestäisi kuumentamista. Pidempiaikaiseen hauduttamiseen suositellaan saman tuotesarjan Ruokakerma & rahka. Periaatteessa ruokarahkaa voi käyttää siellä missä kermaakin, mutta rahka tuo makuun hapokkuuden, rasvaa on vähemmän ja proteiinia enemmän. En ole kermakammoinen, joten ruokarahkaa käyttäisin nimenomaan sen ominaismaun ja täyteläisyyden takia. Ruokarahka taittoi chilin terävimmän kärjen niin että kolmivuotiaskin kauhoi fusillit suuhunsa ilmekään värähtämättä. Nyt kiinnostaa tietysti tietää mikä on sun arjen luottoresepti? Niitä ei vaan voi koskaan olla liikaa! 🙂

chilipasta

Chilipasta

4 hlö

1 punainen chilipalko
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl tomaattipyrettä
1 tl tuoretta tai kuivattua oreganoa
1/2 prk Valio Ruokakerma & rahkaa
200 g broccoliinia eli varsiparsakaalia
kourallinen kirsikkatomaatteja
suolaa
pippuria

300 g fusillipastaa

Poista chilistä siemenet ja pieni chili. Kuullota pannulla öljyssä valkosipulisiivuja ja chiliä. Lisää tomaattipyree ja oregano, paista muutama minuutti. Leikkaa broccoliinien kovat kannat pois ja pilko paloiksi. Lisää broccoliinit ja kirsikkatomaatit pastan joukkoon. Muutaman minuutin päästä lisää vielä Valio Ruokarahka. Sekoittele, kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon.

chilipasta resepti

chilipasta resepti

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

14 Kommenttia

 • Salla sanoo:

  Meidän perheen arjen pelastus on kasvis-tonnikalapasta: 1 fenkoli ja 1 punasipuli lohkoina, kuullotetaan hetki oliiviöljyssä pannulla, joukkoon pieni kesäkurpitsa kuutioina sekä aurinkokuivattuja tomaatteja paloina. Kuullotetaan taas hetki ja lisätään reilusti kirsikkatomaatin puolikkaita. Ja lopuksi purkillinen tonnikalaa paloina. Ja annosten päälle mustapippuria ja jos löytyy niin basilikanlehtiä ja parmesaania. Ainekset on osin semmoisia, ettei aina löydy kotia valmiina mutta kaupassa muistan kyllä 🙂

  • Jenni sanoo:

   Pastoihin minäkin melkein kallistun silloin kun pitää saada jotain täyttävää sapuskaa nopeasti. Tuo teidän arkipastahan kuulostaa ihan mielettömän hyvälle! 🙂 Josko muistaisin tuon ohjeesi ensi kerralla kun tuskailen kaupassa, kiitos!

   • Salla sanoo:

    Kastikettahan tuosta ei tule vaan enemmän sitä mössöä mutta saattaisi toimia, jos joukkoon laittaa kermaa, tomaattimurskaa tai vaikka Ruokarahkaa. En ole kokeillut 🙂

 • Tämä sun voituorepasta kuulostaa melkein samalle kun mun arjen pelastaja: voi-pakastepelmenit! Pelmenejä pitää olla pakkasessa aina. Ruokarahka(pasta) on kyllä otettava testiin, mielenkiintoinen tuote tämä 🙂

  • Jenni sanoo:

   Siis me ”löydettiin” nuo pakastepelmenit vasta pari viikkoa sitten! Nirso oli keittänyt niille kasvisliemen, mutta kyllähän nyt ”voikastike” kuulostaa aina pikkasen paremmalta 😀 Yritän välttää eines-eines ruokia viimeiseen asti, mutta joskus arjessa on pakko mennä oikopolun kautta ja tuollaiset ”vähemmät pahat” vaihtoehdot tulee silloin tarpeeseen 🙂

 • Riikka sanoo:

  Valitettavasti omat kokkaustaidot ovat hyvin wannabe-tasolla, joten eritasoiset la mössöt ovat se bravuuri ja arjen pelastaja, riippuen siitä mitä jääkaapista milloinkin sattuu löytymään. 🙂 Ihanan näköistä tämä, täytyy kokeilla!

  • Jenni sanoo:

   La mössö 😀 Tälläisiin pastapohjiin on myös helppo sujauttaa niitä jääkaapin jämiä; kasviksia, juustoja, kermaa jne. Olen ihan varma että wannabe-kokkaajaltakin onnistuu tämä pasta! 🙂

 • Sari sanoo:

  Meillä arjen pelastaja on tonnikalapasta. Sitä sitten varioidaan sen mukaa mitä kaapista löytyy. Tonnikala on perusraaka-aine, mutta mukaan voi livahtaa kesäkurpitsaa, katkarapuja jne. Pohjakain voi olla kerma-tai tomaattipohjainen. Tai molempia ?

  • Jenni sanoo:

   Tonnikalapasta on nyt saanut jo kaksi ääntä! Mulle se on ruoanlaittajan merkki että osaa juurikin käyttää niitä aineksia sieltä kaappien perukoilta – amatöörit seuraa reseptejä 😀 Olen jo pitkään yrittänyt pienentää meidän ruokahävikkiä ja tälläinen katkarapupasta sopii myös just siihen hommaan. Kiitos kun jaoit teidän arjen pelastajan 🙂

 • Mari sanoo:

  Hmh… tämä uutuus Ruokarahka meni nyt samaan kategoriaan kuin Mifu. Innokkaana kokeilin, mutta lopputulos on pettymys. Ehdottomasti sekaan koko chili (jeps, siemenineen) ja lisäsin sekaan pecorinon känttyrän joka lojui jääkaapin perällä. Jäin kaipaamaan ruokaan kuitenkin makeutta ja pyöreyttä. Lainaan Kola-Ollia ja totean ”liian hapokasta”.

  • Jenni sanoo:

   Harmi ettei ollut mitä ilmeisemmin yhtään sinun makuusi tai ainakaan sitten tällä reseptilä. Toimimsikohan sinulle ehkä perinteisempi ja ”pyöreämpi” kerma tai smetana kastikepohjaan? Ruokarahkassa on juurikin sitä hapokkuutta.

   Jos tekisin vain itselleni niin laittaisin chilin siemenineen päivineen, mutta tein vähän miedomman ”suomi” version, joka menee lapsillekin ja jota jokainen voi varioida. Chiliä kannattaa lisätä roimasti jos siltä tuntuu- ihan niin paljon kuin kitalaki kestää 🙂

 • Mari sanoo:

  Pasta Bolognese pikaversiona toimii aina. Ruskistan jauhelihan ja sipulit, sekaan purkki muttia, purkki kermaa ja tuoretta basilikaa. Saapi porista sen aikaa kun pasta on valmista. Liian helppoa, mutta pelastaa silloin kun pää lyö tyhjää kaupassa ja nälkä kurnii vatsassa. Niinkun esimerkiksi eilen 🙂

 • Tätä pitää testata, näyttää herkulliselta.

 • Pitää laittaa testiin.

Jätä kommentti