Skip to main content
äitienpäivän aamiainen reseptit

Kaupallinen yhteistyö, Valio ja Asennemedia

Keskustelin nimeltä mainitsemattoman ystäväni kanssa kotitöistä ja kodin siisteydestä. Hän ei voinut käsittää miten tiskipöydällä voi olla tiskivuori. Miten tiskejä ei (muka) ehdi laittaa koneeseen? Sanomattakin lienee selvää että kyseessä on lapseton dinkku, mutta ei hän tätä ilkeyttään todennut vaan aidosti ihmetteli. Jäin sitten itsekin pohtimaan, että niin, ehkä mä vaan olen laiska äiti ja välttelen epämieluisia kotitehtäviä. Viikonloppuisin saatan pyöräyttää kolme tiskikoneellista päivässä, eikö siihen neljänteen muka löydy aikaa. Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja tiskipöytä kiiltää heti ensimmäisen tilaisuuden tullen nih.

äitienpäivän aamiainen reseptit

Ensin vaan pusken 14 tunnin työpäivän, kaadun sänkyyn, herään seuraavana aamuna 6.30, keitän ja tarjoilen lapsille puuroa, briiffaan lastenhoitajaehdokkaat Nirsolle, autan Miniä matikantehtävissä, lähetän Minin kouluun, pesen, puen ja pissatan Herra Simpukan, teen retkieväät, heitän Herra Simpukan tarhalle, Nirso lähtee Minin kanssa koululääkäriin, huhkin seitsemän tuntia työhuoneella kirjakuvauksissa tyhjentäen ja täyttäen tiskikonetta, lähetän opettajalle Wilmaviestiä junassa, noudan Herra Simpukan tarhan pihasta ja housuissa on mojova äitienpäiväyllätys, pesen koko tenavan, puen puhtaat vaatteet, käyn kaupassa uhmaikäisen kanssa, muistan että vaarikin on meillä kylässä, pesen pissaset lenkkarit, lämmitän mikrossa makaronilaatikkoa kaikille, pesen värilliset pyykit, kuuntelen kun Mini lukee kolme kertaa saman lukuläksyn, autan matematiikantehtävissä, printtaan värityskuvia, askartelen lasten kanssa, keitän puuroa, komennan kirjahyllyyn kiipeävää Herra Simpukkaa, kuorin appelsiineja, haen rinkan kellarista ja pakkaan kolmen hengen viikonloppureissun kamat, ripustan värilliset pyykit, pesen mustat pyykit, laitan lastenhoitajaehdokkaille viestiä, vien lapset suihkuun, pesen hampaat, annan d-vitamiinit, xylitolit, vaihdan vesipullojen vedet, sujautan kylmäkallet lasten masutyynyjen sisään (don’t ask), luen iltasadun, roudaan Herra Simpukkaa edestakas takaisin sänkyyn, kirjoitan kamppispostauksen, suunnittelen toisen postauksen reseptit, suunnittelen viikonlopun ruoat ja teen kauppalistan. Että edes tiskejä en oo laittanu. Vaikka olihan tuo keskimääräistä helpompi päivä kun ruoka oli valmiina, työpäivä oli lyhyt ja kukaan ei ollut kipeänä.

äitienpäivän aamiainen reseptit

Silti ansaitsen mielestäni hieman hemmoittelua äitienpäivänä. Parasta on lasten itsetekemät askartelut. Äitienpäivän aamiaista en ole tainnut koskana saada sänkyyn asti koska herään niin paljon muita ennen. Mutta jos sellainen ihme pääsisi tapahtumaan niin suunnittelin lapsellisen helpot reseptit äitienpäivän aamiaiseen, jonka iskä ja lapset voivat tehdä yhdessä. No pressure. Ehkä silloin ehtisi laittaa ne tiskitkin.  Köyhät ritarit vadelmapaistoksen tekeminen todella on lapsellisen helppoa: pullasiivut dipataan muna-maitoseokseen, ladotaan vuokaan ja päälle lusikoidaan Valio Viola vadelma ja kinuski tuorejuustoa ja vadelmia. Vadelmapaistoksen voi valmistella vuokaan edellisenä iltana ja vain tökätä uuniin aamulla. Samoiten tuorepuuro kannattaa tehdä edellisenä iltana jääkaappiin. Vadelmatuorepuuron pohjalle muussataan (muussaus best) vadelmia. Tuorepuuro syntyy yksinkertaisimmillaan Valio A+ luonnonjogurtista, kaurahiutaleista ja hunajasta. Valion luomuvalikoimaan on tullut valmiita ei-liian-makeita tuorepuuroja, jotka ovat myös näppäriä äitienpäivän aamiaistarjottimelle.

Jaa tämän äitienpäivän aamiainen- postauksen linkki puolisollesi ja nauttikaa äidit päivästänne – olette sen totisesti ansainneet! <3

äitienpäivän aamiainen reseptit

Äitienpäivän aamiainen

Vadelmatuorepuuro

2 hlö

5 dl Valio A+ jogurtti
2 dl kaurahiutaleita
(2 rkl chiasiemeniä)
loraus hunajaa
kotimaisia pakastevadelmia tai tuoreita vadelmia

Sekoita jogurtti, kaurahietaleet, hunaja ja chiasiemenet. Muussaa vadelmat haarukalla. Laita annoskippoihin pohjalle vadelmasosetta ja lusikoi päälle tuorepuuroa. Anna tuorepuuron tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti tai yön yli. Tarjoile hunajan ja vadelmien kera.

Köyhät ritarit vadelmapaistos

1 pullapitko (400 g) tai ranskanleipää
4 kananmunaa
1/2 dl ruokosokeria
5 dl täysmaitoa
1 prk Viola tuorejuusto vadelma
1 prk Viola tuorejuusto kinuski
kotimaisia pakastevadelmia tai tuoreita vadelmia

Siivuta pullapitko. Sekoita kananmunat, sokeri ja maito. Dippaa pullasiivut muna-maitoseokseen ja nosta vuokaan. Lusikoi pullasiivujen väliin  vuorotellen Viola tuorejuustoa vadelma ja kinuski ja kourallinen vadelmia. Anna tekeytyä 15 minuuttia. Paista 180 asteessa noin 35 minuuttia.

Vinkki! Paistoksen voi myös valmistella vuokaan edellisenä iltana ja vain tökätä uuniin aamulla.

äitienpäivän aamiainen reseptit

EDIT: Natan parisuhdestatus päivitetty. Single no more 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

8 Kommenttia

 • Iina / MouMou sanoo:

  Ai hitsi, samaistuin! 😀

  Ihanaa äitienpäivää jo etukäteen! <3

 • Melkein muistan tuon rumban ;). Tänä vuonna uusi etappi, minut ja toinen anoppikokelas on kutsuttu nuoren parin tupaantuliaisiin ja äitienpäivän dinnerille :). Ihanaa tiskitöntä äitienpäivää!

  • Jenni sanoo:

   Oih! Onpa ihanasti järjestetty. Nauttikaa täysin siemauksin tiskittömästä äitienpäivästä!

 • Jael sanoo:

  Hyvää äitienpäivää Jenni. En ole unohtanut tuollaista rumbaa vaikka siitä on jo aikaa..
  Täällä äitienpäivä peruttiin joitakin joskus ,en tiedä milloin ,ja tilalle tuli perhepäivä,johon kuuluu myös isienpäivä ja lastenpäivä.

  • Jenni sanoo:

   Kiitos samoin! Lastenpäiväkin olisi hauska, vaikka itsestä ehkä tuntuu että aina on lastenpäivä 😀

 • Helppo kyl samastuu. Huvitti, kun omatoimisen leivän paahtamisen oppinut kolmevee tuossa yksi päivä kurkotteli paahtimen suuntaan ja vilkaisi samalla tiskipöydälle todeten ”äiti, missä meidän kaikki astiat on?!” Niinpä.. kerrankin oli tiskipöytä ja -allas tyhjinä. Mainitsemisen arvoinen näky.? Tuo ritarivuoka kuulostaa syntisen hyvältä! Mukavaa äitienpäivän vikoja tunteja!

  • Jenni sanoo:

   Eikä! 😀 Ihan mahtava 3 vee! 🙂 Onnittelut tulee jo myöhässä, mutta eikö joka päivä ole äitienpäivä. Joten hyvää äitienpäivää!

Jätä kommentti