Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö: Fiskars Norden ja Asennemedia

Kalan paistaminen I Kala I Paistinpannu I Lohi I Kasvikset I Kasvis I Kalaruoka I Veitsi I Paistinpannu I Valurautapannu I Keittiö I Inspiraatio I Resepti I Ruokablogi I Fiskars Norden I Finnish design

Kala pannulle ja so siinä! Kalan paistaminen pannulla ei ole rakettitiedetta, mutta muutamalla niksillä nostat kalageimisi nextille levelille. Alla kahdeksan vinkkiäni täydellisen kalan paistamiseen pannulla!  Suomenlinnan jylhät kalliot toimivat täydellisenä taustana kalakuvauksille ja uudelle Fiskars Norden sarjan paistinpannulle, padalle ja veitsille. Mitä nyt jyrkänteen reunoilta kurkkivat turistit saattoivat hieman ihmetellä kun joku hullu juoksee päättömästi pitkin rantakallioita, huutaa ja halkoo ilmaa fileerausveitsellä. Penteleen ampiaiset! Saimmepa kuvata rauhassa – ainakin turisteilta.

Kalan paistaminen I Kala I Paistinpannu I Lohi I Kasvikset I Kasvis I Kalaruoka I Veitsi I Paistinpannu I Valurautapannu I Keittiö I Inspiraatio I Resepti I Ruokablogi I Fiskars Norden I Finnish design

Fiskars Norden sarjan muotoilu on saanut inspiraationsa pohjoismaisesta luonnosta. Tähän sarjaan oli helppo rakastua. Itselleni on tärkeää miltä käyttötavarat näyttävät ja tuntuvat. Nirson ostopäätöksiä ohjaa käytettävyys ja käytännöllisyys. Tässä sarjassa yhdistyvät onnistuneesti nämä kaikki. Valurautaisen sarjan puuosat on valmistettu suomalaisesta lämpökäsitellystä koivusta. Pannut ja padat on viimeistelty Thermium-mineraalikäsittelyllä, jonka ansiosta ruoka ei tartu kiinni korkeassakaan lämpötilassa. Ne siis näyttävät, tuntuvat ja ovat valurautaa, mutta pintakäsittely helpottaa ruoanlaittoa. Kaikki puuosat ovat irroitettavissa; padan koivurengas toimii kätevästi myös pannunalusena. Näillä välineillä täydellisen kalan paistaminen ei jää välineistä kiinni. Ja nyt ne loputkin vinkit!

Kalan paistaminen I Kala I Paistinpannu I Lohi I Kasvikset I Kasvis I Kalaruoka I Veitsi I Paistinpannu I Valurautapannu I Keittiö I Inspiraatio I Resepti I Ruokablogi I Fiskars Norden I Finnish design

Täydellisen kalan paistaminen pannulla – 8 vinkkiä

1. Kaikki alkaa paistinpannusta
Kalaa paistettaessa pannu pitää saada tarpeeksi kuumaksi. Lämpöä varaava valurautapannu on paras vaihtoehto.

2. Nahallinen kalafile
Jätä nähka. Se suojaa kalaa ylikypsymiseltä kuumallakin pannulla ja toisaalta pitää kalan kasassa.

Kalan paistaminen I Kala I Paistinpannu I Lohi I Kasvikset I Kasvis I Kalaruoka I Veitsi I Paistinpannu I Valurautapannu I Keittiö I Inspiraatio I Resepti I Ruokablogi I Fiskars Norden I Finnish design

3. Nypi ruodot
Liiku sormella kalan pintaa pitkin ja tunnet ruodot. Ruotojen nyppimiseenhän on ihan oikeitakin työvälineitä, mutta hätätapauksessa kulmakarvapinsetit ovat ajaneet tehtävänsä. What ever works for you!

4. Kuiva kala on rapsakka kala
Pyyhi kalan pinta talouspaperilla kuivaksi, myös nahkapuoli.

5. Kalan maustaminen
Mausta kala suolalla ennen paistamista. Kevyt suolaus riittää. Sormisuolaa voit lisätä jälkikäteen.

Kalan paistaminen I Kala I Paistinpannu I Lohi I Kasvikset I Kasvis I Kalaruoka I Veitsi I Paistinpannu I Valurautapannu I Keittiö I Inspiraatio I Resepti I Ruokablogi I Fiskars Norden I Finnish design

6. Ei kitsastella voin kanssa
Kala paistetaan reippaassa voissa, rypsiöljyssä tai molemmissa. Itselläni on tapana kuumenta pannu ensin kuumaksi ja lisätä rypsiöljy. Kun rypsiöljy on kuumentunut, lisään reippaasti voita juuri ennen paistamista. Näin voi ei ehdi palaa pannulla.

7. Paistaminen
Paista kalaa reippaalla keskilämmöllä. Paista kala nahkapuoli alaspäin lähes kypsäksi. Älä kääntele tai liikuttele kalaa välissä. Toinen puoli paistetaan lopuksi nopeasti.

8. Täydellinen kypsyysaste
Kalan voi pilata vielä viimemetreillä, joten nyt tarkkana! Varo ylikypsentämästä kalaa. Kun kala on valmis ota se heti pois pannulta, jos et halua sen enää kypsyvän ja mahdollisesti kuivuvan. Mieluummin vähän ali kuin yli.

Kalan paistaminen I Kala I Paistinpannu I Lohi I Kasvikset I Kasvis I Kalaruoka I Veitsi I Paistinpannu I Valurautapannu I Keittiö I Inspiraatio I Resepti I Ruokablogi I Fiskars Norden I Finnish designKalan paistaminen I Kala I Paistinpannu I Lohi I Kasvikset I Kasvis I Kalaruoka I Veitsi I Paistinpannu I Valurautapannu I Keittiö I Inspiraatio I Resepti I Ruokablogi I Fiskars Norden I Finnish design

Sadonkorjuun tuoreet kasvikset paistuivat lisukkeeksi kätevästi samaisella pannulla. Kasvikset eivät juuri muuta makua itsessään kaipaa kun käräytät niihin reippaan paistopinnan. Raikas piparjuuri-jogurttikastike on kuitenkin raikas kaveri niin kalalle kuin kasviksillekin.

Piparjuurikastike kalalle

2 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl silputtua tilliä
2 tl raastettua piparjuurta
1 rkl omenaviinietikkaa
hunajaa
suolaa
pippuria
korianterin siemeniä

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna piparjuurikastikkeen maustua hetki jääkaapissa. Ripottele päälle korianterin siemeniä. Tarjoile kalan ja kasvisten kera!

Kalan paistaminen I Kala I Paistinpannu I Lohi I Kasvikset I Kasvis I Kalaruoka I Veitsi I Paistinpannu I Valurautapannu I Keittiö I Inspiraatio I Resepti I Ruokablogi I Fiskars Norden I Finnish designKalan paistaminen I Kala I Paistinpannu I Lohi I Kasvikset I Kasvis I Kalaruoka I Veitsi I Paistinpannu I Valurautapannu I Keittiö I Inspiraatio I Resepti I Ruokablogi I Fiskars Norden I Finnish designKalan paistaminen I Kala I Paistinpannu I Lohi I Kasvikset I Kasvis I Kalaruoka I Veitsi I Paistinpannu I Valurautapannu I Keittiö I Inspiraatio I Resepti I Ruokablogi I Fiskars Norden I Finnish designKalan paistaminen I Kala I Paistinpannu I Lohi I Kasvikset I Kasvis I Kalaruoka I Veitsi I Paistinpannu I Valurautapannu I Keittiö I Inspiraatio I Resepti I Ruokablogi I Fiskars Norden I Finnish designKalan paistaminen I Kala I Paistinpannu I Lohi I Kasvikset I Kasvis I Kalaruoka I Veitsi I Paistinpannu I Valurautapannu I Keittiö I Inspiraatio I Resepti I Ruokablogi I Fiskars Norden I Finnish design

Postauksen tuotteet, joilla nostat kokkausgeimit nextille levelille:

Norden valurautapannu 26 cm
Norden valurautapata 4 L
Norden iso kokinveitsi
Norden fileointiveitsi

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti