Skip to main content

Kesäkurpitsalasagne I Resepti I Kesäkurpitsa I Lasagne I Kasvisruoka I Härkis I Arkiruoka I Ruokablogi I Ohje I Ruoka I Helppo I Zucchini lasagne

Silläkin uhalla, että kesäkurpitsalasagne kuvani näyttävät siltä miltä lasagne oikeasti näyttää meidän ruokapöydässä, tämä resepti on pakko laittaa jakoon! Lasagne on meidän perheen luottoruoka. Teemme sitä usein sunnuntaisin, sillä valmistamisessa menee hetki, mutta toisaalta yhdestä satsista yleensä riittää myös hektiseen maanantai-iltaan. Tässä kesäkurpitsalasagne versiossa mutkia on vedetty hieman suoriksi. Kesäkurpitsa itsessään mehevöittää lasagnea, joten lisänesteeksi riittää tomaattikastike.

Kesäkurpitsalasagne I Resepti I Kesäkurpitsa I Lasagne I Kasvisruoka I Härkis I Arkiruoka I Ruokablogi I Ohje I Ruoka I Helppo I Zucchini lasagne

Kesäkurpitsalasagne liippasi läheltä Hannan Sopan ja Satokausikalenterin neljän raaka-aineen kasvislasagnen ohjetta. Olen kuitenkin yrittänyt kiinnittää enemmän huomiota proteiinin lisäämiseen kasvisruokiin. Tuntuu, että proteiinin puute on juuri se tekijä joka toisinaan tekee kasvisruoasta itselleni liian heppoista. No nyt ei: ripottelin kerrosten väliin vielä paketillisen maustamatonta Härkistä eli härkäpapurouhetta ja 300 grammaa Koskenlaskija juustoraastetta. Ei jäänyt nälkä, ei.

Nirso oli juuri polkenut 50 kilsan pyörälenkin, joten aika oli otollinen lihahuijaukselle. Perheen toinen äijä, Herra Simpukka neljä vee, ehti hänkin jo yökkäillä  siivuttaessani kesäkurpitsaa juustohöylällä. Kun vuoka ja lautaset oli nuoltu tyhjäksi, kysyin Nirsolta huomasiko hän mitään erikoista. No ei kuulemma. Siinä oli kesäkurpitsaa. Tomaattikastiketta. Ja jotain juustoa. Hahaa! Lihahuijaukseni meni läpi. Nirso ei nälissään erottanut Härkistä jauhelihasta. Kesäkurpitsalasagne katosi myös Herra Simpukan lautaselta mukisematta. Nälkä  – mikä taikavoima!

Hei lasagnen ystävä!
Kurkkaa myös just sulle tarkoitettu Lasagne kuudella tapaa -postaus!

Kesäkurpitsalasagne

4 hlö

Tomaattikastike:
800 g säilyketomaatteja
3 valkosipulinkynttä
Nippu tuoretta timjamia
mustapippuria
suolaa

1 kesäkurpitsa
1 pkt maustamatonta Härkistä
8 kpl täysjyvä lasagnelevyjä
300 g Valio Koskenlaskija Mozzarella juustoraastetta
loraus oliiviöljyä

Valmista tomaattikastike. Suojaa itsesi ja muovita koko keittiö. Rutistele säilykötomaatit käsin kattilassa tomaattimurskaksi. Sekoita Härkis tomaattikastikkeen joukkoon. Mausta ja jätä maustumaan.

Siivuta kesäkurpitsa juustohöyllä pituussuunnassa. Lado ainekset vuokaan niin kauan kuin tavaraa riittää: lasagnelevyjä, Härkis-tomaattikastiketta, kesäkurpitsasiivuja ja juustoraastetta. Lorauta päälle oliiviöljyä.

Paista 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

  • Anna Reetta sanoo:

    Onko tuo Koskenlaskija juustoraaste jotain sulatejuustoa vai käykö tarkoitukseen ihan joku muukin juustoraste (esim. cheddar)?

  • Jenni sanoo:

    Paras kasvislasagne ohje mitä olen testannut! Muokkasin vielä sen verran että laitoin Härkiksen sijaan couscousia (ripottelin sekaan sopivasti kasausvaiheessa), ja timjamin sijaan basilikaa ja minttua. Nam!

Jätä kommentti