Skip to main content

Lähikaupan remontin vuoksi olemme eläneet kesän Siwan varassa. Kaupassa on tosi helppo asioida kun ei tarvitse käyttää mielikuvitusta. Valikoima perustuu olettamukseen että ihmiset juovat kaljaa ja syövät pinaattilettuja. Olen koko kesän miettinyt ruokia joita voi ylipäänsä valmistaa Siwan valikoimista. Yksi luottoarkiruoka on lasagne. Liemessä keittiössä on lasagnea valmistettu monasti aikaisemminkin eri muodoissa. Tässä Siwa-lasagnen ohje.


Lasagne pitää pintansa arkisuosikkina.

Mozzarella lasagne

12 kpl lasagnelevyjä
250 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 ps mozzarellaa
2 kevätsipulia
1 ps emmental raastetta
2 valkosipulinkynttä
1 rkl vasikanfondia
1 rkl öljyä
suolaa
pippuria
nippu tuoretta basilikaa

5 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja

Ruskista siivutetut kevätsipulit, valkosipuli ja jauheliha pannulla. Mausta ja lisää tomaattimurska sekä tuoretta basilikaa. Anna hautua n. 5 minuuttia. Asettele uunin kestävään vuokaan vuorotellen jauhelihakastiketta, emmental raastetta, revittyä mozzarellaa ja maito-jauho sekoitusta. Viimeistele emmental raasteella. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa 50 minuuttia. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Tutut Liemessä lasagne reseptit:

Pinaatti-Feta lasagne
Lasagne rullat
Lammas-ricotta lasagne
Peruslasagne
Soijalasagne
Kesäkurpitsalasagne

Onko kaikki jo nähty? Ainakin perinteinen valkokastikkeen valmistus on kokeilematta. Miten sinä valmistat lasagnen?

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

12 Kommenttia

  • Hannele sanoo:

    Siwan olemuksen tiivistymä: kaljaa ja pinaattilettuja! Niin totta.

    Mutta onko teidän siwassa basilikaa? Epistä!

  • Jenni sanoo:

    No on joskus. Ja toimiston viereisestä Siwasta olen joskus napannut hätäpäissäni kuvauksiin nuukahtaneen basilikan, jota yrittänyt virvoitella. Basilika, tuo eksoottinen yrtti! 🙂

  • Veera sanoo:

    Jostain syystä multa löytyy kaapista 3 pakettia lasagnelevyjä. Ehkä teen tänään tätä. Tai jotain mihin niitä levyjä sais laitettua kaappitilaa viemästä.
    Kiva tämä jauhomaitoasia, säästyy kastikkeen keittämisen vaivalta.

  • Jenni sanoo:

    Niin tuttu juttu! Aina pitää ostaa varmuudeksi lasagnelevyjä niiden kaapissa olevien lisäksi. Tämä versio on aikas nopea koota, tietty uunissa pitää olla jonnin aikaa. En ole kastiketta lähtenyt keittelemään vaan oikonut mutkat suoriksi…

    Jos pystyy odottamaan niin kannattaa antaa tämän lasagnen vähän jäähtyä, vähintään se 10 minuuttia, niin nesteet eivät jää lillumaan.

  • Jonna sanoo:

    Minä odotan yhtä kuumeisesti sitä samaa lähikauppaa. Elokuun alku oli jo ja en ole löytänyt tietoa, milloin aukeaa. Olispa pian 😉

    Siwa on kieltämättä suunnattu ihan muille kuin minulle. Haen sieltä välillä vichyä tai paketin ruisleipää. Välillä se kyllä on myös yllättänyt positiivisesti tässä kuukauden aikana.

  • annemi sanoo:

    En ole itsekään koskaan tehnyt valkokastiketta itse, pitäisi kyllä ryhtyä puuhaamaan sitäkin 🙂 lasagne on ihana ruoka, siitä on moneksi ja sitä pystyy muuntelemaan todella kivasti.

  • Anonyymi sanoo:

    Mitä turhaa tehdä valkokastiketta, kun kermalla voi hoitaa saman asian. En ole enää tehnyt vuosiin lasagnea muulla kuin kermalla. Sekaan kerman vain lopuksi jauhelihakastikkeeseen.
    -H

  • Jenni sanoo:

    Mm..kermaa. Ihan hyvin voisi tosiaan laittaa! Laitatko lisäksi jotain muuta nestettä?

    Lähikauppa avataan tämän viikon torstaina klo 10. Naureskeltiin juuri eilen että kyllä tämä on sellainen lintukoto kun lähikaupan avaaminen on suuri tapahtuma, ja tietysti sinne pitää mennä heti klo 10 pällistelemään 😀

  • Anonyymi sanoo:

    En laita muuta kuin 2 dl kermaa 400 g:n jauhelihasatsiin.
    -H

  • Anna sanoo:

    Nähdään siis uuden Koon avajaisissa klo 10 sharp! Sitä on odotettu kuin kuuta nousevaa. Siwassa tulee asioitua lähinnä kun on haettava postipaketti, on se melko surullinen kauppa. Mutta näköjään sieltä lasagneainekset saa koottua.

  • Jonna sanoo:

    Siellä saattaa olla kahvitarjoilu 😉

  • Anonyymi sanoo:

    Meidän Siwassa ei varmaan oo ees niitä pinaattilättyjä. 🙁

    Mutta hei, paras lasagnen muunnelmista on mun mielestä punajuurilasagne. Jauhelihakastikkeen joukkoon raastetaan pari kolme keitettyä punajuurta. Etikkasäilykkeet ei nyt kelpaa. Jos lisää mukaan vielä vähän vuohenjuustoa, niin se on ihan gurmeetason herkkua.

    Mietin vain mikä viini sen kanssa sopis. Jotain Valpolicellaa vois kokeilla ens kerralla.

Jätä kommentti