KESÄKURPITSALASAGNE JA PÖYDÄN PUTSAUS

kesäkurpitsalasagne lasagne
Kolmen juuston kesäkurpitsalasagne

Long time no see!

Kirjaprojekti on ollut pois käsistäni joka päivä – jo parin viikon ajan. Aina tuli jotain. Kannen suunnittelu. Kommentointi. Reseptien viime hetken testausta. “Taittaja nirhaa mut, mutta yksi resepti on vielä pakko saada mukaan.” Onko tässä mitään järkeä. Iih – kohta se on valmis! Nyt se on valmis! Taas tarkistan reseptejä viimeistä kertaa. Virheitä. Korjauksia. Fontteja. Sivunumeroita. Hakemisto. Kuvien väriprofiili. Ihan sama, voisko se jo vaan mennä sinne painoon! Ja sitten tuli hiljaista.

Ja tuli ihan tavallinen vapaa viikonloppu. Ei mitään tekemistä. Ei yhtään unelmaa toteutettavana. Tein ihan onnessani kesäkurpitsalasagnea. Miten tavallista. Ihanan ei-kuvauksellista. Tein kesäkurpitsalasagnea vain koska sattui tekemään mieli kesäkurpitsalasagnea ilman sen suurempaa agendaa tai kuvaussuunnitelmaa. Alla erittäin normaalin ja ihanan tavallisen kesäkurpitsalasagnen resepti! Työpöytäni on ollut puoli vuotta hautautuneen kuvausrekvisiitan alle. Kesäkurpitsalasagnen lisäksi nautin kun sain vihdoin pöydän putsattua. Nyt kevät (ja vauva) saavat tulla!

Kesäkurpitsalasagne

6 hlö

6-9 lasagnelevyä
1 kesäkurpitsa
(200 g lampaan jauhelihaa)
öljyä paistamiseen
200 g mozzarella juustoa
100 g raastettua polar juustoa
50 g raastettua parmesan juustoa

tomaattikastike
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pieni kuivattu chili murskattuna (tai 0,5 tl chilijauhetta)
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria

0,5 l maitoa
1 rkl vehnäjauhoja

Valmista ensin tomaattikastike. Kuullota öljyssä kattilassa sipulisilppu, viipaloidut valkosipulinkynnet ja chili. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua vähintään 15 minuuttia.

Jos haluat lisätä lasagneen lampaanjauhelihaa paista jauheliha kuumalla pannulla öljyssä. Sekoita jauheliha tomaattikastikkeen joukkoon. Siivuta kesäkurpitsat. Lado vuorotelleen lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, kesäkurpitsasiivuja, erilaisia juustoja ja lorauta päälle maitoa johon on sekoitettu ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Tee kaksi-kolme kerrosta. Lopuksi viimeistele juustoraasteella. Paista uunissa 50-60 minuuttia 180 asteessa. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Suuri kirjapostaus

Tänään hiljaisuus rikkoutui kun kuulin että esikoiskirjani on matkalla painosta varastolle. Katukeittiö – tapaamme ensi viikolla. Jännittää aivan mielettömästi! Ajattelin että voisin tehdä yksityiskohtaisemman postauksen kirjan kirjoittamisesta – miten kaikki alkoi, mitä tuli tehtyä, mitä opin, mitä tekisin toisin. Kiinnostaisiko? Jos tulee mieleen mitä tahansa kysymyksiä kirjan tekemiseen liittyen niin heitä kommentteihin niin voin yrittää vastata niihin “suuressa kirjapostauksessa”.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

9 kommenttia

 1. Kuulisin ilomielin kirjaprojektistasi tarkemmin! Jes, nyt se vihdoinkin ilmestyy!! Olen pitänyt silmiä auki viime viikon ajan, kun odotin sen saapuvan helmikuun aikana. En malta odottaa, että pääsen selailemaan sitä ja kokkailemaan herkullisia ruokia.

  P.S. Tämä lasagne on todella maukkaan näköinen – kevättä ilmassa.

  Vastaa
 2. Jenni 28.02.2014

  I know! Mun pitää vaihtaa tuohon blogibannerin kirjakuvaan 03/2014 nyt viikonloppuna että immeiset ei hermostu. Mutta tietty erittäin kiva kuulla että sitä odottaa joku muukin kuin minä! 🙂

  Nyt jälkikäteen voisi avata enemmänkin mitä kaikkea kirjan kanssa tapahtui ja kai sitä tässä vaiheessa ainakin pitäisi olla jotenkin viisaampi..

  Vastaa
 3. Minna Ahvenainen 28.02.2014

  Mielelläni kuulisin lisää kirjaprojektista ja malttamattomana odotetaan täälläkin kirjaa :). Ihanaa ja ansaittua mammalomaa sinulle!

  Vastaa
 4. Sari 28.02.2014

  Kiinnostaa kovasti minkälainen projekti oli!

  Vastaa
 5. Jenni 01.03.2014

  Eli yksi Suuri kirjapostaus tilattu!
  Kiitos Minna, oudoltahan tämä tuntuu mutta pian ei ehdi ajatella miltä tuntuu kun käärö tupsahtaa syliin 🙂

  Vastaa
 6. Nanna 01.03.2014

  Ihaninta kevättä Jenni! Ja kk-prpjekti kiinnostaa kyllä!

  Vastaa
 7. Sarppu 02.03.2014

  Kirjaprojekti kiinnostaa ehdottomasti. Oikein ihanaa, ansaittua kevättä :).

  Vastaa
 8. Outi Rinne 03.03.2014

  Onnea projektin päätökseen ja uusien alkuun! Ja nautinnollista tilaa siinä välissä 🙂

  Vastaa
 9. Mari 04.03.2014

  Kuulostaa tuo niin tutulta, paitsi että itse olen tilassa, jossa kirja todella vainoaa joka mutkassa. Tuleeko tämä resepti mukaan vai ei? Mallitaittoon pitäisi saada reseptejä ja tekstejä. Olisi palaveria kustantamossa. Taittajan kanssa. Markkinoinnissa. Kuvienkäsittelyä bussissa (kyllä), sängyssä, TV.tä katsoessa. Joo, on aikamoista touhua tehdä keittokirja täysin yksin. En osaa edes ajatella, miltä tavallinen päivä tai viikonloppu mahtaisi tuntua.. Nostan hattua meille kaikille ahkerille ruokabloggaajille, jotka olemme aikamoisia monitaitureita!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *