Skip to main content

Olimme tehneet 10 kilometrin kävelylenkin ja poikkesimme samalla Hakaniemen torille kanttarelliostoksille. Nirso treenaa maratonia varten, ja kaikki matkat taitetaan jos ei nyt juosten niin kävellen. Kotona kanttarellit alkoivat saada väriä pintaan, kun tajusin että Nirso unohti ostaa kuohukermaa. Ei kanttarellikastiketta ilman kermaa, joten käskin Nirson takaisin kauppaan ja vähän vikkelään. Nyt siitä maratonkunnostakin olisi jotain hyötyä!

Kanttarellikastike on ehkä maailman kaikkeuden paras ruoka. Mielestäni kastike on parhaimmillaan sellaisenaan uusien perunoiden tai kalan kera.

Kanttarellikastike

1 l kanttarelleja
2 dl kuohukermaa
3 kevätsipulia
3 rkl voita
suolaa
pippuria

Harjaa tai huuhtele sienet riippuen miten multaisia ne ovat. Siisti sienet veitsellä; erityisesti kanta ja huonot osat. Pilko sienet hieman pienemmiksi. Kuumenna pannu ja paista sieniä voissa kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää hieman voita ja laita pannulle viipaloidut kevätsipulit varsineen. Ruskista hetki, mausta ja lisää kuohukerma. Anna hautua ja suurustua muutama minuuttia. Tarkista suola. Ohjeesta riittää n. 2-3 hengelle.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

10 Kommenttia

 • Sini sanoo:

  Kantarellikastike on kyllä ehdottomia syksyn kohokohtia! Mutta ethän toki huuhtele sieniä – silloin niiden maku vettyy! Harjaamalla saa yleensä pahimmat roskat irti…

 • Jenni sanoo:

  Heippa Sini,

  Tästä eilen kinasteltiin yhden ruokablogin Facebook ryhmässä. Joku väitti että kanttarellit eivät ime vettä kovinkaan helposti itseensä; tietysti pinnalle sitä voi jäädä. Mutta siis hyvä pointti, ei varmasti kannata huuhdella, jos ei ole pakko.

  Jos olisin kerännyt sienet itse niin kevyt harjaus olisi varmasti riittänyt. Torilta ostetut sienet olivat aika roisin näköisiä ja multasia, joten pakko oli huuhdella. Paistoin sen verran kauan pannulla että nesteet haihtuivat.

 • Samppa sanoo:

  Puristaisin vielä hieman sitruumehua tuomaan hitusen happamuutta voin/kerman vastapainoksi.

 • Maukku sanoo:

  Oi voi, nyt löytyi uus ruokablogi-suosikki! Plussaa soijakoulusta ja kasvisresepteistä muutenkin :–) Meenkin tästä tekemään kantsukastiketta! Jei!

 • Jenni sanoo:

  Tervetuloa blogiini! En huomannut kommenttiasi aikaisemmin. Normaalisti sähköpostiini tipahtaa viesti kun joku käy kommentoimassa, mutta nyt olen huomannut että se toimii milloin sattuu…

  Kasvisruokia on tullut tehtyä koko ajan enemmän, vaikka ajatus pelkästään kasvisruokavalioon tuntuu kaukaiselta. Monet kasvisruuat vaan on niin hyviä. Toivottavasti kanttarellikastike maistui! 🙂

  Jenni

 • Nora sanoo:

  Tulipas ikävä syksyä ja kantarelleja, kun lueskelin tätä. Oma suosikkini on kantterelli kastike lohen, uusien perunoiden ja salaatin kera.

 • Anonyymi sanoo:

  Kiitos kivasta blogista! Lupaan, että loraus sherryä kruunaa kastikkeen!

  Helmi

 • Jenni sanoo:

  Ollapa hyvä. Uskon! 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Kantarellikastike sopii hyvin myös ruisleivän päälle välipalaksi.

 • Jenni sanoo:

  Kuulostaapa hyvältä! 🙂

Jätä kommentti