Skip to main content

En tiedä ketään joka ei pitäisi lasagnesta. Tämä ohje on löytynyt niinkin helposti kuin lasagnelevypaketin takaa. Tosin se on saanut oman leimansa Jonin käsittelyssä. Ehdottomasti yksi Jonin bravuureista. Ohje on 4:lle ja valmistusaika: 1h 20 min.

n. 12 kpl lasagnelevyjä
400 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
1-2 kourallista tuoretta basilikaa
valkosipuliöljyä
250 g vahvaa juustoraastetta esim. emmental
5,5 dl maitoa
0,5 dl jauhoja
3 rkl öljyä
hyppysellinen muskottipähkinää
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

jauhelihamausteet:
1 lihaliemikuutio
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl mustapippuria
1 rkl oregano
Lisäksi maun mukaan curry, juustokumina, chili/cayanne

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ruskista jauheliha ja sipuli, valuta ylimääräinen rasva ja mausta. Lisää tomaattimurska. Maitokastikkeen valmistamisessa on eri tapoja. Itse emme sekoita juustoa maidon sekaan jotta se ei paakkuuntuisi. Laita kattilan pohjalle 3 rlk öljyä ja lämmitä. Lisää vehnäjauhot vispaten samalla. Vispaa sekaan maito ja lisää muskottipähkinä, suola ja pippuri. Lorauta lämmintä maitokastiketta vuoan pohjalle, asettele päälle 3-4 levyä vuoan muodosta riippuen. Lisää 1/3 jauhelihakastikkeesta, ripottele päälle 1/4 juustoraasteesta, 1/4 silputusta basilikasta ja 1/3 maitokastikkeesta. Tee samalla tavalla vielä kaksi kerrosta. Laita vuoka uuniin 50 minuutiksi. Lisää loput basilikasta ja juustoraasteesta ja laita lasagne uuniin vielä 10 minuutiksi. Anna vetäytyä 5 min. Tarjoile valkosipuliöljyn kanssa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti