Skip to main content

Atkins-dietin aikana bongattu ohje Tammen keittokirjasta. Ruuan valmistus on helppoa, joskin ohje on monivaiheinen ja hieman normi-arki-ruokaa vaivalloisempi. Jos hiilariton ruoka tökkii, perunat tai riisi sopivat hyvin lisukkeeksi. Ohje on 4 hengelle ja valmistusaika 45 min.

4 kpl kanafileitä
300 g ruusukaaleja
250 g tuoreita pinaatin lehtiä
1 rkl parmesanjuustoa raastettuna
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
2 rkl voita
suolaa
pippuria

Lämmitä uuni 225 asteeseen.Nypi kovat varsiosat pinaatin lehdistä ja huuhtele lehdet. Keitä ruusukaaleja kevyesti suolatussa vedessä n. 5 min. Kanafileet voi paistaa kypsiksi pannulla tai esikypsentää ensin pannulla ja paistaa kypsiksi asti uunissa kasvisten seurana (ks. kuva). Kuumenna pannulla öljy, nokare voita ja kokonainen valkosipulinkynsi. Paista pinaatinlehtiä muutama minuutti, sen verran että kypsyvät.Sekoita ruusukaalit ja pinaatti, ripottele päälle suolaa, pippuria, voi nokareita ja parmesaania, asettele uunivuokaan kanan seuraksi ja anna kypsyä n. 5-8 min uunin keskiosassa.

Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeen kanssa. Itseasiassa Tammen keittokirjan ohjeessa on käytetty parsatankoja, mutta S-market teki oharit. Päättelin että ruusukaalit saattaisivat sopia tilalle. Ehkä kuitenkin kallistun parsatankojen puolelle kun niitä on tarjolla. Ohje on muuten sama paitsi parsakaalien keittoaika on lyhyempi, vain muutama minuutti.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti