Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Bimi®

Hunajakanapelti Bimi®-parsakaalilla

Mitä sitä tänään syötäisiin? Oikea vastaus on peltiruokaa eli hunajakanapelti Bimi®-parsakaalilla! Peltiruoka on meidän perheen vakioarjenpelastaja. Toin 80-luvun lapsuuden kanankoivet ja mikrossa höyrytetyt pakastekasvikset 2020-luvulle: hunajamarinoituja luomukanankoipia sekä reippaasti tuoreita, kotimaisia kasviksia ja juureksia valkosipulilla ja limellä terästettynä – juuri oikeassa kypsyydessä.

Kaikki kypsennys tapahtuu yhdellä pellillä, mutta kolmessa osassa: ensin kanat, sitten lisätään juurekset, valkosipulit ja limet ja Bimi®-parsakaalit viimeisiksi minuuteiksi, jolloin tuoreus ja napakkuus säilyvät parhaana mahdollisena.

Peltiruoka

Varsiparsakaali taipuu moneksi

Muutama vuosi sitten suomalaisten lautasilla alkoi näkyä yhä enemmän veikeää varsiparsakaalia, joka on kiinalaisen parsakaalin ja parsakaalin luonnollinen risteytys. Rehellisesti yllätyin hieman, kun huomasin siniristilipun Bimi® paketin kyljessä. Kesäkaudella Bimi®-parsakaali kasvaa Itä-Suomessa ja käsinpoimitut, napakat varsiparsakaalit toimitetaan pelloilta kauppaan tuoreena alle vuorokaudessa. Varsiparsakaalin voi rouskuttaa suoraan suuhun kokonaisena joko sellaisenaan, paistettuna, keitettynä tai grillattuna. Varsiosa on kokonaisuudessaan syötävä, joten biojätteen sijaan koko kasvis päätyy lautaselle!

Hunajakana

Marinadi kannattaa tehdä itse, mutta toki voit varioida makumaailmaa sen mukaan mitä kaapistasi löytyy. Pyörittele kana ja kasvikset vähintään oliiviöljyssä, hunajassa, suolassa ja pippurissa. Tuoreella rosmariinilla, valkosipulilla, inkiväärillä ja limen mehulla saat vielä rutkasti lisää makua!

Hunajakanapelti Bimi®-parsakaalilla

1 luomukanankoipi per syöjä
1 rs Bimi®-parsakaalia
3 porkkanaa
4 perunaa
1 punasipuli
1 valkosipuli
2 limeä

Marinadi kasviksille:
1 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
oksa tuoretta rosmariinia
suolaa
pippuria

Kanamarinadiin lisäksi:
2 valkosipulin kynttä
3 cm raastettua inkivääriä
2 rkl seesamöljyä
1/2 limen mehu

Tarjoiluun aiolia eli valkosipulimajoneesia.

Sekoita marinadi kasviksille. Ota siitä puolet sivuun kanan marinoimiseen. 

Lisää kanamarinadiin loput ainekset ja anna kanan marinoitua hetki. Laita kanankoivet leivinpaperin päälle pellille. Paista 180-asteessa 20 minuuttia.

Kierittele kaikki kasvikset sillä välin marinadissa ja lisää ne pellille Bimi®-parsakaalia lukuunottamatta. Paista 10 minuuttia. Lisää lopuksi Bimi varsiparsakaalit pellille ja paista vielä 5 minuuttia. Tarjoile aiolin kera.

Bimi

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • Emmi sanoo:

  Hei,

  Varmistaisin, onko paistoaika tosiaan vain yhteensä 35 minuuttia? En löytänyt luomukoipia, normaaleissa koivissa paistoajaksi oli merkitty 60 min 200 asteessa.

  • Jenni sanoo:

   Moi! Luomukoivet ovat tosiaan yleensä pienempiä. Sisälämpötilan tulisi olla 75-astetta. En tosin itsekään nyt käyttänyt paistomittaria, vaan tarkkailin että nesteet tulivat jo ulos puolen tunnin kohdalla ja kovin näyttivät kypsiltä – ja olivatkin. Jos koivet on isompia niin sitten paistoaikaa pitää pidentää!

 • Katriina sanoo:

  Moi! Tässä tuo kasvisten paistoaika olisi vain 15 min jos tulkitsen oikein, mun perunat on ainakin edelleen kovia eli ymmärsinkö jotain väärin? ?

Jätä kommentti