Skip to main content

Me, myself & I. Tiskivuoren emäntä-blogin Heidi pyysi osallistumaan somessa kiertävään haasteeseen ja kertomaan 8 faktaa minusta. Pitkään blogiani seuranneille osa faktoista on varmasti tuttuja, osa taas ovat sellaisia mitä en ole aikaisemmin paljastanut. Olisi kiva kuulla joku fakta sinusta! 🙂

1. Mua kiusattiin koulussa pienistä tisseistä ja hörökorvista. Nyt tykkään molemmista itsessäni ❤️  Kiusaaminen jättää silti pysyvät arvet ja turhan kauan itsekin räpiköin nuorena itsetunto-ongelmien kanssa.

2. Eka itse hankkimani kesätyö oli jäätölökioskinmyyjä rekkakuskien taukopaikalla Lohjan ja Nummelan välillä. Istuin koko kesän kuumassa kopissa 10 tuntia päivässä / 6 päivää viikossa. Minimipalkalla, tottakai. Luin kesän aikana kaikki Aku Ankat vuodesta 1988. Kesätyörahoilla lähdimme silloisen poikaystävän kanssa viikoksi Bulgarian Sunny Beachille, “määrittelemättömässä majoituksessa”. Hotellihuoneessa haisi rööki, kaksi sänkyä olivat pultattu erilleen kiinni lattiaan ja ikkunassa roikkuivat paksut ruskeat samettiset verhot. Poikaystäväni sai ruokamyrkytyksen shrimp cocktailista. 

3. Olen ollut myös stylistin assistentti, kuvausjärjestelijä TV-mainoskuvauksissa, toimistoassistentti, mainosmalli, vaatekaupan myyjä, kenkäkaupan myyjä, karkkikaupan myyjä, baaripupu mikroshortseissa jakaen pääsiäismunia (opintotuille indeksikorotus kiitos!), puhelinmyyjä (kestin viikon), mallitoimiston pääbookkeri, IT-firman Suomen toimiston toimistopäällikkö, ruokastylisti, hääkuvaaja, lehtikuvaaja, viimeiset 9 vuotta yrittäjä, Suomen ensimmäisen itsenäisten blogien blogimedian ex-perustaja (entinen Blogirinki Media) ja nyt ruokataiteilija (ihan itse keksin). Lähes kaikista työpaikoista on ollut hyötyä ja oppia tulevaisuuteen. Nykytyössäni olen joutunut monesti pyörittelemään jäätelöpalloja! ? Työt ovat myös olleet oppimatkoja itseensä, elämään, opettaneet myös omia rajoja ja kuinka myrkylliseen ilmapiiriin tai myrkyllisen ihmisen vaikutuspiiriin ei pidä jäädä vaikka itse työ olisi kuinka antoisaa. Kaikki ratkaisuni työelämässä eivät ole olleet taloudellisesti järkeviä, mutta olen säilyttänyt mielenterveyteni.

Ritarinkukka I Amaryllis I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

4. Mulla ei ole minkään näköistä koulutusta mihinkään mitä teen ? En ole kysynyt lupaa keneltäkään, vaan kantapään, mielenkiintojeni, YouTuben ja kurssien kautta olen opetellut esimerkiksi ruoanlaittoa ja valokuvausta. Voisi sanoa että olen kasvanut intohimoammattiini. Koulutukseltani olen tradenomi. Kävin englanninkielisen linjan ”Bachelor of Business Administration in International Business.” Kaupallisesta koulutuksesta on kyllä hyötyä, jotta tämä intohimoammatti tuo myös leivän pöytään. Mietin usein mitä haluaisin tehdä, ja perään miten voisin saada siitä palkkaa. Mutta tämä on mielestäni oikea järjestys!

5. En ole koskaan synnyttänyt. Siis alateitse. Molemmat lapset olivat perätilassa ja näkivät päivänvalon keisarinleikkauksessa. Jos joskus vielä saisin lapsia – tai olisin saanut – seuraavat leikattaisiin automaattisesti. Toipuminen oli hidasta ja leikkauksista jäi muistoksi paha erkauma vatsalihaksiin. Lapset ovat olleet kaiken kivun ja säryn arvoisia ja he ovatkin minulle kaikki kaikessa.

6. Olen viettänyt perheen kanssa viimeiset seitsemän kesää Suomenlinnassa alivuokratussa asunnossa, milloin milläkin saarella. Alunperin ajauduimme Suomenlinnaan etsiessämme väistöasuntoa kesäksi julkisivuremontin takia. Sittemmin en ole osannut kuvitella kesää ilman Suomenlinnaa, Suomenlinnan kesä on ollut todellinen henkireikä keskellä arjen pyöritystä. 

7. En omista autoa, telkkaria enkä vaakaa. Ruutuaika täyttyy kyllä kännykällä ja iPadillakin. Yksi parhaista hankinnoista ikinä on laatikkopyörä, jolla roudaan kuopuksen tarhaan ilman itkupotkuraivareita, kuljetan muuttokuormat ja isommat ruokaostokset. 

8. Keittiöstäni löytyy aina jättitönkkä oliiviöljyä, marjoja, kasviksia, rahkaa, inkivääriä, Väyrysen ruisleipää, Musta Sara juustoa, Rummon pastaa, kokonaisia tölkkitomaatteja, valkosipulia, lakritsia, punaviiniä ja tummapaahtoisia kahvipapuja.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • Sirkkuli sanoo:

    Olipa ihania juttuja ☺️ avartavaa kuulla että noin paljon oot tehnyt – oot ollu tosi ahkera ja työtä pelkäämätön – ja sen monipuolisuuden näkee sun töistä joita saa seurailla ! ? Huimalta tuntuu myös että noin voi oppia ja saavuttaa mitä tahansa ilman koulun penkeissä istumista – sehän ei vaadi kuin pakaralihaksia ?. Tai itseasiassa se ei oo ihme, asiat oppii ahkerasti tekemällä ja tutkimalla ja omalla intohimolla. Se nostaa omissa silmissäni entisestään sun lippua!?️‍?? Kiitos ihanimmista resepteistä ja tarinoista joita jaat elämästäsi ? Kaunista ja hyväsydämistä arkea by Jenni ? Fakta minusta on että mietin paljon sanomisiani jälkikäteen ja välillä siitä tulee stressiä. Yritän nyt luottaa siihen että olen ihan mukava ihminen (ja myös tietoisesti keskittyä olemaan sellainen) ? Mukavaa viikonloppua! ?

  • Sadu sanoo:

    Ihania tarinoita. Olen kokeillut monia julkaisemiasi reseptejä ja joka ikinen on iskenyt minun ja mieheni makuhermoon. Lempi blogini.?

  • Hanna sanoo:

    Kiva oli lukea faktoja sinusta 🙂 Olet kyllä ehtinyt tehdä paljon kaikkea. Luen blogiasi säännöllisesti, ihanat kuvat ja viehättävä tunnelma välittyy lukijalle. Olen kokeillut useampia reseptejäsi ja niin ihania ruokia, kiitos!

Jätä kommentti