Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö: Urtekram ja Asennemedia

Maapähkinävoipuuro I Maapähkinävoi I Puuro I Terveellinen I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Mysli I Hedelmä I Aamupala I Aamiainen I Brunssi I Smoothie

Kaurapuuroa aamulla, kaurapuuroa illalla. Aina sitä iänikuista puuroa. Mutta puuro vaan on terveellistä, edullista, herkullista ja tarpeeksi täyttävää koulu- ja tarhatielle. Lapset haluavat aina puuronsa maustettuna. ”Maustettuna” on käytännössä synonyymi makealle. Maapähkinävoipuuro aprikoosi-pähkinä myslillä ja omenahillolla on loistava esimerkki siitä miten puuroa voi tuunata herkulliseksi terveellisyydestä tinkimättä. Yksinkertaisimmillaan maapähkinävoipuuro syntyy lisäämällä puuron joukkoon muutama ruokalusikallinen Urtekramin makeuttamatonta silkkisen pehmeää maapähkinävoita.

Maapähkinävoipuuro I Maapähkinävoi I Puuro I Terveellinen I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Mysli I Hedelmä I Aamupala I Aamiainen I Brunssi I Smoothie

Puuron lisäksi mysli on meidän perheen peruseväs aamiaispöydässä. Aikojen saatossa äidille ja isälle on kehittynyt hyvin harjaantunut sokeritutka, joka skannaa myslipakkaukset armotta mysli- ja murohyllyssä. En ole hysteerinen sokerin suhteen, mutta kaiken turhan piilosokerin pyrin minimoimaan. Etenkin kun kyseessä on joka aamuinen rutiini. Ja etenkin kun kyseessä on lapset. Syynäsin tottakai myös maapähkinävoipuuroon lisäämäni Urtekramin Fruit & Nuts luomumyslin, josta ei löytynyt lainkaan lisättyä sokeria. Kuivatuista rusinoista ja aprikooseista tulee silti mukavasti makeutta hedelmien omista sokereista ja paahdetuista hasselpähkinöistä makua. Tapanani on lisätä peruskaurapuuron joukkoon desi tai pari mysliä. Silti hillo on se mitä ne lapset odottaa.Urtekramin iso purkillinen sokeritonta omenahilloa on löytö, jos omat omenasoseet on vielä hilloamatta.

Maapähkinävoipuuro I Maapähkinävoi I Puuro I Terveellinen I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Mysli I Hedelmä I Aamupala I Aamiainen I Brunssi I Smoothie

Tänä aamuna maapähkinävoipuurokulhoni kaikilla mausteilla on täynnä makua ja ideoita. Joka arkiaamu ei tietysti ole aikaa tehdä ihan koko settiä, mutta tästä reseptistä voi ottaa ideoita ja inspiraatiota terveellisiin ja maukkaisiin kouluaamuihin 🙂

Maapähkinävoipuuro resepti

4 hlö

1 dl vettä
3 dl kaurahiutaleita
8 dl maitoa
2 dl Urtekram Fruit & Nuts mysliä (rusina, aprikoosi & hasselpähkinä)
4 rkl Urtekram pehmeää maapähkinävoita
ripaus aitoa ceyloninkanelia
ripaus suolaa

Tarjoiluun: Urtekram omenahilloa, omenaviipaleita, aitoa kanelia, mysliä

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kaurahiutaleet ja anna kiehahtaa. Lisää maito ja mysli ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää maapähkinävoi ja sekoittele se puuron joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja aitoa ceyloninkanelia.

Maapähkinävoipuuro I Maapähkinävoi I Puuro I Terveellinen I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Mysli I Hedelmä I Aamupala I Aamiainen I Brunssi I Smoothie

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti