Skip to main content

Annoimme kotimme asunnonvälittäjän hyviin käsiin. Juuri kun luulimme voivamme hetken hengähtää, niin mitä vielä! Kotimme löysi uudet asukkaat ennätysajassa. Tämä oli tietysti upea uutinen, mutta samalla se tarkoitti kauhulla odottamaani asiaa: kellarikomeron tyhjennys. Viime viikonloppu meni siis peratessa lapsiperheen 10-vuoden tavarakerrostumaa. Rysäytimme loputkin banaanilaatikot vuokra-asuntoomme ja elämä tuntuu ja näyttää kaaokselta. Näinä hetkinä nojaamme vahvasti noutoruokaan sekä arjen pelastajiin.

Hannan Soppa-blogista löytyy juurikin näitä arjen pelastajia sekä hiljattain uutisiin asti päässyt raviolilasagne, jota kansa jo ehti kauhistella kommenttiboxeissa kun eihän se nyt lasagnea ole nähnytkään kun ei ole lasagnelevyjä 😀 Ei nimi kuitenkaan ruokaa pahenna, joten Hannan reseptin ja uunifetapastan inspiroimana syntyi uunifetaraviolit.

Pirkan mozzarella-tomaatti täytteiset raviolit ja terttukirsikkatomaatit pyöräytetään oliiviöljyssä. Ja eipäs kitsastella sen öljyn kanssa! Päälle murustettua fetaa, rosmariinia, chiliä ja valkosipulia. Komeuden päälle kaadetaan kokonaisista säilyketomaateista tehty tomaattikastike, vielä loraus öljyä, kirsikkatomaattitertut ja uuniin. Vähän niinkuin uunifetapasta, mutta kaikki valmistuu yhdessä astiassa!

Äiti olisi kestänyt vielä toisenkin chilipalon eli tulisuutta voi itse säädellä oman kohdeyleisön mukaan 🙂

Uunifetaraviolit

Vinkki! Jotta vuoka on mehevä, terttukirsikkatomaatteja pitää olla se 500 g.
Jos käytät vähemmän tomaatteja, laita enemmän tomaattikastiketta.

2 rs / 500 g tomaatti-mozzarella ravioleita (Pirkka parhaat)
2 rs / 500 g terttukirsikkatomaatteja (Pirkka parhaat Red Desire)
1 dl oliiviöljyä
1 pkt fetaa (Pirkka parhaat)
1 medium chilipalko
2 rosmariininoksaa
4 valkosipulinkynttä

Tomaattikastike:
400 g kokonaisia säilyketomaatteja (Mutti)
1 tl hunajaa
suolaa
pippuria

Laita vuokaan raviolit, kirsikkatomaatit, murustettu feta (säästä pari pientä terttua pinnalle) ja puolet (1/2 dl) oliiviöljystä. Sekoita.
Tunge väleihin pituussuunnassa puolitetut valkosipulinkynnet, chili ja rosmariini.

Valmista tomaattikastike kulhossa puristelemalla tomaatit rikki käsin. Voit huuhtaista tomaattipurkit pienellä määrällä vettä ja lisätä kastikkeen joukkoon. Mausta.

Kaada tomaattikastike ravioleiden päälle ja levitä tasaisesti niin että raviolit peittyvät. Pirskottele päälle loput oliiviöljystä.
Nosta päälle muutama pieni öljytty tomaattiterttu.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
Älä käytä kiertoilmaa, se kuivattaa. Halutessasi voit kääntää nupit kaakkoon 225-asteeseen viimeiseksi 5 minuutiksi. Burn tomaatti, burn!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessaBrunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

  • Helkky sanoo:

    Hyvältä näyttää. Helppoa kun kaikki tulee valmiiksi yhdellä kertaa.Onkohan kukaan kokeillut gluteenitonta versiota?

  • Justus sanoo:

    Tänään kokeiltu. Tuli aivan sairaan hyvää. Kannatti lotrata öljyllä, oli tosi mehevää.

  • Anna H sanoo:

    Ihana resepti 🙂

  • Suski sanoo:

    Tykkään tosi paljon. Omassa tuunatussa versiossa tulee lisäksi muutama nokare mascarpone juustoa.

  • A-P sanoo:

    Olivat kyllä maukkaita, kiitos! Tosin ohjeen sanajärjestyksestä voisi saada sen käsityksen, että murustetusta fetasta säästetään pari pientä terttua pinnalle, mutta varmaankin siinä tarkoitetaan tomaatteja 🙂

  • Tuuli sanoo:

    Sairaan hyvää, tuli uusi lempiruoka!

Jätä kommentti