Skip to main content

Vielä viikko sitten Ilta-Sanomien trollit leimasivat minut suurin piirtein kylähulluksi kotivarani takia. Nyt samaiset trollit tappelevat Prisman käytävillä vessapapereista. Viime viikko meni räkä poskella nuhassa, joten kotivara tulikin yllättävän nopeasti tarpeeseen kun pysyttelin etätöissä kotosalla.

Hurjaa miten arki onkin mullistunut. Nirson toimisto suljettiin, joten teemme nyt molemmat etätöitä kotona. Minä hetkenä tahansa koulut ja päiväkodit saatetaan sulkea ja arki 55-neliöisessämme tilaihmeessä alkaa vaatia niitä ihmeitä. Silti – meillä molemmilla on mahdollisuus etätöihin ja tilanne ei ole pyyhkäissyt kaikkia töitä mennessään. Kyllä ajatukset ovat nyt niissä ihmisissä, joita tämä koittelee koviten. Oma mieliala aaltoilee: välillä haluaisin että joku vaan herättäisi tästä painajaisesta, toisessa hetkessä löydän ehkä jopa aikaisempaa enemmän iloa arjen pienistä iloista ja tukeudun koko painollani läheisimpieni puoleen. Nyt on tärkeää pitää huolta läheisistä, mielenterveydestä ja kaikista jotka apua tarvitsevat <3

Kotivararuokaa

Tänään pyöräytin Ikeasta ostettuun megavuokaan kotivaralasagnen. Porkkanalasagne piilottaa sisäänsä porkkanaraastetta, joka mehevöittää ihanasti. Kotivarassani nimittäin löytyy useampi pussillinen porkkanaa. Lasagnen tomaattikastikkeen maustoin kauppojen pakastealtaasta löytyvällä pakastebasilikalla. Mozzarelloja olin varannut jääkaappiin alunperin pizzaa varten, mutta upposivat nyt tähän. Lisäksi smetanasta tuli kermaisuutta. Porkkanalasagnesta voi helposti tehdä kasvisversion vaihtamalla jauhelihan esimerkiksi Härkikseen. Nyt kun Nirsokin on kotosalla 24/7, niin tulee todennäköisesti tehtyä myös näitä liharuokia normaalia useammin.

Porkkanalasagne

8 hlö

tomaattikastike
3 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa tai kokonaisia säilyketomaatteja
6 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä
kourallinen tuoretta basilikaa (tai 1 rkl pakastebasilikaa)
2 tl suolaa
mustapippuria

1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
800 g rasvaista lampaan jauhelihaa (tai nauta-sika)
4 porkkanaa raastettuna
120 g smetanaa
3 kpl mozzarellaa
18 kpl lasagnelevyjä
100 g hienoksi raastettua parmesaania

Mausta tomaattimurska suolalla, pippurilla, basilikalla ja kuorituilla, halkaistuilla valkosipulinkynsillä. Huuhto vedellä tomaattimurskatölkit vedellä ja lisää tomaattivesi joukkoon. Nyt ei heitetä mitään hukkaan!

Kuullota isolla pannulla tai padassa öljyssä pienitty sipuli. Nosta lämpöä ja ruskista jauheliha. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää jauhelihan joukkoon tomaattikastike ja porkkanaraaste. Lämmitä kastike.

Lado vuokaan ainekset vuorotellen kolmeen kerrokseen: lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, smetanaa (lusikalla “klönttejä”) ja revittyä mozzarellaa Ripottele viimeiseksi reipas parmesaani. Paista porkkanalasagnea 200-asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile porkkanalasagne  tuoreen basilikan kera jos olet onnistunut saamaan sitä käsiisi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

12 Kommenttia

 • Kirsi Eskola sanoo:

  Ei ole mitään syytä hysterisoida Korona virus asiaa ja olemme todella kaukana painajaisesta.
  Blogin pitäjänä olisi aiheellista pidättäytyä paniikin lietsonnasta. Ruoka ei ole loppumassa kaupoista ja vessapaperiakin on tulossa lisää.. sen suhteen Suomi on omavarainen ja lähes joka huushollissa on myös käsisuihku vessassa..

  • Jenni sanoo:

   Heippa! En ole hysteerinen ja samaa mieltä että hysteria ei nyt auta mitään. Mun mielestä varautuminen on vain järkevää, ei hysteeristä. Ja sillä nimenomaan ainakin itse on saanut mielenrauhaa.
   Painajaisesta olen eri mieltä; kyllä tämä monelle esimerkiksi pienyrittäjälle jo sitä on ja koko ajan suuremmalle osalle riskiryhmäläisiä ja vanhuksia.
   Ja kaikki on vasta alussa. Tulevat viikot ja kuukaudet näyttävät. Se ei silti tarkoita, että tästä painajaisen keskellä ei olisi toivoa ja positiivisiakin ajatuksia.
   Elämä jatkuu kriisin keskelläkin <3

 • Rita sanoo:

  Hei Jenni. Kotivara on hyvä juttu. Viime kesänä olimme mieheni kanssa molemmat yhtäaikaa lähes 40 asteen kuumeessa 5-6 päivää. Ilman puolivalimiita ruokia pakastimessa emme olisi selvinneet. Epäilijöiden kannattaa miettiä siltä kannalta, että jis perheen molemmat vanhemmat sairastuvat niin kuinka perhe pärjää. Tsemppiä Rita

 • Johanna sanoo:

  Kyllähän niitä kotivararuokia pitää alkaa tehdä ja syödä, ettei mene ruokaa haaskuun. 🙂 Luin jostain, että Suomi on 80% elintarvikkeidensa osalta omavarainen, joten ei syytä huoleen senkään puolesta

  • Jenni sanoo:

   Olen aika tarkka hävikistä, ja käytetään tietysti pois jos nyt olisi jotain sellaista mikä meinaisi mennä pilalle 🙂

 • E O sanoo:

  Joko on kohta aika käydä ostamassa uudet kotivarat, kun edelliset on loppuun kulutettu ennen todellista tarvetta?

  • Jenni sanoo:

   Meillä tuli jo tarpeeseen kun olin viikon kipeänä ja ollaan jouduttu jo kerran täydentämään.

 • Linnea sanoo:

  Kohtuullisen asiatonta kommentointia täällä edellisiltä. Jenni tietääkseni hankki kotivaransa jo hyvissä ajoin ennen yleistä paniikkia, joka suomalaisiin iski muutama päivä sitten. Järkevä kotivara – ja älytön hamstraus, josta puhutte, ovat kaksi täysin eri asiaa. Joten jospa ottaisitte ja rauhoittuisitte tai menisitte kommentoimaan niille ihmisille, jotka oikeasti tuolla turhaan hamstraavat ruokaa ikäihmisten nenän edestä.
  Ps. resepti menee kokeiluun huomenna!

  • Jenni sanoo:

   Kiva kuulla ja toivottavasti maistuu!
   Aihe tuntuu menevän osalla tunteisiin. Eri mieltä saa olla, mutta ihan asiattomat viestit poistan.
   Olen kanssasi samaa mieltä, että varautuminen on järkevää ja jokainenhan suhteuttaa varautumisen tarpeen omaan elämäntilanteeseen.
   Käydään nyt harvakseltaan kaupassa, joten kotivara on tullut tarpeeseen moneen kertaan. Etenkin kun olin kipeänä viikon ja en halunnut lähteä kaupoille pyörimään.

 • Aina kotivarat kunnossa sanoo:

  Kiitos tästäkin reseptistä! Ja aina kauniista kuvista! Kummallista trollausta 🙁

 • Roosa sanoo:

  Moi!
  Kiitos ihanista resepteistä! Munakoisolasagne oli paras ruoka ikinä omassa kokkaushistoriassa.
  Myös planti-pannukakut oli super! Pitää varmaan tehdä kaikki blogisi reseptit läpi… tsemppiä rasittavien kommenttien kanssa, pyh niille!!

 • Irb sanoo:

  Tämä oli herkullista! Ihan noin isoa vuokaa ei minulta löytynyt, niin sovelsin hiukan ainesosien määrien kanssa, mutta erinomaista tuli silti. Laitoin vielä vähän ekstramozzarellaa pinnalle, joka paistui maistuvaksi kuorrutukseksi. Kiitos reseptistä! 🙂

Jätä kommentti