Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Verso Food ja Asennemedia

Paahdettu kukkakaalikeitto

”Jos tää ois ravintola tilaisin tätä!” Mini huudahtaa jo ensimmäisen lusikallisen kohdalla. Paahdettu kukkakaalikeitto kukkakaalisipseillä ja rapealla härkäpapumurulla näyttäisi maittavan lapsille äidin kotikuppilassa.

Kaikki on parempaa paahdettuna on vanha, oppimani elämänviisaus. Kukkakaalit, sipulit ja kokonainen valkosipuli paahdetaan uunissa, sekaan iso loraus kookoskermaa ja surautus täyteläiseksi ja maukkaaksi keitoksi. Pannulla paahdettu Beanit härkäpapumuru, kukkakaalisipsit ja siemenet antavat lisää ruokaisuutta, makuvivahteita ja tekstuuria keittoon. Arki muuttui juuri piirun verran paremmaksi tällä keitolla!

Paahdettu kukkakaali

Kukkakaalisipsejä rousk!

Poimin kaupasta kukkakaaleja ostoskoriin keittoa varten. Vieressä nököttti pahvilaatikollinen kukkakaalien lehtiä, joita asiakkaat olivat repineet irti ennen punnitusta. Nöyyy mitä haaskausta! Revi lehdet irti vasta kotona. Levitä pellille, pirskottele päälle oliiviöljyä ja suolaa ja paahda uunissa. Hävikki muuntautuukin rouskuviksi kukkakaalisipseiksi. Eräs kaupan vihannesosastolla työskennellyt lukija osasi kertoa, että lehtien repiminen on kuulemma valitettavan yleistä. Jotkut taas kysyvät erikseen kukkakaalien revittyjä lehtiä esimerkiksi sipseiksi tai kimchiin.

Paahdettu kukkakaalikeitto

Härkäpapumuru rapeaksi

Beanit lanseerasi kesän korvalla uutuuden härkäpapumurun. Härkäpapumuru on serkkuaan härkäpapusuikaletta pienempää ja noh, murumaisempaa. Koostumuksensa ansiosta se on helppo paistaa pannulla rapeaksi. Itse olen käyttänyt murua pekonin tapaan esimerkiksi keiton päällä tai pastan seassa ja laatikoissa esim lasagnessa.

Paahdettu kukkakaalikeitto
Paahdettu kukkakaalikeitto

Paahdettu kukkakaalikeitto

8 hlö

2 isoa kukkakaalia
1 kokonainen valkosipuli
4 kesäsipulia
oliiviöljyä
sormisuolaa
4 perunaa
1,5 l kasvislientä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
mustapippuria

Päälle:
1 pkt (250 g) Beanit härkäpapumurua
kukkakaalisipsejä
siemeniä
oliiviöljyä

Levitä kukkakaalin nuput, kesäsipulit ja leveyssuunnassa halkaistu kokonainen valkosipuli leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele päälle reippaasti oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paahda 200-asteessa noin 30 minuuttia.

Keitä kattilassa kasvisliemi. Lisää pienityt kuoritut perunat ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Kaiva kynnet valkosipulin kuorista. Lisää pellillinen paahdettuja kasviksia kasvisliemeen ja anna porista noin 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja ota pois liedeltä (älä anna kookosmaidon kiehua). Survo sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Paahda Beanit härkäpapumurua pannulla tilkassa rypsiöljyä kunnes muru on rapeaa. Seassa saattaa olla isompiakin sattumia; ne saa pienittyä lastalla rikkomalla pannulla.

Tarjoile paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurun, kukkakaalisipsien (resepti alla), siemenien ja oliiviöljyn kera.

Kukkakaalisipsit

Kukkakaalisipsit

Revi kukkakaalin lehdet ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Hiero lehtiin oliiviöljy ja sormisuola. Paahda uunin keskitasolla kiertoilmalla 150-asteessa noin 15 minuuttia.

Paahdettu kukkakaalikeitto

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti