Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Planti

Sienitortellinit

Sienihulluus! Meneillään on kaikkien aikojen sienisyksy, joten juuri nyt metsä saattaa palkita rentoutumisen ja itikoiden puremien lisäksi runsaalla sienisaaliilla; kantarelleilla, tateilla tai suppilovahveroilla. Viimeksi kun rämmin lähimetsässä, mukaan tarttui kanttarellia muistuttava ja ryppäissä kasvavaa vaaleaorakasta. Laihakaan sienisaalis ei ole syy skipata reseptiäni täydelliseen sienikastikkeeseen, joten täydennä saalista toreilla, turuilla ja marketeissa.

Sienet kannattaa ottaa mukaan myös arkikokkaukseen. Simppelit reseptit ja maut tekevät vain oikeutta sienille. Sienitortellinit ovat sienihullun nopea ja maukas arjenpelastaja!

Kanttarellipasta

Täydellisen sienikastikkeen salaisuus

Sienihurahduksen myötä olen viilannut sienikastikettani täydellisen kermaiseksi, mutta vivahteikkaaksi. Sienet kannattaa paistaa pannulla ensin, jotta niistä haihtuu ylimääräinen neste ja sienten maku tiivistyy. Kaurapohjaisella Planti Original Cookingilla sienikastikkeesta tulee ihanan täyteläinen ja kermainen – en huomannut mitään eroa perinteiseen ruokakermaan. Sekaan lorautan myös kuivaa valkoviiniä, josta tulee mukavaa happoa ja hienostunutta makua kermaisuuden vastapainoksi. Mausteeksi riittää tuoreet yrtit, suola ja  pippuri. Arkena sienikastikkeen voi sekoittaa tuorepastan joukkoon ja hurmaavan herkullinen pikaruoka sienitortellinit on valmis!

Sienitortellinit

Sienitortellinit

4 hlö

1 l metsäsieniä esim kantarelli tai tatti
0,5 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 prk Planti Cooking Original
nippu tuoretta timjamia
ripaus muskottipähkinää
suolaa
pippuria
500 g tortellini tuorepastoja

Putsaa ja pieni sienet. Lorauta pannulle vähän oliiviöljyä. Paista sieniä pannulla keskilämmöllä kunnes niistä on haihtunut nestettä. 

Lisää öljyä, siivutetut valkosipulinkynnet, pienitty sipuli ja kuullota. Lorauta joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa.  Lisää lopuksi Planti Cooking Original ja mausteet.

Anna hautua hetki. Keitä pastat ja lisää kastike pastan joukkoon. Tarjoile tuoreen timjamin kera.

Sienitortellinit

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti