Skip to main content

Postaus sisältää mainoslinkkejä eli suomeksi saan pienen provikan linkin kautta tehdyistä tilauksista. Sponsoroidut linkit on merkattu *tähdellä. Voin sydämestäni ja kokemuksesta suositella ihan jokaista tuotetta ja palvelua, sponsoroitu linkki tai ei.

Joululahja vinkkejä foodielle! Tie hyvän ruoan ystävän sydämeen käy vatsan kautta. Itsetehdyt ruokalahjat ovat aina mainio ja rakastettu lahja. Tavara ei tuo onnea, sanotaan, mutta on muutamia palveluita ja tarvikkeita, joiden voin sanoa tuoneen omaan elämääni onnellisuutta ihan hiljattain. Ei niin yllättäen ne kaikki liittyvät tavalla tai toisella ruoanlaittoon. Ehkä löydät näistä vinkeistä jotain pukinkonttiin foodie ystävällesi tai miksi ei itsellesi!

Slurp! Tuoretta kahvia postiluukusta

Kaksi kertaa viikossa postiluukustamme kolahtaa kaksi pakettia tuoreita pienpaahtimoiden kahvipapuja. Olemme tilanneet kahvin automaattisesti kotiin Slurpilta* jo useamman vuoden. Korona-aika on tehnyt palvelusta vain entistä kaivatumman. Tilausta tehdessä arvioidaan kuinka monta kuppia kahvia suunnilleen juot päivässä, valitset millä laitteella kahvisi valmistat ja paahtoasteen eli vaalea tai tumma paahto. Postiluukusta tupsahtava kahvi on aina yllätys, mutta kertaakaan emme ole pettyneet. On ollut vain hauska testata erilaisia kotimaisten, intohimolla kahviin suhtautuvien, paahtimoiden kahveja, joita todennäköisesti ei muuten tulisi ostettua lähikaupan valikoiman takia. Vaikea kuvitella parempaa lahjaa kuin hyvää kahvia joka päivä!

slurp.coffee*

Foodien joululahja vinkit

Nordic Ware kakkuvuoat – lahjaksi upeita kakkuja

Ostin itse itselleni pienen etukäteisjoululahjan. Nordic Ware kakkuvuoat ovat vilahdelleet viime aikoina ahkerasti muutamilla lemppari Instagram tileillä. Upeat Nordic Ware vuoat ovat valualumiinia ja pinnoitettuja, jonka ansiosta kakut irtoavat vuoasta helposti. Vuoka tuntuu kädessäkin todella laadukkaalta, jopa järeältä. Parasta Nordic Ware mallistossa on kuitenkin kakkuvuokien upeat muodot. Pitkällisen pähkimisen jälkeen valitsin itselleni mallin Heritage*, joka näkyy kuvassakin. Seuraavana kuolauslistalla on kultainen ”kruunu” Crown* vuoka. Vuokaa etsiessäni ja tilatessani eksyin itselleni tätä ennen tuntemattomaan My Dream Day* -verkkokauppaan, josta löytyy huikea valikoima leivonta- ja juhlatarvikkeita.

mydreamday.fi*

Parempaa napolilaista pizzaa kotona

Yksi suurimpia ilonaiheita viime kesinä on ollut pizzauuni ja Helsingin parhaat napolilaiset pizzat omalla pihalla. Jos pizzauuni ja parempaa pizzaa kotona on ollut haavelistalla, niin joulu voisi olla hyvä hetki hankkia se perheelle tai vaikka puolisolle tulevaa kesää varten. Perinteisesti kesän korvalla pizzauunit ja tarvikkeet myyvät nopeasti loppuun. Napolilaisen pizzan paisto on jossain määrin varustelulaji. Alla pizzauuni ja tarvikkeita,joita suosittelen hankittavaksi, kun haluat harrastaa pizzanpaistoa tositarkoituksella.

Pizzatarvikkeet pizzatarvike.fi

Ooni Koda pizzauuni* / Pizzatarvike.fi – Jokaisen pizzanpaistajan ykkös lahjatoive! Meidän pizzanpaisto mullistui jo useampi kesä sitten hankkimamme Ooni pizzauunin myötä. 500-asteeseen nopeasti lämpenevä Ooni on käytännössä ainoa tapa saada napolilaista pizzaa aikaiseksi kotioloissa. Lisää Oonista ja käyttövinkkejä voit lukea vanhasta postauksestani. Meillä on tosiaan vanhempi puupellettikäyttöinen Ooni 3 malli, jossa on omat haasteensa. Ostaessa omamme kaasukäyttöistä mallia ei vielä ollut vaihtoehtona. Nyt olemme päätymässä ostamaan ensi kesäksi helppokäyttöisemmän Ooni Kodan kaasulla nykyisen rinnalle.

Digitaalinen keittiövaaka* – napolilainen pizzataikina on suhteellisen tarkkaa tiedettä. Etenkin hiivagrammaa on käytännössä mahdoton punnita ilman hyvää vaakaa. Keittiövaaka on toki loistava apuri muussakin leivonnassa. Punnitsemme keittiövaa’alla jopa aamukahvin kahvipavut!

Pizzalapio* – ehdoton apuväline. Pizzalapiolla saat pizzat sisään uuniin, käännät pizzaa ja otat ulos näppärästi.

Nahkaiset paistohanskat* – 500-asteinen pizzauuni on juuri niin kuuma kuin kuvitella saattaa. Kuumana kesäpäivänä hiki lentää aika mukavasti pizzanpaistajalla! Hyvät paistohanskat ovat ihan turvallisuusjuttukin.

Pizzaleikkuri* – Hyvä pizzaleikkuri tulisi olla peruskauraa jokaisen kotikokin keittiössä.

pizzatarvike.fi*

Pizzakirjat

Parempaa pizzaa kotona*- Jukka ”Slicemonger” Salminen. Pizzakirja kotikokille! Kaikki kirjan reseptit onnistuvat myös kotiuunissa. Nyt talvella olen tehnyt roomalaista levypizzaa, al taglio, kirjan reseptillä!

Pizze* – Saku Tuominen. Pizzanpaistajan raamattu ja klassikkoteos italialaisesta pizzasta. Meillä jo hiiren korvilla.

Passione Pizza* – Luca ja Salla-Maria Platania. Italialainen Luca suhtautuu pizzaan intohimolla ja toi pizza al taglion eli roomalaisen levypizzan Suomeen. Tämä astetta luovempi pizzakirja on juuri nyt omalla hankintalistalla!

Wolttaa jouluateria ja anna lahjaksi hyvää mieltä

Wolt & Hope ry järjestävät joulun alla hyväntekeväisyyskeräyksen. Wolt-appillä voit lahjoittaa haluamasi summan. Lahjoitukset jaetaan vähävaraisille perheille, osa jo jouluksi ja osa vuoden alkuun. Hope ry hankkii lahjoituksilla 50 euron lahjakortteja, jotka jaetaan Hope ry:n piirissä oleville perheille ympäri Suomen. Ainakin itse saisin hyvää joulumieltä pelkästä ajatuksesta, että minuun tarkoitetut lahjarahat ovat menneet vähävaraisten ihmisten auttamiseen.

Apua tarvitaan jatkuvasti. Lahjoituksen voi tehdä nyt ja myöhemmin myös Hope ry:n sivuilla ❤️

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti