Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Sunnuntai ja Asennemedia

Tähtijoulutorttu

Liemessä Joulukalenteri luukku 12 ✨ Jouluista sunnuntaileivontaa ja yksi megalomaaninen tähtijoulutorttu! Tähtipullasta inspiraationsa saanut tähtijoulutorttu on näyttävä leivonnainen joulupöytään. Ja kukapa ei rakastaisi joulutorttuja! Sunnuntaifiiliksestäsi riippuen voit leipoa elämäsi joulutortun pitkän kaavan mukaan itsetehdystä lehtitaikinasta tai helpomman kautta valmiista Sunnuntain isoista lehtitaikinoista. Rakastan leivonnaisia, joissa voi tuntea onnistuvansa ja jopa loistaa vaikka ei olisi siunattu kummoisella sorminäppäryydellä. Tähtijoulutorttu on juuri sellainen!

Tähtijoulutorttu resepti

Itsetehdyn lehtitaikinan salaisuus

Itsetehdyn lehtitaikinan salaisuus on kärsivällisessä kaulitsemisessa ja taittelussa. Lehtitaikinaan käytin Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia, joka on ominaisuuksiltaan juuri nappi lehtitaikinaan. Valitsin laktoosittoman margariinin, jolloin reseptistä tulee vegaaninen ja sopii siten kaikille juhlapöydän ympärillä. Kylmää margariinia siivutetaan juustohöylällä taikinan sisään. Taikinaa taitellaan ja kaulitaan kunnes margariini on sulautunut osaksi taikinaa. Margariini ei sula, mikä tekee taikinan kaulitsemisesta mahdollista. Toimivan lehtitaikinan ohjeen löysin Sunnuntain sivuilta.

Itsetehty lehtitaikina

3 raaka-aineen tähtijoulutorttu

Yksinkertaisimmillaan tähtijoulutorttua varten tarvitset vain kolme raaka-ainetta: lehtitaikinaa, luumuhilloa ja tomusokeria. Ennen leipomista suosittelen kurkkaamaan videon lehtitaikinan taittelusta ja joulutähtitortun muotoilusta @liemessa Instagramin kohokohdista! Alta reseptistä löydät myös tarkat ohjeet. Glögipannu kuumaksi ja leipomaan! Ihanaa sunnuntaita ❤️

Iso tähtitorttu

Vinkki! Reseptillä tähtijoulutortusta ei tule överimakea ja se vaatii tomusokerin pintaan. Jos olet yleisesti selkeästi makeamman perään, niin ripottele kerroksien väliin luumuhillon kanssa hieman sokeria. Kaneli sopii myös!

Tähtijoulutorttu

vegaaninen

lehtitaikina
5 1/2 dl Sunnuntai Luomu Erikoisvehnäjauhoja
1 tl suolaa
250 g kylmää Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia
1 1/2 dl jääkylmää vettä

tai

1 pkt Sunnuntai Isot lehtitaikinalevyt

1 prk (300 g) luumuhilloa
tomusokeria

Tähti joulutorttu

Lehtitaikinan valmistus

Sekoita vehnäjauhot ja suola. Nypi 50 g kuutioitua margariinia jauhojen joukkoon. Lisää jääkylmä vesi ja sekoita taikina hyvin. Lisää tarpeen tullen vettä 1-2 ruokalusikallista lusikallinen kerrallaan. Muotoile taikina palloksi ja kääri kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia.

Kaulitse taikina neliöksi. Vuole taikinan päälle kylmiä margariinisiivuja esimerkiksi juustohöylällä. Taita taikinan kulmat keskelle “kirjekuoreksi”. Kauli taikina suorakulmioksi. Käännä taikinan päät keskelle ristiin ja taita vielä kaksin kerroin. Käännä taikinaa 90-astetta ja toista kaulinta ja taittelu. Kääri taikina varovasti kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Toista taittelut vielä 3 kertaa. Laita taikina jääkaappiin vielä 30 minuutiksi.

Tähtijoulutorttu

Tähtijoulutorttu ohje

Jaa taikina 4 osaan. Muotoile taikinapala palloksi. Jauhota pöytä ja kaulitse taikinapallo ympyrän muotoon. Aseta halkaisijaltaan noin 27 cm lautanen taikinan päälle ja leikkaa terävällä veitsellä ylimääräiset reunat pois. Nosta ympyräksi kaulittu taikina leivinpaperin päälle pellille. Levitä taikinan päälle 3-4 rkl luumuhilloa. Tee sama lopuille taikinapaloille, mutta älä levitä viimeisen päälle hilloa.

Paina hennosti keskelle pienellä mukilla ympyrä. Leikkaa terävällä veitsellä ensin neljä viiltoa. Sitten taas neljä, ja taas neljä. Ota kiinni kahdesta vierekkäisestä taikinatangosta ja kierrä kolme kertaa vastakkaisiin suuntiin. Nipistä päät. Tee sama kaikille.

Paista uunin keskitasolla 225-asteessa noin 35 minuuttia. Aseta puolessa välissä leivinpaperi tähtijoulutortun suojaksi, ettei se tummu liikaa. Koristele tomusokerilla kun tähtijoulutorttu on hieman jäähtynyt.

Tip tap! Lisää joulureseptejä!Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti