Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Planti

piparijuustokakku

Liemessä Joulukalenteri luukku 9!✨ Jouluinen piparijuustokakku kruunaa juhlan! Juustokakku on ikisuosikki meidän juhlapöydässä kesät, talvet. Juustokakun pohjaan murustin pipareita. Kuohkea piparinen täyte syntyi Planti Kauravispistä ja vegaanisesta tuorejuustosta vatkaamalla ja piparimurusta. Piparinen ihanuus kuorrutetaan kinuskikastikkeella ja koristellaan jouluisasti pipareilla, karpaloilla ja rosmariininoksilla. Ah, tämä kakku oli niin ihanan syntisen kinuskinen, mutta toisaalta vielä sopivan kevyt jouluaterian päätteeksi.

Vegaaninen piparijuustokakku

Vegaaninen juustokakku sopii joka iikalle

Jouluna on tapana kokoontua yhteen. Juhlatarjottavissa täytyy usein huomioida erilaisia ruokavalioita. Helpointahan tietysti on jos kaikki voivat syödä mahdollisimman pitkälle samoja herkkuja. Piparijuustokaku on vegaaninen, jolloin se sopii lähes joka iikalle. Vegaaninen leivonta on helpoin aloittaa resepteistä, joissa yksinkertaisesti maitopohjaiset tuotteet korvataan kasvipohjaisilla. Kuten tässä! Gluteeniton versiokin on helppo toteuttaa jos löydät gluteenittomia pipareita. Piparit kannattaa jaksaa murustaa myös täytteeseen, sillä niillä on toinenkin tehtävä jouluisen maun lisäksi. Piparimuru jämäköittää täytteen ja minkään näköistä liivatetta ei tarvita. Rakenne on pehmeä (ei tule kumijuustokakkua), mutta pysyy hyvin kasassa. Piparijuustokakku kannattaa säilyttää jääkaapissa tarjoiluun asti.

jouluinen vegaani juustokakku

Vegaaninen kinuskikastike

Kaikkia tuotteita ei välttämättä aina löydy vegaanisena valmiina vaikka valikoimat ovatkin parantuneet. Vegaaninen kinuskikastike on helppo tehdä itse Planti Kauravispistä. Kauravispiä ja fariinisokeria kuumennetaan kattilassa ja lopuksi lisätään nokare margariinia antamaan kiiltoa.

piparijuustokakku resepti

Piparijuustokakku

vegaaninen

Kakkupohja:
150 g vegaanisia pipareita
80 g vegaanista margariinia

Täyte:
400 g vegaanista tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 prk (4 dl) Planti kauravispiä
1 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
100 g vegaanisia pipareita

Kinuski:
1 prk (2 dl) Planti kauravispiä
1 dl fariinisokeria
nokare vegaanista margariinia

Koristeluun:
pipareita
tuoretta rosmariinia
karpaloita

Kakkupohjan valmistus
Sulata margariini. Murusta piparit hienoksi muruksi tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä kaulimella murskaamalla. Sekoita margariini ja piparimuru. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija noin 21 cm) leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Täytteen valmistus
Vatkaa vegaaninen tuorejuusto ja tomusokeri notkeaksi. Vatkaa toisessa kulhossa jääkaappikylmää Planti kauravispiä 5 minuuttia ja mausta vaahto vaniljasokerilla ja piparkakkumausteella. Murusta piparit hienoksi muruksi tehosekoittimella tai muovipussin sisällä kaulimella. Vatkaa tuorejuustoseos ja piparimurut kauravispivaahdon sekaan. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla ja siirrä jääkaappiin yön yli.

Kinuskin valmistus
Kuumenna Planti kauravispi ja fariinisokeri kattilassa. Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen 5 minuuttia. Lisää lopuksi nokare margariinia. Anna kinuskin jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja vielä hetki jääkaapissa ennen levittämistä.

Poista irtopohjavuoka. Voit avittaa kakun reunojen irtoamista fileerausveitsellä tai muulla terävällä veitsellä. Levitä kinuski kakun päälle ja koristele pipareilla, rosmariininoksilla ja karpaloilla. Sälilytä piparijuustokakku jääkaapissa tarjoiluun asti.

piparijuustokakku ohje

Tip tap! Lisää joulureseptejä!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti