Pyörittelen kiukkunälkäisenä kuivia punaisia linssejä käsissäni ja alan jo epäröidä lähteekö punaisista palluroista nälkä ollenkaan. Päätän luottaa siihen, että aikaisemminkin olen yllättynyt miten hyvää ja ruokaisaa ruokaa linsseistä saa aikaiseksi. Ensimmäisestä haarukallisesta yrttistä ja tomaattista linssibolognesea sain sille taas vain vahvistusta. Kuivakaapistani löytyy aina proteiinipitoisia kuivattuja punaisia linssejä, joita on helppo heittää kastikkeiden ja keittojen joukkoon. Niitä ei tarvitse erikseen liotella ja ne kypsyvät nopeasti. Linssibolognese hautuu vartissa punaisista linsseistä, sipuleista, porkkanasta, tomaattimurskasta ja yrttisistä luomumausteista. Herkullisen kasvisruoan viimeisteli täysjyväspagetti, Urtekram oliiviöljy chilillä ja tuore basilika.
Viime postauksessa avauduin tuotteista joiden kanssa en tee blogissani yhteistyötä. Tänään kerron tuotteista, joita voin hyvillä mielin suositella. Urtekramin kaikki tuotteet ovat luomua ja 80 % tuotteista on vegaanisia. Punaisten linssien lisäksi sain testiin chilillä maustetun oliiviöljyn. Käytin oliiviöljyä chilillä ruoanlaitossa sipulien kuullottamiseen, mutta miedosti tulinen öljy menee siinä ehkä hieman hukkaan. Chili oliiviöljy pääsi oikeuksiinsa lorauttamalla sitä runsaasti valmiin annoksen päälle. Myös lisukekirsikkatomaatit sivelin Chili oliiviöljyllä ja paistoin hetken uunissa. Se toimisi varmasti myös pizzan päällä!
Tomaattipohjainen kastike suorastaan huutaa sekaansa reippaasti mausteita ja yrttejä. Valmis luomumausteseos Lasagne Spice Mix sisältää, noh, lasagneen sopivia makuja kuten oreganoa, paprikaa, valkosipulia, basilikaa, rosmariinia ja timjamia. Näin ollen päättelin italialaisten klassikkomausteiden sopivan myös linssibologneeseen ja oikeassa olin! Erikseen lisäsin vielä tujauksen luomubasilikaa. Ja arvaa lähtikö nälkä? 🙂
Linssibolognese resepti
4 hlö
vegaaninen
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
400 g tomaattimurskaa
3 1/21 dl vettä
1 tl kasvisfondia (tai 1/2 kasvisliemikuutio)
2 dl Urtekram punaisia linssejä
1 rkl Urtekram Lasagne Spice Mix Luomu mausteseosta
1 tl Urtekram Basilika Luomu
mustapippuria
tarjoiluun:
Urtekram oliiviöljy chilillä
tuoretta basilikaa
300 g täysjyväspagettia
Kuullota pienityt sipulit öljyssä kattilassa. Lisää raastetut porkkanat ja kuullota vielä hetki.
Huuhtele punaiset linssit kylmällä vedellä. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisfondi ja linssit. Anna hautua noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Lisää mausteet, sekoita ja anna hautua vielä hetki. Tarjoile keitetyn täysjyväspagentin, chili oliiviöljyn ja tuoreen basilikan kera.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!
Kuulostaa hyvältä, mutta aminohappoprofiilin täydentämiseksi lisäisin sekaan vielä esim. cashewpähkinöitä. Punaisissa linsseissä ja vehnässä ei ole tarpeeksi välttämätöntä metioniini-nimistä aminohappoa.
Siis paljonko tuota vettä oikein tulee? 3 litraa / 21 dl? Yrittääkö merkintä olla 3,5dl?
Siis paljonko vettä oikein tulee? 3 litraa / 21 dl? Yrittääkö merkintä olla 3,5dl?
Jarnon kommentti välttämättömistä aminohapoista on mielestäni turhaa pelottelua. Syömällä päivän mittaa monipuolista ja terveellistä kasviperäistä ruokaa, saa varmasti kaikki tarvittavat aminohapot. Yhdellä aterialla niitä ei ole välttämätöntä saada.