UUNIFETAPASTA

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Uunifetapasta! Oletko jo maistanut uutta hittipastaa? Minä olen. Just tänä aamuna kun keksin sen. Uunissa tiristettyä fetaa, luvattoman paljon oliiviöljyä, chilin poltetta ja uunissa pehmenneitä kirsikkatomaatteja. Näistä aineksista muhii uunissa pastalle kastike kuin itsestään. Aijettä! Se joka tätä pastaa ei maista, jää jotain perustavanlaatuista vaille tässä elämässä. Uunifetaa ja uunitomaatteja voi toki rääpiä sellaisenaankin vaikka leivän kera.

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Nyt kun asun puolet ajasta yksin, minun on pitänyt löytää uusi sisäinen motivaatio ruoanlaittoon. Olen tottunut kokkaamaan rakkaudella rakkaimmilleni. Pelkästään itselleen kokkaaminen on tuntunut raskaalta ja aloittaminen vaikealta. Mutta thank god for sosiaalinen media! Ihan sama mitä tästä ollaan mieltä, mutta mulle te seuraajat ja ruokarakkaat olette todella tärkeitä. Tottakai yritän löytää sisältäni rakkauden itseäni kohtaan ja blaa blaa blaa, mutta lähipäivinä on tuntunut, että olen ohjaamassa ruokarakkauttani teitä kohti. Toivottavasti se passaa teille! Te ootte vähän niinkuin mun ruokaperhe 🙂 Jos haluat liittyä tiiviimmin ruokaperheeseeni, niin tulethan seuraamaan IG-tiliäni @liemessa. Siellä olen nyt aktiivisin!

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Uunifetapasta on hieno esimerkki miten te siellä ruudun toisella puolella jeesitte minua ihan IRL. Yksinään olisi helppo turvautua johonkin eineslooraan ja itkeä itsensä uneen. Teidän vuoksi sitä haluaakin vähän tsempata. Silti nämä uuden elämän tai ns. sinkkuviikkojen reseptit ovat aika simppeleitä – hyvällä tavalla. Yritän päästä helpolla, mutta samaanaikaan haluan syödä hyvin ja jakaa kokemuksia ja reseptejä myös teidän kanssa. Ylistyssanani eivät riitä tähän uunifetapastaan. Nimeäisin sen uudeksi luottopastaksi, jos en olisi juuri siunannut sitruunapastaa samaisella tittelillä. Mutta riittääkö jos sanon, että ihan helkutin hyvä ja on suuri vääryys jos et kokkaa sitä.

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Uunifetapasta

2 nälkäistä henkilöä

250 g hyvää pastaa esim. Rummo
200 g fetajuusto (käytin Pirkka Parhaat)
1 dl oliiviöljyä
1/2 punainen chilipalko
1 rasia kirsikkatomaatteja
pippuria
ripaus suolaa

tarjoiluun:
basilikaa

Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Pieni chili ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.
Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista. Itsellänihän palohälytin lähti soimaan siinä 5 minuutin kohdalla 😀

Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.

EDIT: Vinkki! Kirsikkatomaattien kanssa ei kannata kitsastella. Eli voit huoletta laittaa kaksi kirsikkatomaattirasiaa, jos rasia on pienempää sorttia 🙂 Myös valkosipuli sopii tähän loistavasti. Kuori ja halkaise kaksi valkosipulinkynttä ja heitä mukaan uunivuokaan.

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Baked feta pasta I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Arkistojen kätköistä

24 kommenttia

  1. Katariina 05.02.2019

    Aah, niin herkullista! Uunifeta on ollut lemppari pitkään, mutta enpä ole kokeillut pastan kanssa – nyt kokeilen!

    Vastaa
  2. Jenni 05.02.2019

    Kannattaa kokeilla! Mun teki mieli ihan vaan uunifetaa, mutta piti tehdä lounasta. Siitä se idea sitten lähti! 🙂

    Vastaa
  3. Riitta Eeronheimo 06.02.2019

    Ihanaa lohturuokaa sairaslomalaiselle ja syntyi tosi helpolla. Tätä valmistan toisenkin kerran ja tarjoan vieraille. Kiitos 🙂

    Vastaa
    • Jenni 06.02.2019

      Ihan paras palaute, kiitos 🙂 Toivottavasti chili karkoittaa pöpöt tai muuten voit jo pian paremmin <3

      Vastaa
  4. noora 08.02.2019

    Nam, olipa hyvää! Tästä tulee vielä loistava arjen pelastaja, kun on niin simppelit ainekset ja helppo ja nopea valmistaa. 🙂

    Vastaa
    • Jenni 11.02.2019

      Kiva kuulla! Joo tämä on just se palastus kun pää lyö tyhjää kuapassa. Resepti on helppo muistaa ulkoa 🙂

      Vastaa
  5. Paula Paronen 09.02.2019

    Todella hyvää ja helppoa! Avokadopastan veroinen hittituote👍Laitoin lisäksi valkospuli-oliiviöljyä ja kuivattua basilikaa tomattien joukkoon jo uuniin. Tuoretta basilikaa lisäsin tietysti vielä lopuksi. Ajattelin, että kahdelle voisi riittää myös puolikas feta ja tuplasti tomaatteja. Olisi hieman kevyempi ja juoksevampaa lautasella☺️

    Vastaa
    • Jenni 11.02.2019

      Kiitos! Tomaatteja kannattaa tosiaan olla ihan reippaasti suhteessa fetaan. Kuulostaa ihan mahtavalta!

      Vastaa
  6. Juut 09.02.2019

    Tää oli niin hyvää, että kävin ostamassa kaks fetaa lisää jääkaappiin tulevalle viikolle.

    Vastaa
    • Jenni 11.02.2019

      Haha 😀 Mä tein viime viikolla tätä siis itsekin 3 kertaa, joten tällä viikolla joudun ehkä keksimään jotain muuta 😀 Hyvä että maistuu!

      Vastaa
  7. Hansu 10.02.2019

    Hei! Melkein täysin saman ohjeen näin jl aiemmin Mondo-lehdessä! Liekö sieltä kopsailtu?

    Vastaa
    • Jenni 11.02.2019

      Ei oo kopsailtu mistään, mutta toki uunifetaa on näkynyt aikaisemminkin. Itse en ole aikaisemmin törmännyt, että uunifeta olisi yhdistetty pastaan, mutta toki sekin on mahdollista että joskus joku jossain maailmassa on näin jo tehnyt.

      Vastaa
  8. jenny n 10.02.2019

    Täydellistä ruokaa. Todella herkullinen pasta. Tästä tuli uusi hittiruoka. Huomenna kokeilen veriappelsiinirisottoa.

    Vastaa
    • Jenni 11.02.2019

      Niin siitä taisi tulla. Ihana että maistui ja toivottavasti tykkäät myös risotosta 🙂 <3

      Vastaa
  9. Anna 12.02.2019

    Onko ehdotuksia miten lisätä proteiinia annokseen? Muuten kuulostaa ohje ihanalta, mutta lihaa kaipaan.

    Vastaa
  10. E 12.02.2019

    Ihana, menee kokeiluun. Aattelin pari broitsun rintafilettä paistaa ja viipaloida päälle. Nam!

    Vastaa
  11. Maris 12.02.2019

    Kiitos, oli todella hyvää, jopa nirso puolisoni tykkäsi. Peukku ja jatkoon!

    Vastaa
  12. Liisa 13.02.2019

    Nam! Näyttääpäs hyvältä! Pitää kokeilla.

    Vastaa
  13. Pirjo 13.02.2019

    Hei, oli herkullista MUTTA mulla oliiviöljy alkoi kiehua ja kuplia ja sotki koko uunin + vastukset 🙁 Eli nyt tarviin vinkkejä miten fiksata seuraavalla kerralla ja miten vastukset puhtaaksi 😀

    Vastaa
  14. Outi 13.02.2019

    Tämä oli kyllä todella herkullista. Laitoin tomaatteja reilusti ja muutaman valkosipulinkynnen työnsin veitsenkärjellä fetaa sisään. Tätä tullaan tekemään meillä useasti, oli niin herkkua.

    Vastaa
  15. Aimo Haipakka 14.02.2019

    No olipas tämä hyvää. Ehdottomasti tehtävä toistekin!

    Vastaa
  16. K 15.02.2019

    Kannattaa kokeilla myös vuohenjuustopastaa: keitetyn pastan sekaan loraus oliiviöljyä, mustapippuria, purkki pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux), tuoretta basilikaa ja paahdettuja kirsikkatomaatteja.

    Vastaa
  17. KikkaVitonen 15.02.2019

    Hyvää oli. Mä tuunasin niin, et vedin fetan päälle reilun kerroksen lempipestoa. Namsk!

    Vastaa
  18. Peppi 15.02.2019

    Eipä ole ennen joutunut miehen kanssa vääntämään kasvisruoasta, kumpi saa loput 😀

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *