Kaupallinen yhteistyö: Heimon Kala
Lasagne on meidän perheen viikonloppuklassikko. Olen valmistanut lasagnesta lukemattomia versioita, ja viime vuosina niihin on salakalavasti piilotettu enemmän ja enemmän vihertäviä ainesosia. Nyt halusin tehdä lasagnesta kalaversion, joka valmistuisi niin näppärästi, että resepti toimisi arjessakin. Lohilasagne reseptejä lukiessani tein havainnon, että monet reseptit on tehty jotenkin kauhean vaikeaksi. Pitää paistella erikseen kaloja, kuullotella sitä sun tätä ja vispata juustokastikkeita. Nääh. Heitin vaan kaikki sörsselit sekaisin ja uuniin.
Kuivapasta vaihtui nopeammin kypsyviin tuorelasagnelevyihin. Yhteistyökumppanini Heimon Kalan käyttövalmiit kirjolohisuikaleet ovat lasagneen oikein näppärät. Pinaatti-lohilasagne voisi toki toimia myös savustetulla kirjolohifileellä. Täyteläisessä täytteessä maistuu kirjolohi, pinaatti, mascarpone ja kermaisuutta taittava sitruuna. Näin sitä kalaa on oikeasti saanut lisättyä ruokavalioon, kun ottaa käsittelyyn ne arjessa toistuvat ruoat! Toivottavasti maistuu sinullekin 🙂
Pinaatti-lohilasagne
4 hlö
1 rs (300 g) Heimon Kala maustamaton kirjolohifilesuikaleita
150 g hienonnettua pakastepinaattia
250 g mascarponea
1 muna
1/2 sitruuna
nippu tilliä
suolaa
pippuria
250 g tuorelasagnelevyjä
1/2 rs (50 g) tuoreita pinaatinlehtiä
150 g vahvaa emmental juustoraastetta
2 dl kasvislientä
Sekoita kulhossa kirjolohisuikaleet, sulatettu pakastepinaatti, mascarpone, muna, sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu, pienitty tilli, suola ja pippuri.
Laita vuoan pohjalle kalatäytettä, juustoraastetta ja pinaatinlehtiä. Aseta päälle lasagnelevy. Jatka näin kunnes vuoassa on 3 lasagnelevyä. Laita päällimmäiseen kerrokseen kalatäytettä ja kääda päälle kuumennettu kasvisliemi. Ripottele loput juustoraasteesta päällimmäiseksi. Juustoraastetta kannattaa jättää päällimmäiseen kerrokseen reippaasti.
Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 40-45 minuuttia. Anna lasagnen tekeytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!
No nyt löytyi ohje, jota kokeilen! Olen kerran tehnyt lohilasagnea ja kun oli tarve tehdä se laktoosittomana, käytin siihen jotain pahuksen seitsemäntoista juuston ”kermaa” ja siitä tuli niin aitoa teollista tuubaa, että se oli rehellisesti sanottuna pahaa. Mascarpone sen sijaan… reseptin lukemisesta jo herahtaa vesi kielelle.
Mä tiedän sen juustokerman ja se maku :O Joo eih. Tämä taisi olla mun ensimmäinen lohilasagne ikinä, joten kokemusta ei vielä muusta tavasta olekaan. Mascarpone toimi tosi hyvin tössä! Juustoraaste kannattaa myös laittaa esim Mustaleima Emmental, joka on laktoositon.
Mitä löytyy tuorelasagnelevyjä? Ei mistään enää…
Ajatuksena on lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa. Mikä mahtaisi tuohon sopia lisäksi? Tarvitseeko reseptiä silloin jotenkin muuten muuttaa? Resepti on nimittäin herkullinen, en halua pilata sitä kasviksilla jotka ei komboon sovikaan 🙂
Miten ohjetta pitää muokata, että saan tehtyä lasagnen kuivapasta levyistä?
Toimii hyvin tavallisilla kuivapastalevyillä, ehkä vähän enemmän nestettä, joko vettä tai kasvislientä mukaan. Kiitos tosi maukkaasti ohjeesta!
Voisikohan mascarpone korvata jollain? On liian rasvainen minun makuun. Kokeilin ohjetta ja oli tosi hyvän makuinen, mutta tosiaan myös todella rasvainen.
Olen tehnyt kuivapastasta, ok. Sen sijaan kalatäytettä laittaisin runsaammin, ei tahdo riittää ainakaan tavalliseen lasagnevuokaan. Ihanaa, ettei tarvitse vääntää valkokastiketta, mascarbone hyvä juttu.