VALKOCEBOLAÖLJY

Valkosipulin käytössä tulee olla varovainen ettei sivulliset kärsi tai muuten suussa maistu kuolema seuraavana aamuna.Olemme ratkaisseet ongelman seuraavasti; käytämme itse sipulia vain harvoissa ruoissa, kuten intialaisessa tikka masalassa.

Muuten käytämme lähes päivittäin valkosipuliöljyä:

1 kynsi / hlö puristettuna
n. ruokalusikallinen öljyä / hlö

Sekoita voimakkaasti ja anna maustua jonkun aikaa. Siivilöi itse valkosipulimurska pois ja käytä maustunutta öljyä ruoanlaitossa, pastan päällä jne. Maku on pehmeä eikä maistu suussa myöhemmin. Öljy säilyy käyttökelpoisena noin vuorokauden.
Jos kuitenkin käytät ruoan seassa itse valkosipulia, älä murskaa kynttä vaan siipaloi se ohueksi.

2 kommenttia

 1. Pekka 15.04.2010

  Jossain ruokaohjelmassa tai keittokirjassa sanottiin 'hajuongelman' poistuvan sillä, että valkosipulin kynnestä poistaa sen 'sydämmen', eli virheävalkoisen juuren/verson sen keskeltä! 😮 Onko teillä kokemusta tästä? Itse olen sittemmin poistanut sydämmet valkosipulin kynsistä, eikä kommentteja hengityksestä ole tullut.. 🙂 Tuohan voi johtua tietysti kohteliaasta lähipiiristäkin, mutta on silti kokeilemisen arvoinen juttu! 🙂

  Vastaa
 2. Jenni 18.04.2010

  No empäs ole koskaan kuullut moisesta. Luulen että poistan sen “sydämen” automaattisesti jos se vihertää, mutta siis pitäisiköhän se sitten aina ottaa pois? Siitä vihreästä väristäköhän se on kiinni?

  Jenni

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *