Skip to main content
Terveisiä Irlannista! Lapsenlapsille riittää ihmeteltävää kertoessamme kuinka vielä vuonna 2007 lensimme Dubliniin 0,01 € hintaan. Reissu oli onnistunut, ja Dublin ehkä jopa monimuotoisempi ja mielenkiintoisempi kuin odotimmekaan. Ruokakulttuuri sitävastoin oli niin mitäänsanomaton ja käytännössä olematon, että siitä ei liene kerrottavaa jälkipolville. Mutta täytyihän siellä kuitenkin jotain syödä, joten tässä raporttimme 5 päivän ajalta uppopaistetun ruoan pääkaupungista.

RAYHOON – RESTAURANT / ESPRESSO / BAR
Mikä? Italialainen / Persialainen ravintola
Missä? 8 Talbot Street, Dublinin keskustassa pohjois-puolella
Pääseekö? Myös lounasaikaan tilaa
Kuka? Turisteja, nuoria paikallisia pariskuntia lounaalla
Apua! Mitä päälle? Ei stressiä vaatteista


Tuntematta vielä kaupunkia ja tovin harhailtuamme silmiimme osui ostoskadun varrella sijaitseva Rayhoon ravintola. Sen verran oli jo selvinnyt että Dublinilaisittain 7,95 € lounas oli halvimmasta päästä. Tähän hintaan olisi irronnut useampi pasta tai pizza vaihtoehto, mutta päädyimme Koobideh-lammasviritykseen. Mausteinen lammaskebakko tarjoiltiin leipäpohjan päältä salaatin, ranskalaisten (tietysti) ja majoneesin kanssa. Tällöin emme vielä tienneet että kyseessä oli yleisesti Dublinissa tavattava Persialainen ruokalaji. Suositeltava lounaspaikka.

CAFFE CAGLIOSTRO – INTIIMI KAHVILA
Mikä? Italialainen pieni kahvila
Missä? 24 lower ormonde quay, Dublinin pohjoispuolella
Pääseekö? Kahvilassa vain 5 pöytää; jouduimme odottamaan
Kuka? Paikallisia hyvän kahvin ystäviä
Apua! Mitä päälle? Tule omana itsenäsi

Iltapäivä kahvit ja lämpöinen intiimi kahvila tekevät ihmeitä viiman ja väsymyksen painamille turisteille. Kierrettyämme kaupungilla jo tovin, mikään muu kahvila ei kelvannut kuin tämä pieni ja intiimi kahvila, joka tietenkin oli ainoa missä ei ollut tilaa. Palasimme hetken päästä kun tilaa oli vapautunut ja tartuimme päivän tarjoukseen: kahvi ja kakkupala 4 €.

Useimmat jälkiruoat ja varsinkin kakut tarjoillaan Irlannissa kermavaahdon kera. Joni oli tyytyväinen rikkaaseen Bailey’s kakkuun, vaikkakin suosikki oli Jennin sitruunainen juustokakku.

TASTE OF INDIA – INTIALAINEN RAVINTOLA
Mikä? Intialainen ravintola
Missä?
6 South William Street, Dublinin keskustassa trendikkäällä etelä-puolella
Pääseekö? Alkuviikosta tilaa, viikonloppuisin pöytävaraus
Kuka? Varakkaampia ja iäkkäämpiä paikallisia ja turisteja
Apua! Mitä päälle? Hurmaa deittisi

Itseasiassa olimme matkalla turisti oppaan suosittelemaan intialaiseen naapuriravintolaan, mutta viereisessä ravintolassa hinnat vaikuttivat huokeammilta, mutta taso vastaavalta. Vasta istuuduttuamme alas selvisi että ulkona mainostetut hinnat olivat take away hintoja. Nälkäisenä emme lähteneet enää vaihtamaan naapurin pöytään. Alkupalaksi tarjoiltiin pyytämättä leipää ja kolmea eri lisuketta tai kastiketta.


Pääruuaksi tilasimme Graham Masala kanalla, Adoni Ghost lampaalla ja basmatiriisiä. 10 %:n tipin kera loppusummaksi kertyi komiat 48,45 €.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

 • Hansu sanoo:

  Uteliaana tiedustelen, että kuinka saitte noin halvat lennot? Ryanair tai vastaavako? Kuinka kauan aiemmin varasitte lennot ja saitteko haluamaanne ajankohtaan jne?

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Ryanairin kautta juuh. No meillä ei ollut niin tarkkaa koska mennään kunhan on tammikuussa. Tein hakuja eri päiville ja kohdalle osui järkevä ajankohta; lähtö ma-aamu ja takaisin pe-aamu. Lennot á 0,01 €. Tähän tietysti verot ym päälle, yht. 30 € / hlö / edestakaisin. Helsinki-Tre Pirkkala lentokenttä väli bussilla maksoi 25 € /suunta /hlö.(www.finavia.fi lisätietoja). Dublinin kentältä keskustaan taksi n. 20-25 €. Me säästimme ja ostimme samantien 5 päivän bussikortin samaan hintaan. Teimme myös Online Check-In netissä pari päivää ennen matkaa jolloin ei tarvitse jonottaa kentällä + pääsee ensimmäisenä koneeseen valitsemaan paikat. Tosin tällöin matkatavarat oli rajoitettu käsimatkatavaroihin max. 10 kg.
  Hotelli löytyi kilpailuttamalla. Lähetin meiliä ja pyysin tarjousta 4 päivästä. Tammikuu on kuitenkin hiljainen ja yövyimme viikolla, joten nettihinnoista tulisi saada alennusta. Lopullinen hinta 30 € / yö / hlö. Dublinissa tosin oli suht kallista. Onneksemme menossa oli alennusmyyntien viimeinen viikko ja teimme hyviä löytöjä!
  – Jenni liemessä

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Niin sitä vielä että lennot oli varattu ajoissa, lähes pari kuukautta aikaisemmin.

Jätä kommentti