Skip to main content
Howth on pieni kalastajakaupunki Dublinista pohjoiseen sijaitsevalla niemellä. Paikasta mitään tietämättä, hotellimme emännän suosituksesta lähdimme tutustumaan kylään. 5 päivän bussilippumme kävi myös pidemmälle matkalle ja bussi 32 kuljetti huipulle asti jota ”Howth summit”:ksi kutsutaan. Hetken könötettyämme perillä hölmistyneinä bussikuski neuvoi useamman kilometrin kävelyreitin mäen huipulle ja takaisin alas kylään. Maisemat olivat upeat, ilma kirkas ja kirpakka. Terve nälkä alkoi tulla pikku hiljaa, mutta lähentyessä kylää toivon kipinä hiipui luukku luukulta. Suurin osa satama-alueen ravintoloista oli suljettu ja ainoa mahdollisuutemme oli aivan varmasti TV-ohjelmasta ”Irish cafés from Hell” tuttu kuppilan pahanen.

DEE GEE KUPPILA
Mikä? Kuppila pahanen; kahvia, fish n’n chips
Missä? Howth / Dart juna-asemaa vastapäätä
Pääseekö? Ei pääseekö, vaan joutuuko?
Kuka? Ihmisiä jotka eivät tiedä paremmasta ja eksyneitä turisteja
Apua! Mitä päälle? Lämmintä (kylmä ja vessassa jäätävää)

Tämä oli ehkä uskomattomimpia ruokailu kokemuksia ikinä. Kokkina toimi Jamie Oliverista inspiroitunut vasta valmistunut pojan kloppi jonka bravuuri on fish n’n chips, apureinaan kaksi kielitaidotonta maahanmuuttajaa Unkarista joilla oli ensimmäinen työpäivä menossa. Kaikki mikä voi ravintolassa olla pielessä, oli pielessä. Ruokaa saatiin, mutta tässä vaiheessa halusimme nopeasti takaisin Dubliniin.

Joni hotkaisi Dee Gee Cheddar ’n’ Bacon hampurilaisen ja Jenni Dee Gee House Salad with Chicken. Tilausta ottaessaan tarjoilija kysyi otammeko teetä vai kahvia. Tarkistettuamme että tämä kuului hintaan, tilasimme kahvit joista vain toinen tuli pöytään, sekin siis jo ennen ruokaa. Lopuksi vielä näistä kahveistä yritettiin laskuttaa Unkarilaisen tarjoilijan pyöritellessä silmiään. Millään ei olisi tehnyt mieli maksaa näin paljon, mutta markkinatalouden edessä jouduimme nöyrtymään: Lounas from Hell yht. 23 €.


Paikallisille Howth tarjosi herkullisia merenantimia. Satama-alueella on useampikin kala- ja herkkukauppa, joka myy tuoreita mereneläviä. Harmi että suurin osa näistäkin herkuista joutuu jatkokäsittelyssä uppopaistettaviksi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti