AVOKADOSALAATTI JA SILKKISTÄ KANAA

No ei se ystävänpäivä ihan plörinäksi mennytkään. Kuolemanväsyneenäkin Jenni väänsi kasaan kynttiläillallisen. On se kauheata kun naisetkin painaa nykyään pitkää päivää ja sitten ottaa vielä paineita että pitäisi saada sapuskaa pöytään ja virittäytyä tunnelmaan. Tunnelma oli kylläkin aika väsähtänyttä, mutta sapuska yllätti itse kokinkin. Inspiraatiota haettiin avokado-katkarapuleivistä. Siinä luovuuden ja väsymyksen mielentilassa Jenni unohti viinit Alkon kassalle ja kermaviilin kauppaan, mutta selvittiin illasta ilmankin.

4 kanafilettä
2 kypsää avokadoa
1/2 kurkku
3 rkl turkkilaista ruokajugurttia (kermaviiliä)
1 rkl sitruunamehua
silputtua tuoretta tilliä
suolaa
pippuria

Halkaise avokadot pituussuunnassa ja pyöräytä, jolloin toinen puoli irtoaa kivestä. Poista kivi ja kuori lohkot. Paloittele avokadot ja kurkku kuutioiksi. Lisää kermaviili tai jugurtti, sitruunamehu, tilli ja mausta. Kanat paistoimme miedolla lämmöllä pannulla ja maustoimme oman maun mukaan.

2 kommenttia

  1. oliivia 16.02.2007

    Ja taas luottokokkimme loihtivat herkullisen uuden reseptin tyhjästä!Tätäkin on pakko kokeilla piakkoin (meidän pitää kohta alkaa syödä 4 lämmintä ruokaa päivässä että saadaan kokeiltua kaikki teidän herkkureseptit).Avokado maistuu ainakin minulle melkein missä tahansa ruoassa. NAM!

    Vastaa
  2. Joni ja Jenni 18.02.2007

    Heips Olivia,Kahden viikon aikana on kerääntynyt vaikka mitä ruokia mitä olisi halunnut kokeilla. Varsinkin pastoja…Meillä on liian vähän kokkikirjoja ja ostan niin harvoin lehtiäkään että usein on pakko itse heittää ohje tyhjästä. Onneksi nykyään on ruokablogit! Useimmiten myös kauppaan tulee mentyä ilman suunnitelmaa silmiä pyöritellen…– Jenni liemessä

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *