ATKINS HERKKU: LEIPÄJUUSTOA VADELMILLA

Ystävänpäivän kynttiläillallisella tarjoiltiin myös jälkiruokaa. Vähähiilihydraattiset herkut ovat aika kortilla, mutta esimerkiksi juustot ovat sallittuja. Leipäjuusto ja vadelmat sopivat erinomaisesti yhteen. Jälkiruoan makeuden salaisuus on Atkinslaisen parasystävä: makeutusaine.

200 g kevyt-leipäjuustoa (12 %)
100 g pakastevadelmia
6 tippaa makeutusainetta

Leipäjuustot lämmitetään miedolla lämmöllä mikrossa tai paistinpannulla. Tässä kohtaa pitää olla varovainen sillä juusto ylikuumenee ja ‘kiehahtaa’ herkästi. Päälle sulaneita vadelmia, joiden joukkoon on lisätty makeutusainetta. Slurps!

“Tänään torstaina on vähähiilihydraattisen ruokavalion viimeinen päivä. Koko hommaanhan lähimme Jonin painikisojen takia ja painoa oli pudotettava 3 kiloa kahdessa viikossa. Aika on mennyt suht kivuttomasti, vain yhtenä päivänä synttäritarjoilujen edessä oli “pakko” luopua periaatteista. Huomenna aamulla Joni käy vaa’alla ja katsotaan kuinka miehen käy. Todennäköisesti kisapaino on niin hyvin kohdillaan lauantaita varten, että perjanta illalla on jo varaa tankata hiilareita; vihdoinkin pastaa! Eniten olenkin kaivannut ihania pastaruokia…huomenna sitten” – Jenni

2 kommenttia

  1. Anonyymi 15.02.2007

    miksi kevyt-leipäjuustoa? ei istu oikein atkinsin mentaliteettiin. sitäpaitsi se maistuu ihan kumilta 🙂

    Vastaa
  2. Joni ja Jenni 15.02.2007

    No ei se nyt yhtä paha ole kuin esim. kevyt homejuusto! Hmph, syötiin juuri tossa vähän aikaa sitten 24 %:sta leipäjuustoa ja itse en paljoakaan eroa huomannut kun juuston lämmittää.. On ihan totta että “original” Atkins antaa luvan rällästää rasvalla. Me emme kuitenkaan normaalistikaan käytä paljon voita, kermaa tai muuten rasvaisia tuotteita ruoanlaitossa, joten se puoli tuntuu hieman vieraalta. Tästähän aiheesta käydään koko ajan ikuisuuskeskustelua. Me ollaan heittäydytty ihan vallattomiksi ja ei noudateta sääntöjä pilkuntarkasti 😉– Jenni liemessä

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *