Skip to main content

Hetihän se kerman kanssa lotraus alkoi kun tietoisesti alettiin syödä vähähiilarisesti 😀 S-market ei tarjonnut paljoa mattimyöhäsille sunnuntai-iltana. Tarkoitus oli kokeilla rosmariini-fenkoli possua (Italialaista 30 minuutissa), mutta possua eikä sen sijaan fenkoliakaan löytynyt hyllystä. Jauhelihaakin oli enää pari pakettia jäljellä joten nappasimme sen nopeasti. Jotenkin rosmariini-fenkoli possu kutistui hylly hyllyltä jauhelihapihveiksi ja kasviksiksi. Ei sillä että ruoasta tuli loppuen lopuksi ihan makoisaa. Valmistusaika 30 min ja annos on kahdelle.

400 g paistijauhelihaa (10 %)
1 tuore chili
1 sipuli
1 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
suolaa
pippuria
2 dl kermaa
Muut mausteet esim. cayanne, paprika, valkopippuri200 g kukkakaalia (pakaste)
4 porkkanaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
rosmariinia
suolaa

Turvota korppujauhoja 1 dl:ssa kermaa hetki. Sekoita tämä seos ja kaikki muut taikina ainekset yhteen ja muotoile pihveiksi. Kasvislajitelma oli siinä mielessä vähän kinkkinen että jäisiä kukkakaaleja keitettiin ensin, porkkanoita pehmitettiin ja sipuleita kuullotettiin öljyssä. Lopuksi kaikki heitettiin samaan pataan. Rosmariinia ja suolaa perään. Normaalisti lisäisimme myös hieman sokeria. Kastike syntyi helposti: käytimme lopun kerman pannulla ja maustoimme varovasti suolalla ja pippurilla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti