Skip to main content

Jenni pyöri sekavana kaupassa ja päätteli että vihannesosastolta on hyvä aloittaa ruoan kokoaminen. Kaali. Ensimmäinen käteen osuva tuote. Ajatus oli sysätty aluilleen ja ruoka alkoi pikkuhiljaa muotoutua. Kaalista tulee mieleen peruna, puolukka ja suolakurkku. Nämä vielä ostoskoriin ja päälle kevytjauhelihapaketti ettei menisi ihan rehuiluksi. Vasta rappukäytävässä muistui mieleen siirappi, mikä on hyvinkin oleellinen ainakin kaalikääryleissä. Valmistusaika 30 min ja annos on kahdelle.

1/2 kaali
400 g paistijauhelihaa (10%)
2 rkl öljyä

4 perunaa

Mausteet esim:
jauhettua muskottipähkinää
musta- ja valkopippuria
(1 rkl siirappia)
suolaa

Paista jauheliha padassa. Lisää hieman öljyä jos käytät vähärasvaista jauhelihaa ennen kuin sekoitat kaalisuikaleet joukkoon. Mausta seos suht hillitysti jotta kaalin mieto maku pääsee oikeuksiinsa. Pata saa muhia pienellä lämmöllä ainakin 20 minuuttia. Perunat ja puolukkahillo sopivat seuraksi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti