KOTIKOKIN TIKKA MASALA

Tikka Masala on yksi suosikkiruuistamme. Tässä ohje toistamiseen, nyt uudemmalla kuvalla. Yksi lempi lounaspaikoistamme on Fredan ravintola Buddha. Paikka taitaa olla Nepalilainen, mutta ruoka on hyvin lähellä intialaista. Tässä kotikokin helppo Tikka Masala. Valmistusaika: 40 min.


400 g kanasuikaleita
2 keltasipulia
2 cm pala inkivääriä
1 rlk graham masala maustesekoitusta
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
1 tlk kokonaisia säilyketomaatteja
1 tlk kookosmaitoa (pieni)

Muut mausteet esim. curry, juustokumina, cayanne

Parhaiten kastikkeen valmistukseen sopii wok- tai muu isokokoinen pannu. Paista inkivääriä ja valkosipulimurskaa öljyssä muutama minuutti. Paloittele saksilla tomaatit. Helpointa jos teet tämän tomaatit vielä tölkissä. Lisää tomaatit ja hauduttele 10 min. Suurusta kastike sauvasekoittimella ja lämmitä uudestaan liedellä. Lisää loput mausteet ja kookosmaitoa maun mukaan. Kerran kävi hassusti ja kaapista löytyi vain turkkilaista ruokajugurtti, joka kelpasi paremman puutteessa. Kastikkeesta tuli itseasiassa todella hyvää ja taas hieman erilaista.

Tarjoillaan kynttilänvalossa naan-leivän ja basmatiriisin kera.

3 kommenttia

 1. JH 20.07.2010

  Tämä on todella hyvää 🙂

  Kiitos reseptistä!

  Vastaa
 2. Jenni 20.07.2010

  Haa, kiva että olet kaivanut tämän reseptikätköistä. Resepti on jo muutaman vuoden takaa. Nykyään teen tämän kanafileestä lohkotuista paloista jolloin lihat eivät kuivu niin helposti.

  Vastaa
 3. JH 22.07.2010

  Googlen kautta tänne itseni löysin. Minun mielestä tuo kanafileen käyttäminen on myös järkevämpää, koska niissä oleva liha on monesti parempaa kuin valmiiksi suikaloiduissa. Varsinkin valmiissa marinaadissa olevissa suikaleissa saattaa olla seassa aikamoista “lihaa”…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *