Skip to main content
Fish ’n Chipsit ja uppopaistetut marspatukat kostautuivat viimeisenä iltana Dublinissa, ja Jennin illallinen meni lievästi sanottuna poskelleen. Tofu-kikherne fajitakset menivät parempiin suihin (Jonin), joten Suomessa lavastimme tilanteen uudelleen ystäviemme seurassa. Yritimme jäljitellä ravintola-annosta niin hyvin kuin osasimme. Kaiken lisäksi pääsimme tofu-neitsyydestämme. Valmistusaika 1 h + tofun marinointi ja annos on neljällä.

12 kpl tortillalättyjä

Täyte:
1 pkt maustamatonta tofua
1 tlk kikherneitä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 iso sipuli

Tofumarinadi:
2 tlk sesamsiemenöljyä
1 tuore silputtu chili
2 rkl soijaa
2-3 rkl oliiviöljyä
n. 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
2 kpl valkocebolakynttä viipaloituna

Muut täytteet:
1 prk créme fraiche (10 %)
rucolaa
salsaa

Käytännössä meillä ei ollut mitään hajua mitä oltiin tekemässä. Sen verran tiedettiin että maustamaton tofu täytyy saada maistumaan joltain. Valmistelut aloitetaan jo edellisenä päivänä marinoimalla. Leikkasimme tofun sopiviksi suupaloiksi, heitimme kippoon marinadin mukana ja jääkaappiin vuorokaudeksi. Tofu on aika hötöistä matskua joten käänsimme palat vain kerran välissä jotteivat ne rikkoutuisi.

H-hetken lähestyessä suuriksi lohkoiksi pilkotut sipulit ja paprikat paistetaan padassa öljyssä. Sekaan lisätään kikherneet. Lukemalla tofureseptejä netistä meille selvisi että tofun voi valmistaa monella tapaa: esim. tarjoilla kylmänä salaatissa, paistaa pannulla tai grillata. Tähän väliin luonnollisin vaihtoehto oli lämmittää tofupaloja erikseen kevyesti pannulla ja tarjoilla ne padasta kasvispedin päältä.

Tofu-kasvistäytteen lisäksi tortillojen väliin rullattiin itsetehtyä salsaa, creme fraichiä ja rucolaa. Tässä kohtaa ainakin Dublinin setti oli hieman erilainen; kaupassa ei ollut herneenversoja emmekä myöskään laittaneet juustoraastetta väliin. Normaalisti lämmittäisimme tortillat uunissa folion sisällä mikä estää kuivumisen ja jäähtymisen, mutta folion puutostilassa piirakkavuoka ja lautanen kantena toimivat hyvin.

Kaikki meni eikä edes tehnyt tiukkaa. Positiivinen tofukokemus vaikka yleensä se ensimmäinen kerta on kivuliain. Täytynee kaivaa tofureseptejä netin uumenista ja jatkaa kokeiluja. Ja jos jollain sellainen on jo takataskussa ehdottaa niin vinkkaa ihmeessä!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti